Tuesday, March 31, 2015

# Random

Kenapa nak cancel date? Rindulah!

Sebelum ni, masa zaman-zaman muda sikit, pangkal-pangkal umur ada 1+ kat depan dia, aku ada banyak gila jerawat hokkayy. Sekarang pun ada banyak jerawat jugak lagi, tapi tak sehebat zaman dulu. Itu jerawat gatal agaknya, budak baru nak up kan. Menggeletis lebih sikit, ekekeke :D

Pulak tu, ada crush satu sekolah, laaagilah menggelupur, semangat setiap hari nak pegi sekolah. Sanggup tau datang hari Sabtu Ahad semata-mata nak mengintai dari jauh. Alahai, konon mengintai dari tirai kamar. Ceh T_T

Ada satu hari tu, datang idea nak tarik perhatian so-called crush tu. So, aku dengan 2 orang bestfriend masa zaman sekolah tu, buat 1 love-letter dan hantar kepada crush aku tu. Lepas hantar, tunggu-tunggu jugak, ada tak reply. Tapi, nan hado. Tak laku weh surat tu. Kesian. Lama sangat tunggu, lupa terus perbuatan jenayah chenta monyet tu.

Habis SPM, one day mak bagitahu, ada orang call, mintak no phone aku. Eh. Iols sangat gorjes ke sampai ada orang minat, minta no phone dengan mak ni? Suwwiit angat :D
Nak tahu siapa? Rupanya crush yang telah dilupakan itu! Dan dia call semata-mata nak tanya

"Awak ke yang hantar surat tu kat saya?"

Mampus. Kan jenayah chenta-monyet tu telah dilupakan. Tak kan dia simpan persoalan tu lama sangat? Siap aku pun dah lupa aku ada buat kerja-kerja gitu. Gara-gara tekun nau belajar untuk SPM, putus 1 urat geletis agaknya. Haha. Tapi, Cut-it-short, set date nak jumpa lah konon. 

Tapi, last-last tak jadi jumpa pun T_T. Kesian betul. Dah lama tunggu tau! Dari sekolah lagi, sampai habis sekolah, sekali dah set tarikh, tak mau jumpa pulak. Huhu. Kenapa pulak? Why why why?


Kenapa nak cancel date, padahal dah lama tunggu pojaan hati tu? Hmm T_T
Posted by Shahira's blog on Wednesday, March 25, 2015

 
Sebab No. 1 (ofkos jerawat tengah mekar subur kat muka. Malu giler kut nak keluar rumah) dengan No. 3 rasanya yang membuatkan aku cancel date tu. Sampai ke sudah tak jumpa pun. Dan sebenarnya, Allah nak tunjuk yang aku dengan dia tak compatible. Tak serasi.

 Nasib tak jumpa, kalau jumpa, mau nangis guling-guling kat tanah bila putus chenta monyet bergayut tu. Tapi tak jumpa, dan aku tak nangis guling-guling pun. Alhamdulillah, tq Allah :)



18 comments:

  1. hahhaha... pernah hantar surat cinta rupanya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cite zaman budak-budak nakal. Biaselah, hehe :D

      Delete
  2. wiwittt...... siapa kah gerangan si dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entaaaaaaaah. Dah lupa kut, ekekekeke

      Delete
  3. hahahahah kenapa cerita kita mcm sm ek???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama eh Anies? Rasanya most people done that masa zaman-zaman skolah, Ekeke :D

      Delete
  4. Opss...kantoi pulak penah hantar surat cinta...ekekeke... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan tanah sendiri yang kantoikan, acaner tu? Hehe :D

      Delete
    2. Tak pe...sharing is caring...hehehe.. シ

      Delete
  5. Opss...kantoi pulak penah hantar surat cinta...ekekeke... :p

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Biaselah. Masa tu whatsapp smartphone belum ada lagi. Zaman-zaman handphone besar gabak je yang ada, nak kreatif kunun, tu yg bh surat chenta tak berapa nak chenta tu, hehe

      Delete
  7. Ehem.. Mcm sameeee je story kite kak.. Hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama jugak eh Anis? Dah 3 orang sama ni. Takpe takpe. Jangan dengan orang yang sama sudeyyy, ekeke :D

      Delete
  8. Eh, nape si dia lambat buat tindakan yer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah ler, apesal lambat tak tau lah. Tapi bagus jugak lambat. Baru tau the other side of the story, hehe.

      Delete
  9. teringat zaman skoll dulu.. main surat2 dgn bdak aras bawah.. hahaaa kwn2 lah yang jadi posmen kami. macam lawak pulak bila diingat balik :p

    ReplyDelete
  10. Allah lebih tahu...ada hikmahnya tu..syukur

    ReplyDelete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+