Monday, September 29, 2014

Sembur perfume bila balik kerja?

Korang pakai perfume ape? Yang mahai, yang murah? Yang sedang-sedang? Botol dia gemok-gemok? Atau kuruih-kuruih? Atau baru nak pegi belek perfume?

Tak kisah la kan. Perfume cap Avon ka, Mary kay ka (aku lettew), tak pun Jlo, kahkahkah, (aku jugak lettew), biasanya kita pakai time pagi nak pegi keje kan? Or time nak pegi kelas atau kuliah. Kannn?

Menurut pandangan aku serba-serbi rabun, memang 99% kita wanita gojes ni memang berwangi wangi super harum time pagi-pagi. Bila punch card pagi tuh, perghhh, harum semerbak, sampai hujung koridor pun boleh bau.

Kalau student pompuan kat kolej aku pulak, wangi semerbak sampai tersumbat hidung masa lepaih solat zohor. Atau lepas lunch. Perhh, time tu, rasanya kolej boleh jimat duit tak payah beli perfume jamban dah!

 Ade 1 lagi senario yang quite new to me. Ehem. Sembur perfume time balik keje? Ohemg. Betul. Cik adik pekerja kebersihan yang comel lote berwangi wangian. Cik adik tu semua muda-muda bergetah lagi tau!

Kesimpulannya disini, perfume memang sesuai dipakai bila-bila masa, hatta balik keje pun. Akal tak berapa tinggi aku pun tanya menyuarakan persoalan aku melalui mulut to a fren.

"Kan pakwe dia jemput, nak pegi dating. Kompemla kena wangi-wangi"

Dem. Patut lah takdak orang berkenan. Perfume pon tak pakai. Tapi, jangan kan kata boifren, asam boi pon tadak.!

Beli Perfuma JLo

Saje nak tunjuk, Jlo ni tak pandai habis. Hihi





No comments:

Post a Comment

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Labels

Adsense (11) Dunia Cikgu (14) food (114) Lifestyle (85) Personal (84) Resepi (42) Tips blogging (38) travel (52)

Contact Form

Name

Email *

Message *