SweetMuslimah.com

Thursday, July 26, 2012

Cara cara Bakso kegemaran gue

Bakso. Siapa yang sukaaaaa gilaaaa dengan makanan asal dar Indonesia ni? Kalau tanya mak aku, jawabnye memang tak la. Beliau lagi suka makan makanan melayu, mee sup, tak pun mee jawa.

Tapi aku? Opcros la aku sukaaaaa.. Tambah tambah lagi dengan bebola daging die. Pergh.Sedap la:)
Kenapa aku bangkitkan pasal bakso?

Sebab semalam aku berbuka makan bakso. Phewwwiiitttt...Nyum nyum.Tapi yang ruginya, dah habis lechen, baru aku teringat nak snap gambar. Tapi apa guna ada teknologi internet kan? Gunakan. Tambah tambah lagi, free, wahahahahahahaha.Rugi tak ambil kesempatan!(^_^)

Aku perkenalkan, ini bebola bakso

Ini bebola bakso gergasi

Ini bakso biasa ada dekat kedai. Bola pilih, mee, meehon ataupun kuewtiaw. Dengan bebola kecik kecik tuh ada dalam 3,4 biji dengan 1 bebola besar.

Ni bakso yang aku makan semalam. Nama dia Bakso Tenis

Actually ni bukan la gambar aku. aku Google je nak bagi gambaran macam mana rupa Bakso Tenis ni. Makanan ini mempunyai bebola daging yang amat besarrrr.. Tapi jangan tertipu ye. Beliau bukan sekadar daging picisan! Tetapi adalah sebiji telur yang disaluti daging!!!!

Bravoooooo. Macam gambar kat atas la:)

Ah. Post pasal makanan tengahari macam ni buat aku lapar gilerr pulak. Kruuuukkkkkk
Abaikan bunyi itu!

Today, untuk kelas, cuma buat simple quiz about rombak rawat. Very easy, sebab actually benda tu semua aku baru ajar semalam. Tapi, aku rasa student aku ni menurun perangai aku agaknya. Pelupa bebenar.
Hope this class akan berjalan lancar. semua budak lepas. Jangan la ada yang repeat class. Tak kosser aku tahu nak mengadap muka korang yang sama lagi!
Cara cara Bakso kegemaran gue
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+