SweetMuslimah.com

Sunday, April 5, 2015

Belum terbang dah rindu

Okeh, quick update. Eheh:D

Will be flying for Tawau in a minutes. Hati biasalah, bila dah jejak tanah tempat tumpah darah, nak-nak pulak, balik rumah sendiri, wah wah wah, dah macam syurga dunia, hehe.

Balik rumah kali ni pun macam biasa, tak keluar mana-mana pun, duduk rumah, bergaduh dengan adik-beradik, walaupun i is kakak no. 2, tak matang sungguh! 

Dengar mak cakap lagi untuk kali yang entah keberapa kali, lost count :D, yang aku dah gemoooooook. Soooo true. Mak suruh bercantik-cantik sikit, sebab katanya muka tak siap sungguhlah. Tapi, pura-pura buat tak dengar, degil sungguh! 

Tapi, bila makcik-makcik sendiri yang cakap, tau sentap. Kahkahkah. Itulah, mak sendiri dah cakap buat tak tau. Padan muka sendiri. Eheh. Jadi, balik ni mulakan azam baru, hidupkan semula azam lama nak slim dan gojes. Bhahaha. 

Balik ni sempat juga melawat sepupu yang operate kelenjar belakang telinga untuk kali ketiga. Moga kali ini kira operate yg terakhir. Semoga Hakim cepat sembuh, bawak Zuyyin yg sombong nau tu rumah akak lagi :)

Eh, kata tadi quick hupdate kan? Sori lah, tertulis banyak. Actually, belum pun berterbangan pun, rasa rindu tu dah datang. In fact, masa tulis ni pun dah rindu mak, even mak pot pet pot pet, but thats the thing yg buat kita rindu dengan celoteh mak kita, gaduh-gaduh dengan adik-beradik sendiri, kejut bangun pagi, jerit-jerit panggil masak kat dapur.

Rindu nak talk-to-talk daughter-father, rindu nk pijak the only baby brother yg besar macam gorila, kuat makan yg asyik mintak belanja domino. Rindu dengan anak buahan 2 orang yg hyper. Adoiii. Rindu sungguh la!

Boarding now. Next update will be at Tawau. Bermula semula kembara mencari sesuap nasi di tempat orang. Moga Allah permudahkan. Moga Allah jaga mereka yang aku tinggalkan. 

Have a nice day peeps. :)

#flyingwithmas


Belum terbang dah rindu
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

6 comments

Tulis comments
avatar
April 5, 2015 at 8:34 PM

semoga dpermudahkan segala urusan.. :)

Reply
avatar
April 5, 2015 at 10:58 PM

Semoga sedara akak tuu cepat sembuh :) And semoga selamat sampai :) Hehe Take care ^^

Kelik Nuffnang CHIPSMORE 3x untuk akak :D

Reply
avatar
April 6, 2015 at 3:16 PM

Jaga diri baik-baik... :)
Rindu akan jadi hadiah paling indah buat orang yang jauh..........

Reply
avatar
April 7, 2015 at 12:08 PM

Eyda nih pun suka pot pet jugak kat anak2.. tapi diaorang stay rapat dengan Eyda..

Reply
avatar
April 7, 2015 at 9:36 PM

ohh..org Tawau ke..selamat balik kg ye Sha

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+