SweetMuslimah.com

Monday, September 1, 2014

Pastikan power bank Pineng original, baru beli.

Akhirnya, phew, dah beli power bank, eceh, rasa macam dah cukup power lettew, dapat beli power bank sendiri
Sebab aku ni sungguhla buta teknologi, buta gajet lagi. Laptop pun pakai yg 7 tahun punya dulu. Masa zaman laptop acer mahaiiii ohmaii. Rasa dah cukup begaya dah ni ade laptop dulu. Ceh.
Oleh sebab aku buta teknologi,bila dapat pakai tab, rasa mcm. Eh, bnde ape yg boleh longlastingkan hayat bateri tab ni? Asyik arwah je keje tab ni dikejekan game surfsurfing. Mampuih.
Okeh, dah beli powerbank kat lazada (they got very crazy deal nowadays, thats why aku pun terjebak) yg membuatkan aku double triple rasa power, kena periksa juga whether its genuine.

So, first step, how to verify it:

1. Gores dan menang warranty series untuk dptkan no.series.(warna gold, sebelum gores dia bertulisan cina)
2. Go to www.pineng.cn (kalau tak terer baca tulisan cina, they always got translate function, so, translate lah)
3. Copy & paste lah kod td. Then tekan verify
Kalau keluar mcm ni, maknanya ori lah tuh. Silalah mengecas barangan anda dimana jua anda berada dengan riang gembira, hatta di airpory skali pun ( aku lettew selalu menggagau carik power point nk cucuk charger)


Oh, nk bgtau, nk bgtau. Aku dah dapat lg sorang anak buah buahan. Nur Muyasara Nadhirah. Belum sempat tanya maksud nama kat mak dia. Alhamdulillah. Bagus akak aku ni, 2 years in a row dpt anak. Comey comey pulak tu.

Btw, Khaira Natasya, awak jgn risau. Awak tetap pojaan hati mokcik. Buktinya, hari ni mokcik berabid seratus lima ploh beli baju baru ganti baju awak yg dah sendat.

Sekian, terima kasih. ;)

Pastikan power bank Pineng original, baru beli.
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+