SweetMuslimah.com

Saturday, July 30, 2011

salam ramadhan

salam ramadhan

salam ramadhan untuk diri sendiri.:)
iye. kenape untuk diri sendiri?sebab mule mule kene tengok diri sendiri dulu. adakah diri kamu ni dah bersedia untuk menempuh ramadhan??
sebab ramadhan ni bulan yang penuh berkat. jadi rugi kalau tak bersedia. nanti rase tak best je sepanjang ramadhan ni.
uhuhuhuhu....cakap mcm nak nasihat orang kn shahira. ko dah sedia ke belum???




jawapan die???????ohohohohoh
insyaAllah...saya akan berusaha menghayati dan mendalami ramadhan kali ini.Amin.


kenape jadi baik sangat ni???kenape??

sebab sekarang cube untuk berubah ke araha kebaikan.ye. tapi kekadang terlebih jugak..hahaha
pape pon.kite mesti cube, selagi hidup.!

dekat area taman ni. hari membantai dah start. untuk 3 hari. jumaat, sabtu ngn ahad ni.
iye. hari membantai untuk puase ye. bukan raye. raye kang hari membantai lain pulak.
untuk orang orang yang duduk dekat area bandar tasik kesuma. kalu rajin datang la ye.
dapat kupon free la.hehehe.

sape tak suke bnde free. cakap!!!!
Baca selengkapnya

Friday, July 29, 2011

hari jadi budak amin

ah.today birthday adik paling kecik saya.ahmad muhaimin.
kenal tak ngan budak kecoh tuh???sebab kat taman ni. kalau ade yang tak kenal mesti pelik.
sebab budak amin tu memang ramah tamah orangnye.suke bergurau pulak tuh!

ini budak amin tuh. sebab hari tu die ade tnye kenape amin takde dalam gmbr2 kt sidebar mahupon dalam post2 yang ade. kakak tak sayang amin ke??

wah3. sayangku intan payung amin. ni akak letak gmbar amin ye.


hepi birthday amin busuk. jgn igt akak selalu marah amin akak tak sayang amin. akak sayang amin.sangat sangat. kalau amin tade umah ni rase tak meriah.huhuhuhu

birthday die pon kitorang tak bagi kek. kakak kakak budak ni yang len pon just call n wish. sebab dorang sume takde kt rumah sekarang.saya je ade. but my sis did say that she want to buy him baju melayu as a gift. as is for birthday n hari raya gift. and sepatutnye mlm ni mkn mcd. but then budak ni men tarik tali ngan abah. kejap kate nak. kejap kate taknak makan. last last terus tak jadi makan.waaaaaaaaa.. menangis la amin ...menyesal tak sudah. kene tinggal kete api la.!


secondly. my bestie. pah@maya zafran. no. birthday die lame lagi.but i want to dedicate some words for her.kwn baik aku. susah senang. kwn bergaduh.kawan men boling. kawan menangis.sume la.xcept die yang slalu tak cite if die sedih kat aku.uhuk uhuk.
thanks for the rain. for the shine. for the rainbow.
the laughs, the tears we share. seems like it wont fade from my memory.
im not sure whether we will be together again.but. im sure that.
the connection we share will always be forever.

pah.kalau3 aku da lupe ko. tolong ingatkan aku ye!sebab aku taknak lupe kawan susah senang sehidup separt time aku.

nite:)

Baca selengkapnya

Thursday, July 28, 2011

i am plumpy

i am plumpy

ah.baru sekejap tadi kat kedai ade orang cakap i am very plumpy!!!
hellll nooooo.it is not a bit. but very plumpyyyyyyy...
aaaaaa...nasib baik sungguh dah dekat puasa.make kene tmbh diet sikit je mase bukak puase.
hohoho.kalu plumpy chumel mcm ni tape jugak!
tapi masalahnye tak pulak!!ish3.:(
oh.dan satu hal.i just cant endure this feeling.
feeling yang mcm mne nk ckp ye.hm.
like this. i just caught a woman in cctv.she steal susu. and tht time she also brought her kid.
marah actually. marah satu hal sebab ko mencuri. and secondly ko curik susu.then ko bagi anak ko?aku memang tak halalkan bnde yang ko amik tu tau!
poor your child as having u as her mom!

i know tht ko mmg bukan x mmpu nk beli. but just want to save.rite?kalau tak mcm mne boleh pegi kedai org len. shopping dulu.then u came to our shop, then stealing?

u are such a robber!


Baca selengkapnya

Sunday, July 24, 2011

jiran kene tolong menolong

jiran kene tolong menolong

ahhh...da lame tak update blog!!!da lameeeeee...
aik.nmpk ade sawang tak????
nmpk?tipu betul la kamu ni!
ni mesti pc kamu yang berabuk.kan kan??

aku nak cite ni. ini kisah hidup berjiran ye.sepatutnye berjiran ni kene amik tahu.tapi bukan busybody. tapi tolong menolong dan saling membantu.bukan jual ikan semate mate.

tapi ade la encik jiran depan umah ni. bapak orang. aku tak tau la ape masalah die. tebang pokok kt tepi umh die. ok. luar pagar umah die ye. dengan alasan daun pokok gugur die yg kene bersihkan?

eh pakcik. biase la pokok.kalau tak jatuh kt tanah. nk jatuh kt mne plak?boleh main pilih pilih ke nk jatuh kt mne?macam my dad cakap la.memang dah ade masalah pakcik ni!

dah la die itu garang gilo. ko baru tengok dia marah ko. haila. when my dad ask him.

"eh.kenape tebang pokok ni?"
"suka ati aku la nak buat ape. ni rumah aku"

ceh.yang ko tebang pokok tu bukan dalam kwsn umah ko ok.luar rumah.dan mcm mne nk menjadikan persekitaran bertambah hijau.keje ko asyik nk tebang pokok je.
rase3 pacik ni sesuai duk kat padang pasir rasenye. mesti tade daun pokok yang boleh buat pacik marah.

sebenarnye duduk berjiran ni kite kene jadi bertimbang rasa. bertoleransi. bukan nak ikut kepale sendiri je. esok esok umah ko terbakar. sape nak tolong??jiran jiran tepi kiri kanan depan belakang jugak kan? ini tak. keje asyik nak gaduh ngn jiran jek.

tape.hari ni hari ko ye pacik. insyaAllah.esok hari aku plak.

jurnal da submit today.rase beban yang besar da lepas. tapi ade beban yang lagi besar. cari kerja.
ye tau. bile jadi penganggur nak keje. bile da keje rase nak cuti. bile da cuti rase nak kawin.eh.belum lagi.

nite.
Baca selengkapnya

Followers

Google+