SweetMuslimah.com

Tuesday, July 3, 2012

Government servant, best ke tak?

Soalan hari ini lepas beberapa bulan. Jadi penjawat awam ni best ke tak? Jangan jawab dulu ye. Simpan dalam hati ketat ketat.

Bagi aku. Sama saja. Macam masa aku kerja dalam swasta dulu. Tapi mungkin yang best sikit dulu sebab my boss and my colleague. We are in the same boat, gang. And that time member in our department ni quite small in number. Just 3 of us. So, semua kerja buat sama sama. Grouping gitu.
Now, kawan ramai. Dalam department pun ramai. Ye. Dah jadi orang kerajaan sekarang. Still tak percaya, konon konon rasa muda belia lagi untuk join kerajaan ni. But, it is fated. My rezeki. :)

Sebenarnye. Kerja kat mane mane pon sama. Yang penting ikhlas. Dan kena pandai cari sesuatu atau faktor 'X' untuk menyeronokkannya.(Pesan my bos mas mula mula lapor diri).For me. Once i found something yang make me eager to come to work, i will keep to it. :p

Life is full of challenge. Dont give up. Jangan dengar lagu jiwang masa sedih. Gerenti moral down (Peringatan untuk diri sendiri!)

*Ah. That factor dah hilang sekejap. Tak tau bila nak timbul balik. Rasenye aku ni ada penyakit hati besar. Mungkin?



Kalau senang nak renovate renovate hati kan best. 
Government servant, best ke tak?
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+