SweetMuslimah.com

Tuesday, March 3, 2015

TUTORIAL: Buang gap antara title & content sidebar

Tutorial ni aku dah cuba pada template blog aku, memang menjadi. Senang aje, just bermain cari coding pda template html, dan ubah value dia. Siap!

Ok, jum tengok.

Tutorial: Buang gap antara title & content side bar

1- Dashboard > Option > Template > Edit HTML

2- CTRL-F untuk cari

                                                                               h2 {

3- Lepas dah jumpa code tu, cuba tengok coding bawah dia


.sidebar h2,.footer h2 {
text-align: center;
background:#f992b0;
margin:0;
padding:0 0.1em;
line-height:1.2em;
font-size: 18px;
margin-bottom: 1px;
padding-bottom: 15px;
text-transform: capitalize;
color: #444;
position: relative;
}

4- Ubah pada margin & padding (yang warna hijau tu)

5- Setiap kali ubah nilai margin & padding, preview dulu sampai puas hati

6- SAVE kalau tk ada error & puas hati




TQ singgah & try tutorial ni^^
TUTORIAL: Buang gap antara title & content sidebar
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

3 comments

Tulis comments
avatar
March 4, 2015 at 12:57 AM

Sy pun baru try kat blog. Ilmu baru untuk saya jugak ^

Reply
avatar
March 5, 2015 at 11:09 AM

kalau template seperti blog sis JM tu boleh buat tak guna cara nih

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+