Tuesday, April 7, 2015

# Personal

Basuh kereta untuk kekalkan warna cat

Basuh kereta untuk kekalkan warna cat 

Sebelum balik cuti hari tu, memang dah niat nak basuh kereta, Incik Purple tu. Dah lanyak pulak pegi pasar, dah tambah perfume ikan dalam kereta tu, tapi tak sempat-sempat jugak nak cuci. Bertabahlah drive ke hulu ke hilir dengan perfume ikan rare tu.

Semalam, dah tak boleh tahan. Kereta baru parking 4 hari tak gerak, dah macam duduk kat padang pasir. Habuk pasir tebal seinci! Belum lagi cerita burung-burung tembak macam Incik Purple tu public toilet. Huwaaaa. Kejam betul! 
*nangis kesat hingus*



Balik, hantar car wash. Request cuci luar dalam. Sementara tu, tuan tanah pergi shopping beli barang dapur dulu. Siap shopping, taraa, dah siap. 

♥Bright shine like a diamond♥

Ada orang cakap, kalau selalu sangat biar kereta berdebu, tak basuh, nanti cat kereta tak cantik, jadi kusam. Betul ke?


8 comments:

  1. khaty 2 minggu sekali basuh..hahahaha..rajin tak..

    ReplyDelete
  2. en.abang laa tukang cuci keta.. tak pun dia bawak ke kedai cuci keta..

    ReplyDelete
  3. aduh, tgok post ni, terus ingat, kereta x basuh lg...huwaa...

    ReplyDelete
  4. Hehehe seronok kalau basuh sendiri boleh main buih sabun ngan anak hehehe..tapi takde masa biasanya hantar kat car wash laaa.. Singgah #exchangefeedgroup #kelabbloggerbenashaari

    ReplyDelete
  5. "..burung-burung tembak macam Incik Purple tu public toilet.."

    heheheheheee... :)

    ReplyDelete
  6. x tahu lah pulak kalau lama x basuh cat pudar..setahu sis JM kalau park kereta di kawasan x berbumbung...baru cat cepat pudar..kena hujan dan panas

    ReplyDelete
  7. pergh nangis kesat hingus. nah tisu hehehe

    ReplyDelete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+