Wednesday, March 11, 2015

# segmen-contest & giveaway

Malindo Air 2nd Year Anniversary Contest

Assalamualaikum

Siapa pernah terbang dengan sayarikat penerbangan Malindo Air? Sama ada domestic atau international route. Mana-mana lah. Macam aku, baru 2 kali aje aku pernah terbang dengan Malindo Air ni. Sekali fly dari Kuala Lumpur ke Tawau (balik cuti raya T_T), sekali lagi fly bersama family dari Kuala Lumpur ke Langkawi.

Malindo Air dah masuk ulangtahun ke 2 tahun. Second anniversary. Yey. Dan yang bestnye, depa buat contest

MALINDO AIR SECOND YEAR ANNIVERSARY CONTEST

Malindo Air Promo


Contest berlangsung dari 9 MAC hingga 9 APRIL 2015. Senang aje tau nak join contest Malindo Air ni. Peserta hanya perlu submit a photo taken during their travel dengan actual logo Malindo Air yang nampak jelas terpampang kat belakang. 

Pehtu, post gambar tersebut dalam Facebook atau Instagram, dengan caption why they love to fly with Malindo Air dan tag "Malindo Air", hashtag "#MalindoAir" & "#Malindo2ndAnniversary".

Senang tak? Senang tak? Eheh. Buat rakan-rakan yang suka travel, suka bergambar, suka berselfie, boleh la masuk contest ni. Sebab hadiah pun menarik-tertarik-kau-memang-the-boom. Apa hadiah dia?


GRAND PRIZE:
TWO (20 Return Malindo Air Flight Tickets to Bali

CONSOLATION PRIZE:
10 sets Goodies Bag (Exclusive Merchandise)


Untuk keterangan lanjut, boleh ke website Malindo Air.Klik sini. Atau boleh layari http://malindoair.com/promo/bali-contest untuk faster information.

All the best :)



26 comments:

  1. saya belum pernah lagi travel dengan malindo...
    ok ke? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Not sure, boleh rujuk link untuk tengok syarat-syarat dia :)

      Delete
    2. hehe.. i am not asking about the contest..
      I meant the services they offered... shahira dah pernah naik malindo kan?
      so, How was it?

      Delete
    3. Ok lah jugak, compared to AA. Sebab ruang antara seat tu lebih luas, kalau kaki yang panjang2 tu, lebih selesa lah. Makanan, tak boleh komen sebab domestik hari tu, even from KL - Tawau (3 jam), they did'nt serve heavy meal. Just dapat kek buah dgn air cup kecik. Pramugarai alhamdulillah dapat yang ok, polite greeting. :). Cuma online ticketing, maybe a little bit confius, kalau tak biasa, mau berjam jugak nak bayor, ekekeke. Overall, Malindo is OK :D

      Delete
  2. wah malindo air siap bt contest lg. cayalaaah. tp aina blum pernh naik malindo. heee

    ReplyDelete
  3. mmm mcm mn tu...nk letak logo malindo kt belakang? mmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak leh letak Anis, kena cari logo Malindo, sama ada kat kapal dia, sales office ke ape. Then, take pic & post in social media :)

      Delete
  4. tak pernah naik lagi malindo air..

    ReplyDelete
  5. akak x prnh fly dgn Malindo.hubby je prnh..menarik grand prize nya..tp celah mana pulak la nak cari logo malindo utk bergambar nak masuk contest..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Syida, tanya lah hubby if dia ada pernah amik gambar kapal Malindo. Or sales office Malindo, tak pun pic dalam sales office dia, kompem ada logo Malindo, hehehe ;D

      Delete
  6. Zumal tak pernah terbang dan takut nak terbang ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan be afraid to fly Zumal. Bumi nampak sangat cantik dari atas awan :)

      Delete
  7. Setakat ni belum pernah terbang ke mana2... naik bangunan tinggi pun gayat..huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai lah, hehehe. Kalau macam tu, kena makan ubat tido ni kalau kena paksa naik kapal :D

      Delete
  8. a photo taken during their travel dengan actual logo Malindo Air yang nampak jelas terpampang kat belakang.? Yang ni mcm susah sikit sbb sis JM masih setia dengan AA huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ape kalau dah berjanji setia sis JM. Apo nak buek? Ekekeke :D

      Delete
  9. wahhh adiah pertmaa tu best.. tiket ke Bali tue...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye CC, boleh save for honeymoon nanti, bhahahaha :D

      Delete
  10. Huhu tak penah naik malindo air..sha join ke ..good luck ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha tak join Kak Lya, war war kan aje. Kan ramai geng-geng yg suka travel, mana tau rezeki diorang menang tiket free? :)

      Delete
  11. Kitew baru nak belajar naik pesawat hujung tahun ni.
    Tu pun nak pergi dekat2 jew..Tapi nak dibandingkan banyak yang kata Malindo lagi best dari AA.
    Lagipun malindo tengah ada promosi kan..hehehe
    visit my Blog
    http://afidahazmi88.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau personal perferences, yes, Malindo better dari segi benefits. Tapi Sha travel ikut kesesuaian masa & harga tiket, so, tak kisah mana-mana. AA boleh, Malindo @ MAS pun ok :)

      Delete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+