SweetMuslimah.com

Tuesday, March 3, 2015

Realisasikan impian dan cita-cita dengan Ambank True Lab

Aku percaya, semua orang ada cita-cita. Harapan. Aim. Target. Cita-cita yang kita nak gapai dan capai tu, mungkin memerlukan pengorbanan, atau pun mungkin memerlukan wang yang banyak. 

Macam aku, cita-cita tinggi, kononnya, aku nak buka bakery yang berkonsepkan cafe. Orang datang, sambil-sambil bau roti yang baru keluar fresh from oven,  

"waaaaaahhhhhh, bestnye bau roti"

Boleh jugak jadikan cafe tu tempat untuk small gathering. Cafe yang serve authentic and delicious bakery. Wahwahwahwah. Tingginya cita-cita. Tapi, masalah. Hmmmm. Duit. Yelah,untuk orang-orang yang memang berduit (as in kaya berada) money isn't their problem anymore, kan? Petik aje jari, eh eh eh butler duit bawak duit (Banyak sangat tengok cerita omputih ni!)

Tapi, untuk rakyat marhaen, yang hidup dengan duit gaji, mak bapak pun kerja makan gaji, money always the issue. Cara yang paling common, adalah dengan pinjaman bank (unless korang ada sugar daddy kaya-raya nak support. Puih. Hahaha)

Tapi, sekarang, ada alternatif lain, jika korang punya target, idea yang bernas, flow work yang mantap, tapi money is the problem. Kenapa aku cakap macam tu? Sebab ini.

Ambank True Your Idea
Ambank True Your Idea


Ambank telah melancarkan kempen True Your Idea, yang menawarkan sehingga RM 150,000 untuk merealisasikan idea korang. Apa yang perlu korang buat, adalah dengan submit idea pada Ambank. Semua idea yang disubmit akan dipaparkan di laman web TRUE Your Idea by Ambank ini. Kita boleh baca banyak idea yang dihantar oleh various person in Malaysia dan boleh undi mana dirasakan paling sesuai.

Boleh layari website TRUE Your Idea by Ambank di sini , ataupun layari https://community.truebyambank.com/


Pursue Your TRUE Potetial: Kick Start Your Dream

Thank you to #Nuffnang dan juga #Ambank kerana bagi CPUV #AmbankTRUELAB ni kat blog aku. Patutlah nampak banyak sponsored post orang mengenai harapan diorang. Aku siap dah baca 5,6 orang punya idea, semuanya hanya melalui Nuffnang ads dlam blog aku. Selalu dia keluar pagi-pagi pukul 8. Kalau nak baca, sama ada boleh ke website kat atas tu, ataupun tekan aje sponsored ads yang keluar kat blog aku ye.

Masih lagi kosong. Agaknya orang tak baca blog waktu pagi?


Till, then, Assalamualaikum.

Terima kasih singgah & baca entry ini ^^

Realisasikan impian dan cita-cita dengan Ambank True Lab
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

14 comments

Tulis comments
avatar
March 3, 2015 at 2:23 PM

dari cita cita boleh realisasikan jadi kenyataan ^^

Reply
avatar
March 3, 2015 at 5:34 PM

Wah, bagus la idea Shahira tu... Moga berjaya tau... Dah launch cafe tu jangan lupa jemput zumal yer ^-^

Reply
avatar
March 3, 2015 at 11:08 PM

sekarang ni banyak cara blh dapatkan modal utk berniaga ...

Reply
avatar
March 4, 2015 at 12:34 AM

Betul, saya setuju! Dream big ^^

Reply
avatar
March 4, 2015 at 12:35 AM

Errr, itu idea aje, x tau jadi ke tak. But, for sure, kalau dapat buka cafe tu, saya jemput Zumal ye :)

Reply
avatar
March 4, 2015 at 12:36 AM

Betul. Dah banyak pinjaman dan skim serta insentif yang ditawarkan. Cuma kita kena rajin explore dan bertanya :)

Reply
avatar
March 4, 2015 at 4:36 PM

pagi pagi busy nak g kelas hahhaa

Reply
avatar
March 5, 2015 at 10:58 AM

Ye lah adik KC ku, sila lah anda ke kleas ye, hehe

Reply
avatar
March 5, 2015 at 10:59 AM

Itu lah, tapi ads ni selau keluar waktu org keje :'(

Reply
avatar
March 5, 2015 at 9:27 PM

Jadi cik Nurul ni berangan-angan nak capai impian apa? Tukang masak terkenal seluruh dunia? Sedap encik husband makan hari2.

Reply
avatar
March 6, 2015 at 9:18 AM

Tukang masak terkenal seluruh dunia tu idok ler. Tukang masak terfemes dalam hati suami, YES! ekekeke ^^

Reply
avatar
March 6, 2015 at 9:19 AM

Kak Sha buat iklan CPUV ambank ler CC, tak join pun. Hehehe :)

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+