SweetMuslimah.com

Sunday, February 1, 2015

Sepetang bersama tomyam udang galah. Sedap menyengat yooooo

Petang tadi, singgah makan di Restoren Kayu Manis. Terletak di Dataran Ba Zhong, kedai ni sederet dengan beberapa kedai makan. Kira ada banyak pilihan kalau datang sini. 

Tujuan utama aku datang sini sebab nak makan tomyam yg sedap, lagi menyengat, yang kalau ko makan tersedak, peh, memang terkeluar air mata la. Ekeke

Kedai dia yg ada atap rumbia tu. Sebelah tu Ikan Bakar.



Cantik view kat sini. Kedai tepi laut uools, dapat la rasa bayu-bayu laut bertiup sepoi bahasa. Sambil pulak makan, wah wah wah, tak sedar dah mkn 3 pinggan! 

Nampak tak hujung tu mcm daratan? Ha, itu Indonesia dah tu. Line phone pun mcm gila2 detect, kejap Celcom, kejap telco Indon. Mabuk ketum kejap phone aku.

Kerusi dia, betul2 tepi tebing tu. jatuh berguling-guling masuk laut, kalau tak arwah, inshaAllah boleh sampai Indon free. Jgn lupa call ye kalau sampai sane;p


Taraaaaaa, tomyam udang galah!


Super nyummy, podeh, tersedak tadi sakit tekak aku. Makan dengan nasik pakej sekali dgn telur mata, makan x ingat kawan sebelah!

Kalau mak mertua jatuh laut pun x sodar gaknye! (Haha, melampau betul metaforanya!)

So, nk dtg mkn tomyam gojes, datang sini ye:) Nak tau harga die? Murah je. Even aku pun terkujat. Ingat mahal kena sebab udang galah kan? Kemon la, kalau kat KL mau menggigil bayor. Kan?

Tapi, sini, hihihihi. Ce teka harga dia? Ce teka la. 

Ehem, tak tau? 
.
.
.
.
.
.
.
.
RM 6.00 je semangkuk. 
SILA JANGAN MENGANGA TERKEJUT.

#weekend #tempatmakanbest #tawau
Sepetang bersama tomyam udang galah. Sedap menyengat yooooo
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+