SweetMuslimah.com

Friday, February 13, 2015

xmo coffee

Macam biasa. Balik je keje, nak makan. Balik je keje, nak makan. Makan. Makan. Makan. Nafsu makan dah macam lembu. Compartment terlampau besar agaknye -_-

Jadi, aku ajak Nantini makan. Lepas bergaduh, bercakaran, nak makan kat mana. Ok, decide nk makan ikan bakar. Zas zas zas laksana Michael Schumaker, sampai la kitorang kat restoren ikan bakar. Eheh. Laju sokmo lah tu?

Tapi sedih i uolls. Tak ada ikan yg berkenan dgn kitorang. Eh. Salah. Hehehe. Tak ada ikan yg kitorang berkenan. So, decide on other restaurant. Indon-style restaurant pulak.

Lupa nak cerita. Kat area Tawau ni, banyaaaaaak sangat restaurant yg menu utama makanan ala indon. Sebab tu nama dia indon-style. Nasi lalap, nasi ayam penyet, bakso, empal sapi, dendeng, soto ala indo, nasi unduk. Macam-macam lg. 
Food lover? Datang la sini;)

Ok, sampai aje Indon-style. Uhuhuhuhuhuhuhu. TUTUP ok! Kuciwa iols. Tokey dah balik kampung nak celebrate raya agaknya. 

Last-last pegi Old Town White Coffee aje. Senang. Kompem tak tutup. Kalau tutup jugak, aku bako kedai tu. Ekeke. Kebetulan dah pegi Old Town, meh la kita try new menu for dinner. Korang dah try menu baru? Ke memang korang dah tau? Aku je yg mcm biasa tertinggal kapal? -_-


Step 1: Pilih main menu. Dtg untuk lunch, banyak pulak menu baru. Western food especially.

Aku pilih set D8, Black paper grilled chicken. Harga RM17.90. Nantini pilih set D12, black paper chicken chop. Harga sama RM17.90.

Perkenalkan, Nantini gojes. Orang Klang. Belum kawen but taken. Dont play-play ha.


Review makanan kitorang:
Portion sikit, harga mahal! Dengan harga RM17.90, u can get set yg lebih best. Lg pun, Nan komen, chicken chop tebal sangat tepung. Dah la dia tgh diet. Cess.

Old Town Tawau, plis take this as a serious matter. Ecewah XD

Step 2: Pilih ayor. Aku pilih ayor lime juice.
Step 3: Pilih desert. Ada 2 choice. Aiskrim with coffee & jelly rasanya. Tak hengat. Kitorang pilih aiskrim.

Nan : Aiskrim saya tak nak coffee ye
Waiter : Ok
Nan : Tapi, boleh tukar dengan nuts tak
Waiter : Ok, boleh *tunjuk thumbs up* ok, itu tipu.


Captain order: xmo coffee. Ekeke.
Aye - aye captain *tabik* ^_^


xmo coffee
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

4 comments

Tulis comments
avatar
February 13, 2015 at 3:12 PM

laaa..ingatkan apa la xmo coffee..hahahha..

Reply
avatar
February 13, 2015 at 11:29 PM

chicken chop kalo tebal sangat tepungnya, mmg x sedapp...

Reply
avatar
February 14, 2015 at 8:41 AM

Dah hujung-hujung baru dpt tangkap maksud tajuk eh? Ekeke XD

Reply
avatar
February 14, 2015 at 8:44 AM

Betul betul. Sy setuju tu. Kira mkn byr harga tepung je lah. Hehe

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+