Tuesday, March 3, 2015

# Tutorial

TUTORIAL: Buang gap antara title & content sidebar

Tutorial ni aku dah cuba pada template blog aku, memang menjadi. Senang aje, just bermain cari coding pda template html, dan ubah value dia. Siap!

Ok, jum tengok.

Tutorial: Buang gap antara title & content side bar

1- Dashboard > Option > Template > Edit HTML

2- CTRL-F untuk cari

                                                                               h2 {

3- Lepas dah jumpa code tu, cuba tengok coding bawah dia


.sidebar h2,.footer h2 {
text-align: center;
background:#f992b0;
margin:0;
padding:0 0.1em;
line-height:1.2em;
font-size: 18px;
margin-bottom: 1px;
padding-bottom: 15px;
text-transform: capitalize;
color: #444;
position: relative;
}

4- Ubah pada margin & padding (yang warna hijau tu)

5- Setiap kali ubah nilai margin & padding, preview dulu sampai puas hati

6- SAVE kalau tk ada error & puas hati




TQ singgah & try tutorial ni^^

3 comments:

  1. Sy pun baru try kat blog. Ilmu baru untuk saya jugak ^

    ReplyDelete
  2. kalau template seperti blog sis JM tu boleh buat tak guna cara nih

    ReplyDelete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+