SweetMuslimah.com

Monday, January 12, 2015

Website untuk download movie & drama yang super duper best. FREE lagi.

Haip. Mowning. 

Amacam. Teruja tak tengok tajuk hari ni? Hahahaha. Teruja kak noon? Dah tak sabar nak download movie-movie baru 2014 yang pecah panggung? Wow.

Ekceli, terjumpa tak sengaja pun website ni. Tu pun kemain mencari website yang boleh download free, tak payah nak install Torrent segala. I is malas tau! Godek-godek sekejap, taraaa. Jumpa!

Dulu-dulu masa zaman belajar, selalu download kat Jie Azz Movie. Tapi tengok hari tu dah kena block dengan SKMM. Apa nak buat. Penguatkuasaan kat Malaysia kan ketat. Buat pendownload tegar yang suka kan bende free, terpaksa lah cari alternatif lain. Dulu zaman blaja kat UTM, student / orang luar byk buat bisnes jual CD / DVD murah murah. Harga movies 1 DVD = RM5 je. Kadang siap pakej 5 in 1 movies. Untung yang tukang jual sebab sambutan menggalakkan, jimat untuk student mcm kami. So, dulu kuat beli DVD Drama Korea je lah. -_-.

Sekarang, hakak dah tak berapa nak layan drama korea yang dramanya buat tensi, so kita beralih kepada English Movies. English Movies ni, susah nk dapat tengok online kan? Youtube apetah lagi. Download torrent malas! 

So, kalau uolls pemalas tahap gaban mcm aku, persilakan ke sini: TeamHanna.org. Ada list of movies, english, Melayu, Hongkong, Korea. Korang pilih je. Tapi ada jugak movies yang femes, tapi takde. Standard la. Nak free kan? Ada 1 lagi geng proksi dia, JaCrewz. Sama je dua-dua websites ni. Family share kut?

Nak install subtitles dia, boleh pegi sini: Subscene.com. Pilih subtitles yang terbaik, yang perfectly synched dengan movies yang korang download tadi. So. Happy mendownload peeps!

So, untuk ringkasan:
  • Websites utk download : TeamHanna.org / JaCrewz
  • Websites utk subtitles : Subscene.com

Okeh bai.
Website untuk download movie & drama yang super duper best. FREE lagi.
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+