SweetMuslimah.com

Tuesday, July 24, 2012

Waktu berbuka puasa di Sabah

Tak sangka rupenya dah sebulan setengah weiiiiii keje Sabah ni. Secara tepatnye Tawau. Ok la. Tak ada la beza sangat dengan semenanjung. Cuma beza dari segi cepat siang, cepat malam, Pukul 6 pagi dah terang ok? Macam pukul 7. Sebab sini awal sejam dari semenanjung. Thats why aku buka puasa pukul 6. 27 ptg. Harharhar. kamu buka pukul 7. 27 kan? Sejam tu beza.! Kan kan kan?

Prayer Time Schedule
LocationZon 4 - Tawau, Balong, Merotai, Kalabakan
Month/YearJulai / 2012
GMT8
Qiblat Direction290° 59′ 4″


DateDayImsakSubuhSyurukZohorAsarMaghribIsyak
24-07-2012Tuesday4:354:456:0612:1815:4118:2719:41
25-07-2012Wednesday4:354:456:0612:1815:4118:2719:41
26-07-2012Thursday4:354:456:0612:1815:4018:2719:40
27-07-2012Friday4:354:456:0612:1815:4018:2719:40
28-07-2012Saturday4:354:456:0612:1815:4018:2719:40
29-07-2012Sunday4:364:466:0612:1815:4018:2719:40
30-07-2012Monday4:364:466:0712:1815:3918:2619:40
See. Tak tipu punye. Jeles? Datang sini ye:)

Tapi rupenye aku berbakat dera student. Rasa macam kelakar jugak. Tapi deraan tak teruk pon. Ala ala manja je. Macam jerit kuat kuat
"Kami pemalas, HR tak siap"

Tu je. Tak teruk kan? Eleh. Diorang pon tak rasa menyesal sebab kene denda. Ringan sangat. Sebab sebenarnya aku pon bukan nak denda diorang, cuma nak diorang ingat, yang kerja tak boleh ambil mudah. Tak bertangguh. Tak tahu la macam mana diorang translate those punishment untuk kebaikan mereka. 

P/s: Aku bold time Maghrib je. Sebab sekarang puasa. Nak bagitau aku berbuka awal. Hewhewhew. Tata:)
Waktu berbuka puasa di Sabah
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+