Monday, March 30, 2015

# Lifestyle

Puan dah gemuklah

Baru aku perasan. Lepas balik dari camping, baru relationship aku dengan budak-budak kolej ni, especially JPP ok sikit. Selama ni, kalau aku lalu lalang kat koridor atau pun foyer kolej, tak ada de budak-budak nak tegur. Sama ada aku masa tu aku ada kuasa halimunan (which is sejak azali tak ada pun), ataupun budak-budak ni menyampah tak tegur aku. Faktor muka ketat punya angkara rasanya.

Tapi, hari ni, eh. Rajin pulak budak-budak ni menegur. On the way nak balik bengkel tengahari tadi, budak-budak JPP ni tegur aku.

"Puan"
"Eh, cik"
"Eh, puannnnn"


Hamboi. Main-main pulak. Mentang-mentang jadi group fasi aku. Ingat kita dah rapat la eh kan?


"Puan, kenapa nampak makin membesar"
 .
.
.
.
.
.
Krik krik krik 
(Petir halilintar kat tepi telinga aku T_T)


Ohmai ohmai ohmai. Memang obvious ke makin menggemuk dengan jayanya? Adududududu. Perut dah bulat boleh sorok dengan baju. Pipi mengembang macam pau letak baking powder, mana nak sorok? Apa nak buat?

Buah-buahan campur

 Singgah Giant beli buah aje untuk makan tengahari. Kata nak kurus kan? Jadi, kita jadi vegetarian aje buat masa ni.

Nasi goreng seafood pedas sedap

Tapi nafsu makan nasi tak dapat dibendung. The power of perut melayu. Petang tu jugak singgah kedai pulak beli nasi goreng seafood super duper pedas nak mamps tapi sedap giler.  T_T

Ah, peduli apa aku. Yang penting perut besar tanda gembira, ekekeke (Alasan nak senangkan hati sendiri :D). Dan yang paling penting, nasi goreng seafood ni sedap! Podeh. Isi seafood berlumba-lumba keluar dari celahan nasi. Peh. 

Now tell me, macam mana nak tinggalkan those delicious food??? Meow





 


6 comments:

  1. hehehe....
    saya makan je 24 jam tapi nak buat macam mana, baka memang cekeding....
    sampai orang ingat saya ni tak cukup makan.....
    satu lagi kadar metabolisme saya tinggi, doktor yang cakap...
    makan banyak.. buang pun banyak...

    those delicious food jangan ditinggalkan... rugi...
    kalau fastfood memang patutlah kena tinggal...

    kena banyak exercise.... jangan duk exercise jari je... :)

    ReplyDelete
  2. nasi grg seafooe tu nampak menggoda pembacanya jugak. telan air liur je nengok. aah kte klo org tegur dah berisi, makin tembam ker, rasa berdesing je tlinga

    ReplyDelete
  3. hehe... Makan je selagi boleh makan...

    ReplyDelete
  4. puasa.....still dapat makan delicous food

    ReplyDelete
  5. ahaahha...nk diet tgh mkn nasi mlm baru mkn buah

    ReplyDelete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+