Thursday, September 18, 2014

Kalau orang cantik hensem mesti pasangan dia hensem cantik juga?

Ini yang aku nak habaq ni, soalan cepu cemas. Mesti ke orang yang cantik, dapat pakwe hensem? Atau lelaki hensem, body tough dapat girlfriend atau isteri cantik cun melecun?

Sebab sekarang ni la kan, dalam intenet, mostly Facebook, ramai benar yang suka komen ala-ala pandai otak kepala lutut, tapi bercirikan PHD. Tau PHD? Bukan phylosopher doctorate ye, tp yg lagi satu tu. Kahhhhhhhhhhh

Antara komen yg biasa  aku nampak la kan, biasanya dekat page retis, takpun orang bajet retis....


Situasi 1:: Makwe cantik gebu gebas terbabas, tapi pakwe kureng sikit, kuruih plak tu.
Dialog / komentator :: Ni mesti pompuan tu nak harta laki tu je.



Situasi 2:: Pakwe hensem gilos, body ala-ala body builder gitu, senyum manis sampai semut pun potong kaki, tapi awek
Dialog perasan cantik :: Eleh, ni ,mesti pompuan ni kaya. Dah banyak tolong masa susah, nak balas budi le tuh tepaksa kawen. Baik pilih aku. Aku lagi kayap!



Situasi 3:: Sama-sama cantik. 
Dialog sedar diri:: Ala, bertuahnye dapat yang hensem comel cantik gitu. Jodoh betullah. Nak kena risik petua ni. Untung-untung dappt jugak gitu. Eheh ;p

□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□


Eh, please lah, yang korang dengki sangat tu apehal? Baca cerita orang, baca je la, kalau nak komen, komen la yang baik. Ini tidak, komen nampak sangat jeles orang hepi gembira, sekali baca pun dah tau, ni jenis-jenis otak kepala lutut je ni. Tak payah ambik port la. Buang karan je layan orang meroyan. Layan dragon ball lagi ade faedah. Hahaha


Ni, sebab kebabooom bombastikanya drama TV3 pukul 7 tu , ramai pulak yang meroyan tido tak jatuh katil, mandi tak kuyup, makan tak 5 pinggan, gara-gara hero dia hensem. Tapi, yang aku tak paham, awat korang kutuk pilihan hati die? Eh, sukahati dia lah, kalau kat mata dia dah itu sempurna untuk dia, siapa korang nak judge?

Ada orang kata botak itu seksi, ada bulu-bulu dada pon seksi gak. Aku kata tak. Malah, aku pening sikit kalau orang bald ni. Berpinau mata. Haha (mati la kalau ade  org terasa, personal opinion ye, tiada kaitan dengan yang hidup mahupun da innalillah)

Jadi kesimpulannya, cantik tu subjektif, kalau esok-esok ade orang puji kata comel, jangan pegi pelangkung pulak. Mungkin niat pemuji tu suci? Haha.

'BEAUTY IS IN THE EYES OF THE BEHOLDER'

Cewah, speaking pulak. Kbai.

No comments:

Post a Comment

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Labels

Adsense (11) Dunia Cikgu (13) food (112) Lifestyle (85) Personal (80) Resepi (42) Tips blogging (38) travel (52)

Contact Form

Name

Email *

Message *