SweetMuslimah.com

Monday, September 29, 2014

Sembur perfume bila balik kerja?

Korang pakai perfume ape?Yang mahai, yang murah? Yang sedang-sedang? Botol dia gemok-gemok? Atau kuruih-kuruih? Atau baru nak pegi belek perfume?

Tak kisah la kan. Perfume cap Avon ka, Mary kay ka (aku lettew), tak pun Jlo, kahkahkah, (aku jugak lettew), biasanya kita pakai time pagi nak pegi keje kan? Or time nk g kelas@kuliah. Kannn?

Menurut pandangan aku serba serbi rabun, memang 99% kita wanita gojes ni memang berwangi wangi super harum time pg3. Bila punch card pg tuh, perghhh, harum semerbak, sampai hujung koridor pun boleh bau.

Kalau student pompuan kat kolej aku plk, wangi semerbak sampai tersumbat hidung masa lepaih solat zohor. Atau lepas lunch. Perhh, time tu, rasanya kolej boley jimat duit tak pyh beli perfume jamban dah!

 Ade 1 lg senario yg quite new to me. Ehem. Sembur perfume time balik keje? Ohemg. Betul. Cik adik pekerja kebersihan yg comel lote berwangi wangian. Cik adik tu semua muda2 bergetah lagi tau!

Kesimpulannya disini, perfume memang sesuai dipakai bila2 masa, hatta balik keje pun. Akal tak berapa tinggi aku pun tanya menyuarakan persoalan aku melalui mulut to a fren.

"Kan pakwe dia jemput, nk pegi dating. Kompemla kena wangi2"

Dem. Patut ah takdak org berkenan. Perfume pon x pakai. Tp, jgn kan kata boifren, asam boi pon tadak.!





Saje nak tunjuk, Jlo ni tak pandai habis. Hihi





Sembur perfume bila balik kerja?
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+