SweetMuslimah.com

Monday, March 2, 2015

Mi Sedaap Krispi kriuk kriuk

Siapa tak pernah makan mee sedaap angkat keyboard. Angkat keyboard. Angkat lagi. Ekekeke ^^. Dah dah dah, rentikan perangai pelik. Mee sedaap ni, memang kita panggil Mee Sedaap? Ataupun Megi Sedaap? Ataupun Miss Me? Bhahahaha.



Mi sedaap. Macam ni ejaan dia rupanya.

Ceritanya macam ni sebenarnya. Tengahari tadi, kononnya nak masak sup ayam. Siap dah keluarkan ayam dari peti ais, letak atas singki nak de-frost. Nak tunggu tu, bolehlah jemur kain, minum-minum air dulu. Sambil-sambil tengok tv lagi. Mandi.

Tapi, bila lepas mandi, tengok-tengok, dah pukul doblas. Keluar pulak cerita JJCM, ohmai, lapo perut dah tak boleh ditampung. Macam nak terkoyak kulit perut (exaggerate too much? Ehehehe) Terlampau betul cacing-cacing ni berpiket -_-

Solution paling mudah, cepat & mengenyangkan: makan megi. Megi yang ada kat rumah sekarang adalah jenama Mi Sedaap. Ni semua gara-gara #Nuffnang ads atas tu lah. Asyik cerita pasal #misedaap je. Dengki aku. Sampai aku pun terpengaruh, dan terbeli. Dan termakan untuk lunch ni. DUA bungkus pulak tu. Dush.

Mi Sedaap goreng versi Shahira. 

Aku tak suka yang bawang goreng, kriuk kriuk tu, so kita gantikan dengan blink-blink bintang ^^


Kalau korang nak tahu bermacam-macam cara masakan Mi Sedaap ni, ha, ini berita baik untuk korang. Tak tahu berita baik tu ape? Gud news tau? Rujuk gambar bawah ni.

Win A Ride On Hot Air Balloon

Hot Air Balloon ni berlangsung dari 8 Feb hingga 8 Mac 2015. Pemenang berpeluang untuk naik air balloon di Putrajaya Hot Air Ballon Festival pada 15 Mac 2015 ni. Bestnye!!! Wow. Seumur hidup aku tak pernah naik Hot Air Ballon. Kalau dapat naik, boleh feeling-feeling jadi Ifti Liyana macam dalam movie Manisnya Cinta di Cappadocia. Ehem. ^^

Rasanya macam cakap pasal resepi tadi kan?

Mi Sedaap Bakwan

Mi Sedaap Pizza

Mi Sedaap Seafood

Mi Sedaap Otak-Otak

Nah, dengan sebungkus #MiSedaap, macam-macam resepi cara masak boleh buat. Ada macam-macam lagi resepi yang Mi Sedaap kongsikan. 

Jika berminat dan nak tau,  bolehlah ke: FB rasmi Mi Sedaap Malaysia: https://www.facebook.com/MiSedaapMalaysia  atau pun boleh juga ke website rasmi Mi Sedaap: http://www.misedaap.com.my/. Kat situ, boleh tengok resepi-resepi baru dan juga boleh turut serta dalam peraduan #HotAirBalloon. Syarat-syarat peraduan semua ada dalam tu. 

Tqvm #Nuffnang & #MiSedaapMalaysia bagi CPUV #MiSedaapKrispiDigital ni kat blog aku. Semoga lebih banyak lagi CPUV yang melekat nanti. Jangan lupa klik ye kalau nampak iklan Mi Sedaap ni kat blog aku :)




P/s: Ini adalah schedule post. Tuan tanah otak geliga post entry tengah-tengah malam. Lepas tu fikir, eh, siapa nak baca entry ko malam-malam buta. So, save for tomollow la.



Terima kasih singgah & baca entry ini ^^


Mi Sedaap Krispi kriuk kriuk
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

8 comments

Tulis comments
avatar
March 2, 2015 at 10:35 AM

kita kureng sikit jenama si sedaap ni. heheh

Reply
avatar
March 2, 2015 at 10:44 AM

Sy ni hantu megi, ekekeke. Kalau boleh semua jenis megi nak try. Tapi itulah, nasib mengenangkan megi ni x berapa elok makan selalu. Kalau elok, agaknye setiap hari telan. Ish ish ish.

Reply
avatar
March 2, 2015 at 11:07 AM

bak laa sepinggan n hntr ke sini ;-)

Reply
avatar
March 2, 2015 at 3:32 PM

skarang tak tau kenapa. mcm tak suka sgt mkn maggi. walau still slalu mkn maggi xD

Reply
avatar
March 2, 2015 at 4:32 PM

Nak ke? Meh ler, seperiuk pun saya boleh bagi. Ekekeke ^^

Reply
avatar
March 2, 2015 at 4:32 PM

Itu maksudnya dah boring dengan megi la tuh. Takpe, bukannya benda tak bagus pun :)

Reply
avatar
March 5, 2015 at 11:19 AM

cm2 resipi buat boleh guna megi ni kan..yg penting kreatif

Reply
avatar
March 5, 2015 at 1:13 PM

Betul. Betul. Betul. Saya setuju :)

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+