SweetMuslimah.com

Sunday, December 21, 2014

Review: Bella sinus care untuk rawatan resdung

Hai, hepi holiday! Hihi

Currently at semenanjung, rumah mak pak, sebab esok nk bercuti ke Langkawai, yey! Sampai tanah tumpahnya darah airky ini hari jumaat, jam 8.00 mlm. Penat toksah nak cerita la sbb siang tu aku keje lagi. Pulak tu, bawa sekali pulak ikan bilis Sabah 30 kg. Penat ai tau.

Sebab tu, singgah Subway utk reward diri sendiri sbb berjaya bwk ikan bilis 30kg dgn jayanya. Dah mcm hulk pulak rasanya tahap keperkasaan itu. Kahkahkah.

Before balik semenanjung, hari Selasa kalau tak salah, pakcik aku dtg Tawau, buat site visit. Sekali hantar tender la kut. Dtg Selasa, Rabu petang dah balik. Sebelum balik tu, mai la kita makan seafood buat sebarang dua. Lagipun, mcm x sopan je anak buah ni x bawak pakcik eh berjalan. So, destinasi pilihan, Restoran Seafood & Steambot Sri Titingan.

Aku ni sebenarnya peresdung tegar ok. Tegar bukan sebarang tegar, ni yang bila ko makan je udang, sotong, seminit kemudian 》》》》 dah gatal gatal hidung. Tenyeh - tenyeh hidung sampai merah muka. Kalaulah hidung tu boleh tanggal-tanggal, dah lama aku buat agaknya!

Pagi-pagi pas mandi mesti bersin bersin, kuat pulak tu, boleh dengar sampai bilik depan. Hidung berair-air je, asyik nak srooooot - sreeeett je.

Tapi, bila mkn seafood hari tu perasan, eh, dah tak gatal hidung. Yey. BAHAGIA. Korang yang takde resdung serius ni memang tak faham keperitan kitorang. Mkn seafood sikit gatal hidung tekak. Rasa mcm ada kutu berjalan atas kepala, padahal bukan kutu, tapi ulat resdung! Setiap pagi ada kahak / mukus yg x pandai hilang. Memang sengsara lah! Bersin mcm nk tercabut anak tekak.

Tapi, sekarang, aku dah kurang simptom2 tu, siap boleh kata sekarang dah takde. Puncanya? Ini : BELLA SINUS CURE



Makan 2 biji sehari selepas mkn mlm. Alhamdulillah, serasi. Orang kata kalau jerawat asyik tumbuh je, berulang kali buat masa yg lama, dalam kes aku ni, jerawat teruk sejak aku form 3. On off on off jerawat. Bila elok sikit je, minggu depan teruk balik. Sampai la umur aku sekarang ni 26 tahun. Bayangkan berapa lama tu? Puncanya, aku x cure the problem from inside, which is RESDUNG. Asyikla tukar tukar pencuci muka. Duit habis, tapi muka cam gitu je.

Jadi, kalau korang ada simptom simptom mcm aku, better cure dulu dalaman. Mkn ubat resdung, dan semestinya pakai pencuci muka yg sesuai. Aku ada review pencuci muka apa yg aku pakai sekarang : Himalaya kat sini.

Rawat resdung tau! Baru boleh bernafas dengan bahagia. Mkn seafood yg super duper nyummy bukan masalah lagi lepas ni!
Review: Bella sinus care untuk rawatan resdung
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+