SweetMuslimah.com

Thursday, September 18, 2014

Kalau orang cantik hensem mesti pasangan dia hensem cantik juga?

Ini yang aku nak habaq ni, soalan cepu cemas. Mesti ke orang yang cantik, dpt pakwe hensem? Atau lelaki hensem, body tough dapat gf@isteri cantik cun melecun?

Sebab sekarang ni la kan, dalam intenet, mostly FB, ramai benar yg suka komen ala2 pandai otak kepala lutut, tapi bercirikan PHD. Tau PHD? Bukan phylosopher doctorate ye, tp yg lagi satu tu. Kahhhhhhhhhhh

Antara komen yg biasa  aku nmpk la kan, biasanya dkt page retis, takpun org bajet retis


Situasi 1:: makwe cantik gebu gebas tebabas, tapi pakwe kureng sikit, kuruih plak tu.
Dialog / komentator :: Ni mesti pompuan tu nak harta laki tu je.



Situasi 2:: pakwe hensem gilos, body ala2 body builder gitu, senyum manis sampai semut pun potong kaki, tapi awek
Dialog perasan cantik :: Eleh, ni ,mesti pompuan ni kaya. Dah banyak tolong masa susah, nak balas budi le tuh tepaksa kawen. Baik pilih aku. Aku lagi kayap!



Situasi 3:: sama-sama cantik. 
Dialog sedar diri:: ala, bertuahnye dapat yg hensem comel cantik gitu. Jodoh betulla. Nak kena risik petua ni. Untung2 dpt jugak gitu. Eheh.;p

□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□




Eh, please lah, yang korang dengki sangat tu apehal? Baca cerita orang, baca je la, kalau nak komen, komen la yg baik. Ini tidak, komen nampak sangat jeles orang hepi, sekali baca pun dah tau, ni jenis2 otak kepala lutut je ni. Tak payah ambik port la. Buang karan je layan org meroyan. Layan dragon ball lagi ade faedah. Hahaha


Ni, sebab kebabooom bombastikanya drama tv3 pukul 7 tu , ramai pulak yang meroyan tido tak jatuh katil, mandi x kuyup, makan tak 5 pinggan, gara2 hero dia hensem. Tapi, yg aku tak paham, awat korang kutuk pilihan hati die? Eh, sukahati dia lah, kalau kat mata dia dah itu sempurna utk dia, siapa korang nk judge?

Ada orang kata botak tu seksi, ada bulu2 dada pon seksi gak. Aku kata tak. Malah, aku pening sikit kalu orang bald ni. Berpinau mata. Haha ( mati la kalau ade  org terasa, personal opinion ye, tiada kaitan dgn yg hidup mahupun da innalillah)

Jadi kesimpulannya, cantik tu subjektif, kalau esok3 ade org puji kate comei, jangan pegi pelangkung pulak. Mungkin niat pemuji tu suci? 3-), 
'BEAUTY IS IN THE EYES OF THE BEHOLDER'

cewah, speaking plak. Kbai.
Kalau orang cantik hensem mesti pasangan dia hensem cantik juga?
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+