Friday, May 27, 2011

KARAK

May 27, 2011 0 Comments
DARI 5 BINTANG, cite ni aku bagi 3 je la.sebab pe je??sebab hantu die sikit je.ulang tayang je lebey. then watak pelakon utama yang annoying. sungguh la.menyampah.sepanjang cite buat aku cakap bodoh.bodoh.bodoh.sepanjang mase.

ade ke lojik ko jumpe budak kecik pakai baju skola dalam toilet yang terbiar malam malam bute?melainkan budak tu adelah cik antu?sile pikir pakai otak ye!

kot ye pon nak pikir lojik. kate mayb budak tu baru balik skola.tak sempat nk tukar baju dah kene balik kampung. but takkan la parents budak tu tak salinkan baju anak die sepanjang jalan?kan kan?

haila. memang cite antu antu ni tak lojik sungguh. tapi tu kan cerite.kalau tak takkan la jadi cerite plak.eventhough from the movie it say from true experiences. yes. i believe bnde bnde halus ini memang wujud. tapikan sile la berfikiran lojik terlebih dahulu. adeke ko jumpe abang ko tengah tengah hutan in nowhere. then ko boleh kejar "abang" ko tuh?
hei.memang la nak dibuat cerite.

cerite.cerite.cerite. but overall.aku kesian dekat pkck tuh la.serius. tak kesian dekat member yang mati tuh.but dekat pkck yang lose his wife tuh.memang kesian kalau in real life ade orang macam tuh.

pengajaran drpd cite ni?kat tempat keras jangan nak memain. sile gunekan kepale hotak tuh untuk berfikir. ade mase boleh memain.ade mase kene serius.ini tak.da tau lalu kat tempat hutan tengah tengah malam boleh plak cite bnde bukan bukan.save yr curiosity untuk mase yang tepat.dan.kekuatan iman dan semangat sangat penting dalam diri setiap orang islam.

semoga aku akan berubah kearah kebaikan juga.Amin.

renung renungkan dan selamat beramal(^_^)


p/s:sekarang tengah tanam anggur lagi. tapi tak sempat lagi nak tanak tebu ditepi bibir. !!

Thursday, May 12, 2011

help me with this grammar!

May 12, 2011 0 Comments
ala.grammar sangat SUCK!!menci la gini.menci menci!!!!
huhu...mcm mne nk request sv naikkn marks if grammar pon haram jadah??hai la....
plis plis. saye mau naikkn sikit marks PSM.tapi grammar sgt teruk.
baru 2 hari blaja HT.but baru phm sebenarnye macam mane mereka bertindak.oh.nk tulis dalam draft.buttttttttttttttttt...........dengan grammar yang cam bebal tuh?oh.bebalnye aku!

kls HT 4 hari ni FKM provide b/fast ngan lunch. pagi3 biasenye die bagi mee groreng ngn telur rebus. korang tau pagi2 dah mkn telur???oh.sedap tau mkn telur rebus pagi pagi.

tapi yg tak bestnye ade je orang yg tade sivik.KENTUT dalam kls!BODOHHHHHHHHHHH punye orang.ko dah mkn telor.then ko kentut!bodo bodo.pemalas nak mampus!nk kentut keluar kls la woi!!mcm nk pengsan tahan busuk ko tu!bangang!

da 2 hari gitu..mmg menyirap jek.tadi mcm da dpt detect sorang pembawe bau.huh.siot.ko igt ko bangun3 dari kerusi ujung g ujung lain kitorang x tau?eh.ko silap la.bau kentut ko tuh dah melekat kt suar baju ko tau!ceh.pura pura wat muke tak bersalah.podah!

kesimpulannya. anyone please help me with this grammar things. rephrase sentences.hai la.aku bace balik pon pening. ni ayat labu mane plak la.

Saturday, May 7, 2011

SELAMAT HARI IBU:)

May 07, 2011 2 Comments

mak.selamat hari ibu:)
love so much. till the end. ira sanggup tinggalkan kawan2 tau semate3 nk balik umah jumpe mak smpai kene cop anak mak.
tape:)mmg ira ank mak.abah.kan kan kan??

tapikan.ira rase setiap hari adalah hari ibu.dont need special one day like today to wish hepi mothers day la. i love u la.because everyday i always love u!my incredible mom!

*hari ni baik sikit bahasekn diri untuk bersopan santun memuji mak sendiri.miss u mom.


my beloved parent
eh.aku pon nk menempel kt sini.suka ati la

ayah kepada one of my closes fren sakit sekarang ni. i pray for the best for her father. moga2 pakcik cepat sembuh ye..semoga pakcik dapat melihat dunia ni kembali dengan azam dan harapan baru.
afifah.semoga kamu tabah.take care

Friday, May 6, 2011

merapu punye cite

May 06, 2011 0 Comments
now tengah buat kerja kerja suntingan untuk draft PSM. apekah PSM tuh? premenstrual??eh.tu PMS ye! yang ni PSM, which is stand for projek Sarjana Muda. ye. aku bru nk dpt degree. fuuhhh. sungguh tak sangke da 4 thn rupenye aku kt sini. mmg x sgke!^_^

padahal kan patutnye rini dah kene submit draft. tapi aku pemalas nk mmpus ni lengah lengah. tido dulu. mkn dulu. oh. Ya Allah. tolonglah bg kerajinan sikit kpdku...Aminnnnn. tgk.ni pon still ade mase nk blogging.hempuk pale dulu!

and. aku nk carik org yg stabil ye. stabil dari segi kewangan! yes. aku tau ko dah keje. but tgk jugak la keje ko tuh mcm mane. kalau keje ko tuh yg bile kene tanggung 2 org. tgh bulan je da kene mkn maggi tomyam. huh. lupekan je la . tak sanggup nye aku mkn megi lagi. dri zmn mude3 da puas mkn megi.

care tulis mcm la aku ni materialistik kn?yup.aku mmg!aku mmg mate duitan. hei.spe tak suka duit kan?cakap dekat aku. sape tak suke duit!!cakappppppppppppppppp.aku bagi pelempang sedas.
oh.tgk tv yg jalan cite die dgn cinta je dah boleh hidup. yg lain lain akan datang dengan sendirinye dengan kuasa cinta itu.
eh. lempang laju laju nak? itu tv hokeh. ko jangan tertipu dengan angan angan tinggi melangit tuh!ko hidup dalam realiti!mcm bersamamu.then that one u should believe. ade org mkn siput bab!??yeye.sile lah percaye!

thats y aku sanggup tunggu until ko stabil. tak brape nk kaye pon tape (eh. kalau kaye lg best) but STABIL dari segi kewangan. takde la nanti aku nak beli bnde alah tuh. makan ni. tak boleh dengan alasan tade duit. ceit. hahahahaha
sbb aku fikir dgn akal yg waras ni. if u dunt have money, then cinta itu akan lari ikut pintu belakang when kemiskinan ketuk dekat pintu depan. i really believe in that phrase.so. plis la.if u have courage and also desire to change your life. then pliis do it. sebab mungkin nanti lastly ko bukan dengan aku. mungkin ko end up with some one else. but then ko dah ade kestabilan tuh. ha. see. bukan untuk kesenangan aku sebenarnye. but untuk ko.

haish. ape yang aku tulis ni??merapu?mmg!lagi best tulis merapu dari tulis bnde berilmiah mcm PSM ni!kenape aku tulis macam ni?? sebab a person yg konon2 ajak kawen.but then cakap x sedia la.great. sebab aku pon x sedia. n also. i really believe he will not end up with me. so. i wish he will end up with someone much better than lousy me.haha.i dunt trust in u la!

kepercayaan itu susah untuk dicari pada seseorang yang bernama lelaki!u a man?then.hard to believe u la!

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+