Saturday, January 7, 2012

kita tak boleh jangka perwatakan manusia ini melalui pakaian

January 07, 2012 0 Comments
aku betul betul tak paham. kenape dalam dunia ni ade manusia yang suke menyusahkan hidup orang lain. ye. aku tau sebagai manusia ni kite memang tak boleh lari dari melakukan kesalahan. name pon manusia. bukan Nabi yang maksum.but i still dont get it. ko rasa bahagia ke dengan menyaksikan orang lain menangis kesusahan???




manusia jugak kite tak boleh nak jangka perangai sebenar die disebalik hijab yang dipakai kan?even kau pakai jubah dengan tudung labuh pun, kite tak tau hidden agenda disebaliknye. and no offense ye. aku bukan nak menghina orang ye. sebab aku pon pakai tudung, so aku juga taknak orang ade pandangan yang buruk dengan orang yang pakai tudung. juga aku juga tahu, bukan semua orang yang pakai tudung tu baik. bukan semua orang yang tak pakai tudung tu tak baik.



panjang nau mukadimah aku hari ni.huh. sebab hari ni aku dengar politik di tempat kerja ye. lokasinya rahsia, tetapi opkos opis akak aku.uhuk.beliau tidak mengetahui aku telah menjadikan opisnye sebagai bukti tempat kejadian jenayah.



ceritenye macam ni eh. ade sorang akak A keje lain department dengan akak aku. job scope beliau ni ade kaitan dengan lelong 2 barang kemas. hujug hujung tahun macam ni mesti la ade audit kan? so akak A ni pandai sungguh. beliau kire duit dalam peti besi. dan die kate duit kurang RM 1000. sebab taknak ade masalah mase audit, die kate die letak duit sendiri RM 1000 tu pinjam dari husband die. the problem is :



  1. die kire duit tu sorang sorang


  2. tak ada bukti yang mengatakan beliau menambahkan duit beliau sebanyak RM 1000.


  3. beliau dah ambil balik kununnye RM 1000 'duit' beliau itu


  4. now beliau sudah bg notis 24 jam berhenti keje

kenape pulak ko nak berenti?sebab ko ambil duit ko sendiri??cube pikir. kalau kau betul kan?buat ape nak takut kalau betul duit yang kau ambil tu duit ko sendiri. kan?lojik kan?

pulak tu sebelum berenti boleh pulak die padam segala dokumen berkaitan keje keje die. means all the works yang di buat dari mase die masuk kerje sampai la die berenti. ini menyusahkan orang lain nak buat keje lepas kau berambus!

nak difikirkan. kenape dia nak padam segala dokumen tu? ikut lojik akal aku yang tak berape nak pandai ni, die akak A ni padamkan bukti salah die la tu. kan??

menangis okay budak yang baru masuk keje join department akak A ni. baru 2 minggu. budak baru ni pon tak brape nak cope dengan keje baru.tetibe akak A buat tahi.rosak rosak.

bnde2 macam ni kekadang bagi bad impression dekat orang yang same perwatakan mcam akak A ni tau.susah bnde2 macam ni. aku pon tak tahu nak percaye mcm mane. tak tahu sape yang salah. sape yang betul. but the the conclusion is, we cannot trust everyone 100% eventhough care die berpakaian nampak macam orang baik dan warak.no offense.



krabby takkan dapat bonus dalam mase terdekat ni.bukan die sorang. tapi sume orang. aku yang still in probation gerenti tak akan dapat kan? JUST FAIR AND SQUARE.


tq datuk:) wahahahahahahahahahaha.


semalam i thought that i accidently bumped into a person that i know. tapi tak sure betul ke tak. just to be sure, this monday i will stalk him. hahaha.gile keji.


Adios.


Wednesday, January 4, 2012

Tuesday, January 3, 2012

Garam laut Asante Thailand

January 03, 2012 0 Comments
semalam aku buat kerja extrem okeh!EXTREME.
just like Myvi lagi best.wahahahahaha

aku nak tnye. korang sanggup tak sental muke korang dengan garam spa untuk badan tuh.
untuk buang daki3 kat badan ye. bukan exfolator nano white.

sanggup???aku sanggup.sangguuuuuuuuuuuuuuupppppppp.





kalau muke ko dah tumbuh jerawat giler banyak sampai ko pon menyampah tengok muke sendiri. make alternatifnye adalah....................................




aku pakai bnde alah ni sebab cousin aku yg suggest. try dulu. sebab die dulu pon pakai gak garam ni. untuk jerawat dekat leher die yg tumbuh dengan sangat aktif.

tapi aku dekat muke.horror ok!

giler pijar muke aku semalam.dengan kebas nye. tapi aku hantam saje.dengan harapan jerawat cured.

semalam orang cuti aku keje. hari ni aku keje orang pon keje.
Bismillahirrahmanirrahim.

SELAMAT BEKERJA:)

Monday, January 2, 2012

Sebulan sudah

January 02, 2012 0 Comments
after a month working.ape perasaan anda?ms/mr freshie sekalian?

bagi aku kan?blur lagi la jugak.but getting better compared to the first time aku datang.

macam iklan cerita Istanbul aku dtang. but instead istanbul. kite ganti dengan WSA aku datang.
wahahaha.yup.im working at WSA now.

up to u to translate apekah WSA itu.
but for me. the environment quite good. banyak bnde boleh blaja. and actually aku banyak belajar bnde baru. really new thing yang aku tak terfikir akan kenen buat dan belajar nanti.

oh.last night someone asked me. r u getting into new scandal??
wth??????????orang mcm aku ade byk skandal kah?

perahsannnnnnnnnnnnnn ok.
mcm mane beliau blh pikiaq gitu?gilaa.
even aku nak pon. aku tak sanggup.
kau sanggup kan?

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+