SweetMuslimah.com

Wednesday, October 15, 2014

Cantik muka ko nak gula gulakan aku lagi.!


Hello peeps. Gud morning. Eheh
I tell u lah, This is a very very very very hectic week. Sabtu Ahad pun kerja. Pheww. 

Nak story sikit ni. Sabtu lepas aku assist a fren untuk kursus pembuatan ban. Ban roti inti kaya, red bean dengan sosej. Marvelos sgt. Hihi.siap upload gmbr kt fb, kunun tgh uli doh. Tengok tengok gambar, ehhhh, pipi tembun amat. Dah sama naik dengan ban kembang. Cuma ban tu putih, aku coklat kelabu asap! Kihkihkih

Tengah2 bizi buat sijil utk peserta kursus, eh, i dapat message dari 'so-call' pakwe. Soalan mukadimah dia adalah

"Saya dengar awak dah nak kawen?"

Aku pun pelik. This is the second time dia tnye soalan yg sama. Aku suspek dia x ingat dia penah tanye soalan tu. Bila fikir2 balik, rupenye saje lettew





Ewah, siap print screen messanger tu lagiii. Siap, offer diri dia bila aku kate aku xde calon lg. 



Aku kenal mamat ni masa aku praktikal kt shah alam dulu. Jtekt Automotive kt Bt 3. Kitorang sama2 budak praktikal. Praktikal 2 bln setengah mcm tu. 

Ade 1 hari tu, motor mamat ni rosak. Kebetulan pulak, rumah mkcik aku yg aku tumpang duduk tu dekat dgn rumah sewa dia. So, aku si lurus bendul baik hati kunun, pun offer la nk tumpangkan pegi balik keje. Start dari situ la kitorg mcm rapat. Dia siap message bagi ayat2 manis. Sayang la , dear la. Puih. Kalau skrg dia ckp mcm tu, boleh kena maki cukup2. Tp tu la, dulu, time tu, umur baru 22, kunun muda la. Bebal lg. Tmbh2 plk jarang kena ngorat. Nah. Terpedaya terus. Siap yakin ni, memang awal la aku kawen ni. Dah jumpa my soulmate. Puihhhh. Bodoh juga aku dulu2. haha


Habis je praktikal, aku pun balik UTM. Tak hbs sem lg. Sbb time aku, bdk2 degree praktikal masa 3rd year. Budak dip last semester. So, kitorg hbs praktikal sesama. Mamat ni , nama dia Sham, dpt keje terus kt kilang tu. Tp, before dia masuk keje, kena lah siapkan report praktikal dulu ye tak? Tapiiiiiiii kan,

Dia  boleh mintak aku yg taipkan? Siap ugut, kalu aku sayang dia, aku kena buat. Sayang tahik kucing la. Alasan nak gunakan aku jek. Nasib baik aku pandai sikit. So, aku x buat. Hehe. Tapi, balasannya, kitorang start renggang.

Bila aku balik UTM, aku konon rindu la sham ni. So aku message. Tak balas. Call, pun tak balas. Ok, usaha lagi. Call lg. Message lagi. Call lg. Message lg. Semua x jwb. Last2 die angkat call aku lepas entah berapa puluh kali, kata dia henset rosak la, skrin phone pecah la, so x dpt tgk message dengan call. Tapi, kdg2 nmpk dia on9 via phone. Ape kes? It takes some times jugak utk register kt kepala otak aku yg sham ni nk mengelak dari aku. Menangis jugak dibuatnya. Dah mcm bodoh pulak bila ingat balik. 


Tu yg bila dia offer balik diri dia, cehhh, aku bg balik ayat dia dulu

" bukan awak tak boleh endure long distance relationship?"




Tp, jwpn dia, dah sedar kunun. Ingat aku kunum. Hello mister, its been 3 years already. Dan sekarang ko kate ko selalu teringat aku? Sekarang baru terbukak hati? Ehhh, pegi mampsssss la. Ade aku kesah? Ko ingat aku x tau, sebenarnya ko dah clash dengan awek ko? Kannnnn???


To awak. Thanks but no thanks. Sy xberminat dgn offer awak. Its been a tough year. But i dont think i desperate enough to accept entah sesape. Even, aku pernah try, tp sekali je boleh, pehtu daaaa.


Salah aku dulu sebab bebal. Too eager. Too excited. Too stupid. But,u've give valuable experiances. And thanks for that. U make me who i am today!!



Cantik muka ko nak gula gulakan aku lagi.!
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+