SweetMuslimah.com

Tuesday, January 6, 2015

Lelaki banyak cakap adalah sangat sweet?

Hai. Assalamualaikum. Gud evening:). Kalau cakap gud nite nanti tak sempat taip, tido terus. Krohhhhhhhkrohhhhhhkrohhhhh.

Siapa tengok Gegar Vaganza baru-baru ni? Ala, ada hot scene. Ada orang kena propose live gitu. The entire nation yg tengok rancangan tu mlm tu jadi witness. Nak tanya pendapat korang. Ain't they so sweet?

Sweet? Errr. Kalau aku, errr, tak berani nk cakap. Adakah korang semua ada cita2 nk melalui saat mcm tu? Errrr. Tepuk dada, tanya selera! 

Tak fikir ke effect dia kpd budak2 / remaja yg tengok. Dahla budak2 kita sekarang, bukan dah mcm sponge yg serap air tu, dah macam kain pengelap pun ada. Serap everything, sampai kemesraan org yg dah kawen pun depa ikut. Itu cara2 yg dah kawen, belum kawen ni? Lesen besar betul eh?

Ok. Dah melalut. Hihihi. Gaya ckp kt atas ni mcm aku jeles? Kan? Kahkahkah. Noooooo la. Infact, aku dah jumpa orang yg x payah buat bende2 tu semua, tapi dia sunggguuuuh sweeeeet. Ha, sweet mcm mne tu?

A friend of mine, a guy, sangatlah byk ckp ok. Like, ko lagi banyak dengar dia bercakap dari suara ko sendiri! Amacam, boley bayangkan? Ehem. Itu metafora melampau.

That guy, caring dalam cara dia sendiri. Like "Eh, ko dah gemuk, sila diet" 》》》》Cipan tanah betul, yg cakap tu sendiri gemuk!

"Eh, ko dah mandi ke belum?" 》》》Soalan di Giant pukul 4.40 ptg. Eh, ko expect aku keluar shopping dgn air liur basi kt pipi?

"Badan ko ok, cuma perut ko buncit"》》》Ah, tekanan. Bukan ko pun buncit jugak? Pirrrahh.

"Ko ni period ke ape? Angin je?"》》》ok, ini aku selalu kena. Sbb, cara dia bercakap tak pandai brenti nk bwk gaduh.

TAPIIIII, 

Si mulut becok ni, sebenarnya, walau kita nmpk dia fussy, mulut pot-pet, hati dia baik. Kalau kita mintak tlg, inshaa Allah dia dtg tlg.  Hari tu kereta aku kena langgar orang, aku call si becok ni, dia dtg tlg, teman sementara nk tunggu  kwn yg lain dtg. Even aku x brape rapat dgn dia  》》》 gara2 aku kepala angin.

Tak caya? Cuba perati. Kalau ada kwn korang mcm ni, percayalah, korang cuma perlu tahan mulut dia, tapi inshaa Allah dia sgt sweet dlm cara dia yg tersendiri. You'll miss them when they'll gone.

So, kesimpulannya, lelaki sweet = lelaki kepohchi. Bukan dgn cara yg luar biasa, tapi dgn cara biasa. Tu yg kadang org x sedar. Kan?

P.s: Aku nk taip gone, jadi goblin, gara2 jari besar !

*Mampus kalau kepochi tu tau aku puji dia. Entry ini adalah penghargaan atas kesweetan dia didlm kekepochian melampau. Oiiii, cepat sikit kawen. Ko dah tua!
Lelaki banyak cakap adalah sangat sweet?
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+