SweetMuslimah.com

Wednesday, March 4, 2015

#exchangefeedgroup membantu meningkatkan kualiti blog

Assalamualaikum 

Let's change feed blog. Atau let's feed exchange. Atau pun, in malay, marilah bertukar blog feed. Biasa dengar atau nampak? Pemblogger tegar dan otai, inshaaAllah, mesti tahu lah. Otai lah katakan. Untuk blogger ikan bilis macam aku ni? Yg pv sehari semput cukup-cukup makan aje nak sampai 350. Phewwww. Mesti tak pernah dengar, atau dengar tapi tak tahu nak buat apa.

#exchangefeedgroup
#exchangefeedgroup

#exchangefeedgroup adalah salah satu cara untuk mempromosikan blog. Promosi dari segi macam mana? Feed blog yang terlibat akan terpapar di blog berlainan dalam masa 3 hari. Maksudnya, kalau dalam 1 group tu ada 20 orang blogger, maka feed terbaru dari blog korang akan terpapar selang seli 3 hari di blog A, 3 hari kemudian di blog B, 3 hari kemudian di blog C dan seterusnya sehingga habis pusingan 19 orang. Dan cycle akan bermula semula.



Dengan menyertai #exchangefeedgroup ni, peluang untuk entry post kita dilihat dan dibaca oleh oleh orang lain lebih cerah. Sebab, pembaca setia blogger C mungkin tak pernah pun tahu kewujudan blog korang, tapi bila feed blog korang berada di blog blogger kesayangan, dapat pulak tajuk yang menarik-tertarik-kau-memang-de'-boom, kemungkinan tak untuk entry kita diklik dan dibaca?


Selain daripada bertukar-tukar feed, sesama ahli group juga banyak berkongsi ilmu dan tips blogging. Tips untuk ringankan loading blog, belajar tips seo, jadikan blog kita mesra seo. Apa lagi, semua adalah, sebabnya ahli-ahli dalam group ni memang sangat-sangat mesra, pemurah ilmu, yang ikan jaws jaga dan bantu ikan bilis supaya dapat membesar dengan jayanya jadi geng anak ikan jaws.

Macam hari ni, aku baru aje join #exchangefeedgroup. Baru tau. Tak sampai lagi 24 jam. Tapi, bila mintak tolong dengan blogger +ewento marcello , pemilik Blog Ohsem, untuk repair template blog aku. Supaya lebih mesra-mesra alam gitu SEO. Dan hasil dia? In a blink, 100% dah. Padahal aku sendiri godek-godek, google, seminggu, still tak dapat naikkan rate SEO tu. Nampak tak betapa group ni sangat membantu :). Lagipun admin dia Kak +irra yyan , pemilik blog irrayyan journey tak makan orang pun. Feel free to whatsapp her ^^

Ukhuwah macam ni lah yang dapat menbantu sesama blogger untuk lebih bersemangat dalam berblogging dan memanfaatkan sepenuhnya kebaikan berblogging. Kualiti berblogging meningkat, hati pun senang :)

Kalau ada yang berminat nak jadi keluarga #exchangefeedgroup ni, boleh whatsapp / sms / email no. phone dan alamat email yang tertera pada banner ye. Jangan malu-malu, jangan segan-segan. Kalau malu tinggal. Bai bai bai. Hehehehe :)


- P/s: Hai. Dah petang macam ni, baru aku sempat nak buat 1 entry. Sehari ni, entah tak tahu la apa yang disibukkan. Nak kata sibuk masuk kelas, sekejap aja buat taklimat tadi. Agaknya sibuk makan, sebab tengok atas meja tadi, rupanya aku dah makan megi cup dengan soto ayam. Just for lunch! Pheww. Balas dendam kena bersenam mop lantai semalam? T_T

#exchangefeedgroup
#exchangefeedgroup
#exchangefeedgroup
#exchangefeedgroup
#feedblog




#exchangefeedgroup membantu meningkatkan kualiti blog
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

28 comments

Tulis comments
avatar
March 4, 2015 at 4:33 PM

sangat mmbantu kan? semuah ahli EFG dah dapat SEO 100% :D

Reply
avatar
March 4, 2015 at 4:49 PM

apa yang penting? kejesameeeeeeeeeeeee

Reply
avatar
March 4, 2015 at 5:04 PM

Tq blogger ohsem ewento membantu kami semua :)

Reply
avatar
March 4, 2015 at 5:07 PM

Semoga EFG memberi manfaat buat semua ahlinya. Keahlian masih terbuka buat semua blogger.. Blogger baru ke blogger otai ke..jom sama2 kita sharing ilmu yg ada :)

Reply
avatar
March 4, 2015 at 5:20 PM

haha . nanti hari2 cikgu kena masuk belajar dalam kls . kelas k.irra .

Reply
avatar
March 4, 2015 at 5:30 PM

welcome to the group cikgu, In Shaa Allah banyak yg akan kita kongsikan lagi...ewento marcello mcgyver EFG...huhu.

Reply
avatar
March 4, 2015 at 6:57 PM

yeah..score full mark 100 % ye cikgu. tahniah.. #exchangefeedgroup memang membantu.

Reply
avatar
March 4, 2015 at 9:12 PM

Jum Hidayah. Join family #exchangefeedgroup ni. Whatsapp terus for fast response. Kalau malu-malu kucin, boleh email :)

Reply
avatar
March 4, 2015 at 11:02 PM

Alhamdulillah, jumpa geng yg sangat membantu, hepi sangat ^^

Reply
avatar
March 4, 2015 at 11:04 PM

Ok lah tu, asyik sha aje yang buat kelas, sekali sekala nak jugak masuk kelas org lain pulak ^^

Reply
avatar
March 4, 2015 at 11:05 PM

Ewan memang dah mcgyver stylo mylo, tapi yang lain pun terer-terer. Sha aje baru terkedek-kedek nak kejar, huhu

Reply
avatar
March 4, 2015 at 11:06 PM

Dah skor 100% pun tak boleh lawan pcl punya pv. Dahsyat.

Reply
avatar
March 5, 2015 at 1:02 AM

EFG nih mmg byk kelebihan dan ia amat sesuai utk blogger yg rajin update klau like sis JM seminggu sekali update ni merana :-)

Reply
avatar
March 5, 2015 at 6:33 AM

Wah sangat-sangat membantu ni. NaK join jugak (=

Reply
avatar
March 5, 2015 at 11:17 AM

Sha rajin update masa hari kerja jer. Weekend, hancusss. Ekekeke.
Tapi, sis JM update seminggu sekali pun kebabooom meletup.

Reply
avatar
March 5, 2015 at 11:18 AM

Dah banyak kali promot Cik Candy ni, tak masuk jugak, kak Sha babap nanti. Ekeke :D

Reply
avatar
March 5, 2015 at 1:05 PM

all the best. saling membantu satu sama lain

Reply
avatar
March 5, 2015 at 5:11 PM

memang bagus program sebegini.. tapi tu laa update blog pun tak konsisten.. kekadang kerap, kekadang jarang.. apapun all the best tau..

Reply
avatar
March 6, 2015 at 9:43 AM

Apa yang penting? Kerjaaasaaamaaa ^^

Reply
avatar
March 6, 2015 at 9:44 AM

Sha pun sama, kejap rajin, sahari sampai 4 entry. Bila datang aje angin kus kus malas, hurrm, 2,3 hari x berhupdate. T_T

Reply
avatar
April 9, 2015 at 7:11 PM

Terima kasih atas perkongsian Sha...

Reply
avatar
April 2, 2016 at 3:39 AM

Kalau sudi admin bantu saya seo template sy....teruk sgat sy punya 42% ja.

Reply
avatar
April 5, 2016 at 11:03 PM

Saya dah reply diemail. Rujuk sana ye =)

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+