SweetMuslimah.com

Thursday, January 8, 2015

Chenta terhebat dari DiGi sempena tahun baru 2015

Siapa yang currently pakai DiGi as their network service provider? Me? Yup. You? You? You?

Ha, Im telling u, aku dah lama giler pakai DiGi. since my first time with phone. Masa tingkatan 5, tahun 2005 lagi. Masa tu, dapat phone free, Nokia butterfly, hadiah dari abah. Before dapat phone tu, aku selalu jeles dengan kawan yang ada phone. Yang besar2 buat baling anjing tu, kan? Haaaa, besar gabak gitu pun jeles jugak okeh. 

Pulak tu, masa tu, hp ni baru nk up kan? Simcard dia, ya rabbi, mahal nak mampus! Ada jugak macam RM 200/sim kan? Ewah. Macam kaya giler nak beli simcard harga RM200.-_-.Tengok-tengok sekarang sim murah giler. RM5 pun dah dapat!

Sampai sekarang, almost 10 years jugak pakai DiGi. pernah terfikir nak switch to other service provider, tapi aku end up beli simcard baru, new phone, but still cling to DiGi. Sayang nak tukar no. baru sebenarnya, dan malas. Hahaha. thats why sometimes aku tak faham, student student aku ni, senang sangat bertukar2 nombor okeh. Minggu ni aku mintak active no. untuk simpanan rekod. next week, bila kita call nak bgtau information, that no. dah tak digunakan. In just a week ok!

Kenangan sebab that no. abah yang bagi.Aku orang yang kuat berpaut pada kenangan, nostalgic gitu. Nak nak pulak yang bagi tu, very2 important person in my life, eg, family, pergh. Sampai lunyai aku pakai. Hihi. Tambah pulak, In 10 years ni, DiGi banyak jugak benefits pada aku. Antaranya:

  1. (FnF) Friend and Family feature. Banyak no. boleh masuk weh. Up to 8 numbers, including landlines number.
  2. Credit transfer. Dulu selalu rembat mak aku punye credit sebab credit mak banyak gilaaa. Setiap kali top up tak pernah habis. Jadi, balance dia accumulate, jadi banyak. Sebagai anak yg pandai berjimat-cermat, apa kata kita share credit mak kita @ dengan kata lain: rembat. (tapi, mak tau, aku bgtau la. Nak mati mencuri kredit mak sendiri. Dosa ohh)
  3. Credit advance. Ok. Ini pun selalu buat. Tak sampai hujung bulan, kredit tinggal RM0.50. Selalu jadi macam ni masa zaman cintan monyet bergayut. Sekarang tak dah. Now, bergayut di lantai je.
  4. Bonus reload. Okeh. Ini yang best ni. Sekarang DiGi buat stail stesen minyak. Ko reload sekian sekian bulan (biasanya accumulate 4 bulan), then dia akan bagi reload bonus in term of credit / free call / free sms. Ini memang biasa aku dapat. Sebab setiap bulan aku mesti top up RM100 x 4 bulan. Nah. RM400. Dapatlah balik dalam 5% credit + free call brape minit ntah.
  5. Internet package yang super duper murah. DiGi bagi option untuk melanggan pakej internet, walaupun ko pakai prepaid. Aku lah tu. Selama ni aku ingat, kalau nk amik pakej internet, ko kena pakai Pospaid. Tapi, sekarang nehi with DiGi. Pakej dia bagi aku agak ok lah. RM68 untuk 4GB capaian internet. Provider lain, x tau. Kadang2, certain perayaan, like CNY, depa siap bagi free 0.888GB free lagi. Hari tu dapat, wahhhh, kemain lagi surfing internet x ingat dunia!Ekekeke
Itu antara feature biasa yang aku dapat dengan DiGi. Dan sekarang, DiGi nak bagi awesome promosi semoena tahun baru 2015.

DiGi menawarkan FREE smartphone dengan DIGI SMART PLAN. Antara smartphone yang terbabit sama dengan perkongsian menguntungkan ini adalah Lenovo A606, Samsung GALAXY Grand Prime, Redmi Note 4G, Xiaomi Redmi 1S, Honor 6 (LTE), ASUS Zenfone 5, Lenovo A536 dan Samsung GALAXY Grand Quattro. <<<<<pakej FREE smartphone dengan DIGI SMARTPLAN dan tambahan free 2,400 min free calls dan 2,400 sms.!!

Klik sini untuk lihat tawaran menarik: DiGi

Ada juga pakej untuk BROADBAND:


Enjoy sharing your Internet connection with up to ten (10) devices from only RM50!
PlansBroadband 45Broadband 65
Monthly FeeRM45RM65
Internet Quota2GB8GB
Plan advance paymentRM50*
MobiFi3G MobiFi4G MobiFi
Device ModelAlcatel Y600
(RRP:RM299)
Alcatel Y850
(RRP:RM499)
Device Upfront + RegistrationRM100 FREERM150 RM50
Monthly Device FeeRM7 x 12 months (RM84)RM18 x 12 months (RM216)
Total Device SavingRM115 RM215RM133 RM233
Total Upfront PaymentRM50RM100


Call plan packages: 

1. DG SmartPlan 78   :- 2GB + 1GB Internet quota
                                   100 + 200 mins voice calls
                                   100 + 200 SMS

2. DG SmartPlan 108:- 3GB + 2GB Internet quota
                                   300 + 200 EXTRA mins voice calls
                                   300 + 200 EXTRA SMS

3. DG SmartPlan 148:- 3GB + 3GB Internet quota
                                   600 + 200 EXTRA mins voice calls
                                   600 + 200 EXTRA SMS

Untuk maklumat lanjut, sila ke website : DiGi

Chenta terhebat dari DiGi sempena tahun baru 2015
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+