SweetMuslimah.com

Wednesday, December 10, 2014

Review: Himalaya Purifying Neem Face Wash




Eheh. Dah malam, mengantuk sebenarnye. Tapi, sebelum tido, cuci muka dulu tadi. Guna yang tu ah, Himalaya Purifying Neem Face Wash. Claimed prevent pimples. Oh, dah cukup best ni. 

Aku dah guna pencuci muka ni dalam seminggu lebih nak masuk 2 minggu. Dan, ape yang boleh aku katakan, this facewash 》》》》》is awesommmmmmeee♥♥♥♥


Sebab ape die awesome? Sini, aku ceghita na:-

1. Boleh nampak dalam gambar, tekstur dia dlm bentuk gel. Sesuai untuk orang kulit berminyak dan sensitif mcm aku.

2. Lepas cuci muka, kulit muka tak rasa tegang. Tegang yg sampai susah nk senyum tu. Tak. Serius tak. Tapi, kulit rasa bersih licin. Serius, tak tipu!

3. Walaupun dia gel, tapi dia tak banyak buih tau! Dannn, pas cuci muka, kadang2 aku cuci byk kali guna air sbb mcm rasa x bersih. Tapi, muka dah bersih sebenarnya. Haha

4. Yang ni paling beshhhhh, jerawat cepat kering. Yeyyyyyyy. Yg aku perasan, masa mula2 pakai, kat pipi sebelah kanan, punya la bahagia bak hang cik jerawat membiak dgn jayanya. Sampai merah2 pipi i mcm kena gigit. Lepas je guna himalaya ni, 2 hari pertama aku biar je la jerawat tu, tak usik tak ape. Masuk hari ke-3, eh, dah kering jerawat. Yeah.

Yeah, i know. It works likeee, betul ke? Untuk aku, yes. Alhamdulillah, sesuai dgn kulit yg super duper sensitif ni. Harga pun tak mahal sgt, compare dengan Yanko yg aku pakai sebelum ni. Pencuci muka je dah RM 50. Mahaiii.

Aku dah try minggu lepas masa hari minggu, minum air minimum 2 liter. Memang asyik nak ke toilet la jawabnya. Tapiiiiiii》》》》》》》》Memang nampak nanti muka kurang berminyak +++ jerawat cepat kecut. Sebelum ni aku kuat minum air jugak, tapi tak sampai 2L. Kali ni memang aku monitor sungguh. Hihi

Orang yg kulit bermintak, berjerawat sensitif mcm aku bolehla try pencuci muka ni eh. Kalu serasi, tambah la dia punya skrub + mask pack dia. Aku nk beli tapi tunggu gaji hujung bulan ni. Ehehe. Dan semestinya, kne minum air bebanyak. Biar mcm bocor pundi kencing. Asyik kencing je. Ekeke. 

Tapi bagus, dia bagi flush out toksin + panas dlm bdn tu.


Baiklah, sekian review produk yg aku guna sekarang. Pehni, aku bgtau bende ape lagi yg aku guna selain pencuci muka himalaya ni. As in, supplement la. 

Take care, assalamualaikum. Good night!!

XOXO



Review: Himalaya Purifying Neem Face Wash
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+