SweetMuslimah.com

Saturday, January 24, 2015

Only 30 seconds to find out how 'bodoh' you are

Sabar, sabar, sabar, lek lu. Jangan marah-marah. Hihihihi. Jangan marah bila tajuk dia berkata mengenai kebodohan. Baca lagi ye sampai habis.

http://cdn0.soyacincau.com/wp-content/uploads/2015/01/150119-dont-bodoh-telco-plan-comparison.jpg

Layari: DON'T BODOH
 
Actually, DON'T BODOH! kNOW YOUR RIGHTS! adalah independent mobile plan comparison website. Yang bertujuan untuk membandingbeza kita punya mobile plan, DiGi, Maxis, Celcom, UMobile, ape lagi? Semua mobile service provider yang ada di Malaysia ni. 

Diulang lagi sekali, INDEPENDENT WEBSITE ya! Means, Ia bukan hak milik mana-mana telco. So, don't say the result bias. Lagipun, nak suka-suka tengok je kan? Mana tau dapat tahu mobile plan yang lagi best?

Benda alah ni survey aje sebenarnya. Mula-mula sekali key-in berapa yang kita spend monthly on mobile bill. Aku spend RM100/month.



Lepas tu, pilih prepaid @ pospaid.Then pilih telco.
 

Select plan. Kalau plan yang korang pakai sekarang tak ada dalam pilihan, pilih je ikut suka hati. Aku punya Digi. Tapi tak ada dalam pilihan plan. So, aku pilih Digi 48.

The website will calculate your plan, sama ada worth tak apa yang korang bayar dengan mobile plan yang korang pakai.

Keh keh keh, kejam betul. Dapat thumb down. Hampeh.



Fret not kalau dapat thumb down. Dia akan tunjuk / recommend which telco yang lebih best / worth. Dengan cara ni, baru korang tahu yang cinta suci korang telah dipermainkan sewenangnya oleh telco terchenta. Cewwwah.

Jadi, ape lagi? Pergi lah try. Tak payah daftar pun. Sonang. Lagipun, interface website dia comel kan?Ekekeke. Comel jugak yang ko nampak!

So, jom take survey comel ni. Layari : DON'T BODOH sekarang! dan mulakan pelayaran untuk tidak bodoh lagi. Ekekeke.

P/s: BODOH is a harsh word. Tapi, itulah tagline yang digunakan untuk menarik perhatian orang. Hm.. Weird thinking.




Only 30 seconds to find out how 'bodoh' you are
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+