SweetMuslimah.com

Saturday, March 7, 2015

Peluang melanjutkan pengajian ke luar negara dengan biasiswa British Council

Assalamualaikum

Adik-adik yang baru aje dapat keputusan SPM baru-baru ini, dah buat keputusan nak sambung belajar ke mana? Nak yang dekat ke jauh? Dalam atau luar negara? Kalau belum buat keputusan lagi, ada berita baik untuk uools. 

Tahu tak British Council Malaysia? Tahu? Bagus :). British Council adalah badan yang bertanggungjawab untuk menghubungkan dan menyampaikan peluang-peluang dan idea dari UK ke Malaysia. Sama ada nak sambung belajar di UK, belajar bahasa Inggeris ataupun ambil exam IELTS, semuanya ada di British Council Malaysia.


PELUANG SAMBUNG BELAJAR DI UK

Sekarang British Council sedang membuka permohonan untuk melanjutkan pengajian di UK untuk pengambilan Mac dan April. Boleh isi borang permohonan untuk permohonan pengajian sepenuh masa yg boleh didapati dari laman web British Council Malaysia di http://www.britishcouncil.my/university-english


British Council Malaysia

Boleh juga layari web http://www.educationuk.org/malaysia/ untuk mendapatkan lebih maklumat mengenai peluang melanjutkan pengajian di UK.

BIASISWA YANG DITAWARKAN BRITISH COUNCIL

Terlampau banyak biasiswa yang ditawarkan. Tinggal korang pilih ikut kesesuaian minat dan kursus yang ditawarkan. Untuk senarai biasiswa untuk pengajian di UK, boleh ke laman web British Council atau terus klik http://www.britishcouncil.my/study-uk/scholarships-and-financial-support

Sambung belajar di UK

Sambung belajar di UK

Sambung belajar di UK

Sambung belajar di UK

Itu antara biasiswa mengikut universiti yang ditawarkan. Ada banyak lagi. Semua syarat-syarat kemasukan serta yuran pengajian ada diberitahu. Boleh pilih ikut suka :)

SENARAI UNIVERSITI DI UK

  1. Abbey DLD Group of Colleges
  2. University College Birmingham
  3. Bournemouth University
  4. University of Brighton
  5. Cambridge Education Group 
  6. Cambridge Tutor College
  7. College University London
  8. The University of Dundee
  9. University of Exeter
  10. University of Glasgow
  11. University og Gloucestershire
  12. University of Hertfordshire
  13. Lancester University
  14. Loughborough University
  15. Manchester Metropolitan University
  16. The University of Manchester
  17. Nottingham Trent University
  18. University of Portsmouth
  19. Queen Mary, University of London
  20. University of Reading
  21. Royal Agriculture University
  22. Royal Holloway, University of London
  23. The University of Sheffield
  24. University of South Wales
  25. The University of Surrey
  26. University of Warwick
Untuk maklumat lanjut mengenai SEMUA tu, SEMUAnya boleh ditemui di web Malaysia British Council. Kalau nampak iklan British Council menari-nari kat blog aku, pun boleh klik. Sama juga.

Thanks to #nuffnang dan #BritishCouncilMalaysia untuk ads kat blog ni. Harapnya lepas ni, melekatlah iklan banyak lagi ye :)

cpuv british council malaysia
Baru mula hari ni. Tak tahu keluar kat mana. Kalau nampak, tolong bagitahu ye ^^



All the best adik - adik :)

Tq singgah & baca entry ini ^^










Peluang melanjutkan pengajian ke luar negara dengan biasiswa British Council
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

14 comments

Tulis comments
avatar
March 7, 2015 at 1:37 PM

teringin nak study luar negara . tapi pikir mak ayah. tak jdi nk g obersi

Reply
avatar
March 7, 2015 at 2:11 PM

kalau x abis skola boleh x lanjutkan pelajaran..? :p

Reply
avatar
March 7, 2015 at 4:23 PM

Bestnyer kalau dapat belajar luar negara nie ^-^

Reply
avatar
March 7, 2015 at 4:39 PM

siapala tak teringin nak belajar kt luar ngra.. huhu... boleh la buat revision sikit kalo nak futher study ni.. thank you :)

Reply
avatar
March 7, 2015 at 4:56 PM

Sekolah ape yg x habis tu? :D

Reply
avatar
March 7, 2015 at 4:57 PM

Betul Lela, bila fikir mak ayah, x sanggup rasanya nk pg jauh2 kan?

Reply
avatar
March 8, 2015 at 1:13 AM

pernah terlintas nak belajar oversea tap bila cakap kat parent, diaorang pulak tak bagi izin, hehe

Reply
avatar
March 8, 2015 at 1:29 AM

kalau dah ade peluang jangan tolak... itu rezeki namanya... he he he

Reply
avatar
March 8, 2015 at 5:35 PM

harap adik-adik yang terpilih tu adalah rezeki mereka ye...

Reply
avatar
March 9, 2015 at 1:31 PM

hhuhu...boleh tgk je lah sambil telan air liur

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+