SweetMuslimah.com

Wednesday, February 18, 2015

Kenduri kahwin Kak Ain @Titiwangsa

Ahad lepas, kakak Nurul insist nk attend wedding one of her friend at Puteri Wilayah dulu, Kak Ain. Wedding held at Titiwangsa, KL. Wah wah wah, dah cukup best ni. Iols kan jarang pegi KL.

Maka, bergeraklah kami adik beradik gonjeng, kakak Nurul, aku, Eja, Epa dan baby Sara (bukan Baby Sara milik siapa ya, tapi yg ni Baby Sara, 2nd daughter kakak Nurul)

Yg kelakarnya, nk pg, tapi semua x tahu jalan nk ke Titiwangsa. Mintak co-drebar incharge direction guna waze, haha, ada sikit fail di situ. Nasib, lama-lama lepas tu, co-drebar terer berwaze dah. 



Sampai on time sebelum pengantin makan beradap. Jangan dipertikai keterelan aku drive. Kalah Michael Sharpener.


Pengantin pose sama, tukar org sebelah je. Yg baju coklat reramai dulang girl. Salah sorang baju coklat tu, sepupu aku. Cer teka, mana satu, hihi.



Candy buffet.
Sekarang memang trend letak candy bar, buffet segala eh? 

Tapi, sedap yumilicious weh. Dia punya muffin, sedap nk arwah. Chocolate tart pun sama, cair di mulut. Tak de gigi pun no problem punya! 


Meja makanan. Dun worry, ada org tolong cedok masuk pinggan.

Ai is nk komen satu benda je. Kak, kenapa muka u masam macam buah limau? Smile kak, smile. Eheh XD




Meja pengantin, tu, nun hujung sana, ada skirting hijau.

Masa makan ni, kakak bagi kawan2 baju coklat dia jaga Sara. Agaknya, geram sangat dengan pipi Sara, habis kena cubit . Haha. Dapat je Sara balik
"Apa yg korang buat dgn anak aku?"

Ecewah. Cliche betul. Mana ada dialog tu. Korang kena tipu. Ekeke.

Wedding held at Sumira's Place. Betul-betul belakang sikit je dari Tasik Titiwangsa ( masa lalu Tasik tu, perangai jakun aku pun sampai, kata nak brenti bergambarlah otw balik, tapi nan hado. Dah kenyang, lupa ingatan terus -_- )

Actually, tempat ni rumah banglo, kawasan perumahan, tapi, dah dijadikan official venue. Very nice persekitaran dia. Tenang je. Masa makan tu, ada MC pot pet. Abam MC tu muda lg uols, memang lain lah dari stigma MC kenduri kawen dulu-dulu. Eheh.

Diorang putarkan lagu-lagu catchy, sedap telinga dengar, tapi yg romantik, like Cant take my eyes over you, sepanjng majlis. Dapat pulak majlis tepi pool gini, wahwahwah, berangan sekejap. Ekekeke. 

Ada pakej abam RELA lagi uols. Kerana terpaksa aku relakan. Huhu


Selamat pengantin baru Kak Ain & suami. Semoga berbahagia bersama sehingga ke syurga:)


P/s:: Boleh hubungi wedding planner majlis ni, PengantinEksklusif. They cater everything, from food, place, baju. Mcm best kan guna khidmat wedding planner? Hehe. Nk start verangan dulu. Mana tau jadi kenyataan?

Bai.

Kenduri kahwin Kak Ain @Titiwangsa
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+