SweetMuslimah.com

Tuesday, February 24, 2015

Eh, #Geramnye lah

Dalam hidup kita ni kan? Tak semua yang kita nak, kita dapat kan? Contoh paling dekat, blogging. Yeyeyeye je hapdet blog sejam sekali, dengan harapan hits UV tinggi. Ramai orang datang blog ko. Tapi? Nan hado. Kejung gitu juga. Dan blog siapakah itu? *Ehem, blog aku lah, siapa lagi?* @@. Kahkahkah. 

Ok, tak kelakar -_-

Kalau nak cerita kan, banyak je benda yang buat, eh #Geramnye, sakitnye hati kita. Nak cerita takkan habis punyalah! Ada je benda yang buat sakit hati. Kan? Ekekeke.


1) Pelajar tak buat tugasan. Kalau buat pun meniru kawan dia punya
    
Okayy, ini memang buat darah menyirap, mendidih tahap boiling point. Selalu sangat jadi kat aku. Tak tau lah nak buat macam mana lagi. Nak kata terlampau lembut dengan student? Tak jugak. 

Selalu dapat komen dari borang pencerapan, "Miss garang sangat. kedekut markah". Nak kata tempoh masa nak siapkan tugasan tak cukup? Tak cukup? Tak cukup ko kata? Unbelievable!

Seminggu tak cukup untuk siapkan tugasan yang soalan dia HANYA ada 1? Serius. Hal-hal macam ni lah yang selalu sangat buat aku membebel dekat pelajar-pelajar aku. Selalu sangat bagi alasan 

"Kat rumah tak ada komputer miss"
"Dah cari, tapi tak jumpa kat Google"
"Lupa"

Alasan last tu selalu buat aku jadi naga berapi. Grrrr. Eh, #Geramnye.


2) Tengah gosok baju pagi-pagi nak pegi keja, elektrik putus

Deng. Ini salah sendiri. Memang aku selalu gosok baju kerja pagi-pagi lepas solat subuh. Alah, korang pon sama jugak kan? Bhahahahaha. 

Subuh masuk pukul 5 pagi oiii kat sini. Dah lepas solat Subuh takkan nak tido? Kita sambung la gosok baju kan? Time-time gosok baju ni lah, elektrik putus. Bukan sekali, tapi dah banyak kali. Huhuhuhu. Pagi tu aku pegi keje pakai T-shirt je.

Lepas tu, dapatlah komen "Kenapa tak gosok baju malam semalam?" Eh, #Geramnye kita tau!


3) Call pakwe, tak angkat. Pakwe tak pandai return call

"Nak kena tembak, kenapa tak angkat call? Lepas tu, kenapa tak call orang balik? Tau tak orang call banyak kali sampai sakit jari.  Blablablablabla.........."


Tahap bebalan dah tahap Godzilla. Sebab tu pakwe tak return call kut? Dah tau jelmaan mak lampir nak mengamuk. Ekekekekeke. 

Eh awak, kalau tak nak angkat call, campak ajelah phone dalam longkang. Eh, #Geramnye lah!

Actually, banyak lagi kan benda yang buat kita jadi geram. Oh bulan ada buat post kelakar pasal Momen #Geramnye ni. Tengah-tengah geram, sakit hati boleh baca. Gerenti korang gelak balik. Hehehe. Boleh baca kat sini: Oh Bulan.

Oh ye, Selawat jangan lupa peeps! ^^

          


Eh, #Geramnye lah
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

9 comments

Tulis comments
avatar
February 24, 2015 at 9:16 PM

Sakit hati klu tak jawab call..hehee...nurul ngaja kos apa?

Reply
avatar
February 24, 2015 at 9:22 PM

kesiannyalah gosok2 baju, elektrik putus....faham sangat perasaan cik nurul :D bersabar tau! :D

Reply
avatar
February 24, 2015 at 9:41 PM

Aah, sakit hati kan? Nak nak pulak lepas tu takde return call / message. Haish.
Sy ngajar kos automotif. Untuk student sijil.

Reply
avatar
February 24, 2015 at 9:43 PM

Hehe. Walaupun dah selalu kne blackout mcm ni, still lagi gosok baju lepas subuh. Ketegaq betui..ekekeke

Reply
avatar
February 24, 2015 at 11:04 PM

Hahaha..kita sama bab gosok baju awal pagi...nak turun kerja lagi lah nak.menyibuk..hahaha

Reply
avatar
February 26, 2015 at 7:10 AM

Yeyehh kita geng.. Suka gosok baju last mint. Hahaaa kalau tetiba tade current, mulalah sasau sesorng pepagi buta tu. :p

Reply
avatar
February 26, 2015 at 9:53 AM

Itu lah. Sama lah kita. Kalau mati karen pagi tu, bengang aje pagi pegi keje. Hewhewhew XD

Reply
avatar
February 26, 2015 at 12:29 PM

Wahhh ajar pasal kereta..best tu... Masuk lab selalu la ni kan..mesti banyak praktikal kan

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+