SweetMuslimah.com

Thursday, December 11, 2014

Drama Korea Misaeng @ Incomplete Life




Currently, aku tengah gila tengok drama korea ni. Misaeng @ Incomplete Life. Best. Cerita yang sangat dekat di hati, even budaya dan persekitaran Korea. Tapi, bila tengok cerita ni, perghhhh, buat kita rasa yang kerja kita selama ni sangat bermakna dan berharga. Ada kerja, even kerja tu, office banyak birokrasi, tapi, still kita boleh bertahan dan survive. Value of every salary man! Worth untuk tengok!



Ini barisan pelakon. Sebelum ni semua aku tak kenal. Hahaha. Dan sebenarnya, aku ni bukannya gila sangat dengan drama korea, kecuali Running Man sebab drama korea ni tend to be long. Kadang kadang sampai 29 episod. Penat nak tunggu. Tu cara-cara airing 4x seminggu. Cerita ni lagi haru. Seminggu 2x je, Sabtu ahad SAHAJA. Mampuih.

Im Siwan = Jang Geu-Rae ("Yes" maksud Geu Rae tu) comel giler. Trademark Korean kan comel2 ni. Kang Ha-Neul = Jang Baek-Ki is a picture of a proud salaryman. Agak macho dengan cara dia. Heroin dia Kang So-Ra = An Young-Yi, sangat berkebolehan, tapi selalu kena perlekeh dengan bos department sebab dia perempuan. yang lain-lain tu mostly watak penguat drama ni. 

Buttttttttt, daripada ramai2 pelakon muda yang jadi tunjang cerita ni, aku selalu terkesan dengan watak bos Geu-Rae, Lee Sung-Min = Oh Sang-Sik. Mr Oh ni, appearance dia nampak macam dia not care, tak kisah ape ko nak jadi. Lantak la. Macam tu. Tapi, sebenarnya, Mr Oh ni banyak berperang dengan perasaan dalaman dia, sebab nak pastikan staf dia mendapat hak yang sepatutnya. Really touching, sebab teringat dekat abah. Watak kebapaan kan? Dah la aku selalu touching kalau sifat sifat kebapaan tinggi ni. 

Sangat direkemen untuk tengok drama ni. Follow dari awal ye. Sekarang dah minggu ke - 16. Boleh tengok kat sini, Dramago (http://www.dramago.com/).








Apa perasaan korang kalau bos korang yang cakap macam ni? Perit? Nak menangis? Itu yang korang akan rasa kalau tengok drama ni. 





*Dari Imam Al-Ghazali: Untuk mendapatkan apa yang kamu SUKA, pertama kamu mesti SABAR                                             dengan apa yang kamu BENCI.

Have a nice day ahead peeps! Assalamualaikum

Gambar: Kredit Google
Drama Korea Misaeng @ Incomplete Life
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

4 comments

Tulis comments
avatar
March 10, 2015 at 9:02 PM

Macam best aje citer ni... Yeyeeehhh satgi proses mencari bermula (=

Reply
avatar
March 10, 2015 at 9:25 PM

CC, best wooh. Akak tak pernah miss citer ni masa dia airing :)
Lagipun Siwan tu jambu betul, tu yg suke tengok, hehe :)

Reply
avatar
March 11, 2015 at 12:20 AM

tapi saya start bosan ngan cita ni... well it causes all it potrayal seems really from our actual life.... saya hantu fiction, so susah jugak la nak layan cita fact2 ni, first diorang cita pasal boardgame go ngan aksi hero lompat building bagai ingat ada fiction2 sikit tapi hampeh.... BOSAN.... but its only my opinion... right...

Reply
avatar
March 11, 2015 at 9:00 AM

Its ok, everyone has their own taste & opinion. Dunt worry, no harm at all ^^

Reply

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+