Wednesday, March 30, 2011

mengantuk.

March 30, 2011 2 Comments
mengantuk. nak tido la.tapi notes ta abes bace :(
assignment TWB pon tak buat lg:(
nanti tolong kejut aku ye.nk tdo kejap.
zzzzzzzzzzzzzzzzz.eh. ade ke istilah tido kejap??
ko bkn kalau dah tido terus smpai pg?naye.

makan breakfast mcd yang murahhhhhhhh

March 30, 2011 0 Comments
okeh.entry da lapuk!!hahaha.nak jugak cakap g makan mcd!
aha..dapat makan breakfast kat mcd. minimum 5 rgt dapat free 2 breakfast set. jimat hari ni:)
nak dpt privilege ni kne ade kupon die ye. mcm ni kupon die


nk print tak kisah hitam ke kaler. kecik ke besar. asalkan org mcd dapat cam kupon ni. then tade probs la..tapi kannnnnnn..kannnn... 31 MARCH 2011 da abes.. dah ta bley mkn breakfast murah lagiiiiiiiii(padahal baru hari ni tau ade breakfst mcd gini. OUTDATED sungguh!!)

kalau ko termasuk dalam kategori org yg suke wat keje last minute, termasuklah dapatkan makanan murah last minute. macam gini la jadinye!!sempit dan padat!sile saksikan.

serius tak cukup meje org mcd nk letak tray dan order. aku punye je dah terskip sebab die tak tau mane satu order dengan org yang tgu tuh. too crowded. rasenye lepas je abes sesi tuh sampai kul 11 mesti rase lapang giler!but kan. salute la dgn org yg keje tuh. ade sorg tuh eventhough org ramai giler, die blh buat keje denagn smile sepanjg mase. fuuuhhhhhh. mmg rase. if die tak tarik muke masam, why should kite yg tgu ni tarik muke gak kn??it is psikologi ye !

there, blh bace paper mase queue nk beli makanan. dont get angry ya pal! korang agak kn. brape la agaknye untung mcd wat promotion gini???kire kire kireeeeeeeeeeeeeeeeee

on the way balik. jumpe a group of kambing. comel:)
hey. each of every person has their own perception on cantik and comel hokey! for me, kambing adelah binatang yg comel, despite tabiat die yang ta suke kne air (takut hujan)



nampak tak incik kambing itu semua???kurang nmpak??aiya.....ini sume salah samsung !!!ngeng.merosakkan gmbar aku!

kalau buley dapat keychain mcm ni kan best??????wahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
tengok ABP jom!!tatata

Monday, March 28, 2011

windscreen aku retak

March 28, 2011 0 Comments


risau betul. windscreen kete sudah retak.retak memanjang.macam gini rupe die.
see.teruk kan??padahal kereta ni gune tak sampai setahun.tapi windscreen da retak. sekarang da takut nak bawak laju laju. sebab dengar macam bunyi cermin bergesel.aii.takut.tapi kenkadang macam tadi bawak lelaju gak sebab nak release tensen.

tapi kan.bagi aku biase la nmpak windscreen retak. sebab selalu batu datang dari arah depan kete. so it go straight to yr mirrow. tapi hari tuh aku ade nmpak kereta ni cermin belakang die plak yang retak?hm.

okeh.ta payah risau sangat!boleh tunghu sampai bulan depan ni. renew road-tax + insurance+windscreen insurance. there baru blh kawtim nk cover tuk windscreen ni. now kene tahan diri jangan merempit.

eh.tengok dalam henset ade banyak gambar mase intern dulu. quite best la tempat intern tuh s sebab the people there best2. rase3 aku ni mmg lebih senang get along with mush older people.hahaha. cakap banyak ta gune. sile enjoy gambar ni. esok esok kalau aku dah terdelete gambar2 ni sume. boleh gak tengok balik kat sini.






amalkan bersukan dan selamat beramal:)

Sunday, March 27, 2011

aku ta puas ati dengan korang

March 27, 2011 0 Comments
okey.tutup cite pasal aku yang selalu emo bile time perasaan. ko dah tulis tadi, make hal tu dah abis.sekarang kite pegi hal yang best plak.

esok hari last pesta konvo UTM.ta sure yang keberape kali ni..huu...katak bwh tempurung!!x alert!!hai...suka ati aku la!

esok sure best giler pegi shopping.!mesti ade byk SALE..tapi daku tiada ongkos. makenye hanye perlu lihat lihat dan jalan jalan.beli??nehiiii.......suda jatuh bangkrap sekarang.

igt la saat kau tade suit shahira. then next time mesti ko jadi jimat cermat.next time bile ko bace balik jurnal ko ni mesti ko gelak gelak balik..haha.mcm mase aku bace blk diary aku. tak caye aku boleh tulis gitu rupe.maybe bile perception aku towards men dah ok. then aku akn fikir balik. oh.ape yang aku tulis before this??
kenape dalam sangat tak puas ati ko tuh??oh. sebab ko tak lawa.make tak puas hati la kan??dush!

sekarang still lagi mood swing.so.nk cakap.bdk2 laki class aku totally bangang!ye.mmg aku tulis bangang. tak cukup lagi?bebal.samdol.
y is the reason aku mencarut ni?sebab.ko tau? ptg tadi after sesi fotografi. punye la sungguh sungguh ajak makan same. sebab still in the mood yang gembire brsame kawan kawan. kate tunggu diorang message untuk confirmkan time.
we the girls punyela tunggu . dari maghrib sampai la ke isyak. smpai member messages among us tanye."eh, jadi ke pegi makan makan malam ni?"

aku ta tau.....tape, kite tunggu lagi ye..





nak tau jawapan die???oh..budak2 laki ni dah pegi makan dulu. siap kate ingat budak pompuan taknak pegi??bebal. tadi ko dah aja. siap pesan suh tunggu korang text. alih alih wat assumption sendiri.eh. korang ni nujum pak belalng ke nk wat tilik2 ni.men igt2 plak.bebal!
buat penat tunggu!nsb baik ta bersiap.


okeh.mayb ta patut marah. maybe dorang takut aku gemuk ni habiskan makanan.make x ajak aku,tape.tak kisah lah.dont worry be hepi. rase3 tak puas ati ni jadi mase mgu ni je.n eventhough mereka x brape nak matang. tapi mereka pandai.make ade balance disitu. apasal aku puji dorang ni?haish. aku takut la ni!

Saturday, March 26, 2011

walaupun aku hitam, aku cuba untuk putihkan muka nanti

March 26, 2011 0 Comments
ok.da habis sudah 3 sesi rawatan wat peeling kat klinik. after this, continue wat treatment untuk hilangkan parut jerawat ni. the result memang bagus dik no. dalam sebulan setengah je my pimple dah hilang. now tinggal scar je:)

overall dari segi perkhidmatan aku suka la.the staff friendly. dan diorang mmg cube serve you as best as they can. tadi pon sempat borak borak dengan dr suzana sendiri. very warm and friendly.she clarify everything yang i ask..oh..kalau korang pon rase labih yakin if the doctor itself yang beri penerangan tentang yr treatment kan??

for scar treatment management. klinik suzana ada 2 choices. satu. biasalah. LASER treatment. tapi this one kalau untuk student macam aku ni memang mahal la. except mak bapak ko sponsor.then tak ape. tapi bagi kes aku, aku yang bayar sendiri. koyak poket bai.

we go for second choice: DERMABRASION?yeye.aku google.betul. instead of the price yang mmg banyak beze(laser lagiiiiiiiiiiii mahal) this treatment nak kata x mahal tak bleh jugak. tapi agak berpatutan. dan die bagi quite same result as laser (but ofcourse laser lagi bagus result die)

tadi as usual. beli lagi ANTIBIOTIC. ubat ni kene makan selama 3-6 month. ikut severity of your skin la. aku ni baru makan sebulan lebih. kene go for another 2 and other month untuk safety result.

balik lepas wat PEELING jangan main panas ye. nanti jadi HITAM macam aku! sebab peeling ni, side effect die muka senang burn. patutnye lepas je buat treatment, hari ni duk umah diam-diam.

balik tadi still main panas jugak. sebab pegi makan kat pesta konvo UTM.
ye.pade yang tak tau.sekarang UTM tengah ade pesta konvo. semalam my fren bgtau BLACK MENTOR datang. tak kisah kaalau black??suka hati la.!

malam ni afik makan dekat rumah ex die. masa call.die nak bagitau. tapi takut aku marah...oh.aku nak marah???tade lah.
as long as ko pegi untuk makan. bukan untuk merapu. then it is ok with me.

lapa.nak makan.bai.

Friday, March 25, 2011

aku keje part time jadi awek jual baju

March 25, 2011 0 Comments
baru balik dari keje part time kt pesta konvo.jage gerai yang jual baju muslimah.. overall..hm..ta tau la nak cakap cane my performance. sebab this is the first timeaku jadi salesgirl . kene jadi ramah mulut.."kak.masuk kak.tengok baju. sehelai 20 ringgit je"..................................


on then way nak balik..pegi makan char kuey tiaw..sebab lapar giler tak makan dari pagi lagi..n guess.sape yang aku jumpe????YB????

tang berhormat mane kah???kahkahkah....YB yang kami kami budak PF5 KMJ yang tau.. afifah memang sangat kenal beliau. kerana beliau tidak mahu belanja afifah setelah segala usaha dan perit jerih dikeluarkan untuk membantu business YB berjalan lancar.

oh.tadi aku dah bagitau kt YB untuk belanje ko bai..haha.:)

eh.tu bukan tujuan utama aku tulis ni. nak cakap sebenarnye. YB said die nak kawin.OMG..tekejut ke dengar cite ni??ni..no..nehi..nehi..kabinehi.. suka ati ko la nak kawen bile. but the prob is.tade calon lagi.tapi nak kawen?nk grab je sesape yang ko jumpe mse wat PJJ nanti??suka ati ko la labuuuuuuuuu...aku ta kisah pon.

bile aku cakap aku nk kawen after 1 year graduate."eh.lame giler tuh"
eh beb.mane de lame.standard la tuh. ko yang tak sabar nk kawen kn??tape3.mungkin ko dah sampai seru.Alhamdulillah.aku belum sampai seru.make kene tunggu sampai seru sampai.

die advice suruh aku carik laki yang kaki masjid. kaki surau .jangan carik laki yang kaki pompuan. yang macam aku slalu jumpe.hohoho..advice itu mmg betul. tapi bang. aku nak carik mane laki kaki masjid.?kene bersidai kat masjid la gini?dan kalau pompuan masuk meminang laki.mesti laki tu terime.wah3..adekah mksd sebenar ko nak suh aku masuk meminang ko??

melalut betul entry ni.sekarang aku nak tido. penat giler ngn bahang rini.bye.

Thursday, March 24, 2011

mana nak cari duit?

March 24, 2011 2 Comments
mane nak carik duit nih???aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...road tax kete da nak mati bulan 4 ni.
pastuh windscreen plak retak..peninnnnnn..

duit dlm bank da tinggal ciput. cane nak survive ni??nak carik keje.nak carik keje.nak dapat duit. nak dapat duit.




kan best kalau ade duit berkepuk mcm ni...wahwah.
jadi gelap mata plak kalau gitu.huhu..mane nak carik duit ni??

nampak gaya kene usaha carik keje dari sekarang la. nanti pas habis belajar senang sikit. terus ada duit. tade la jadi penanam anggur yang mengabiskan beras mak bapak je!

usaha tangga kejayaan.!!

Monday, March 21, 2011

misi selamatkan kucing

March 21, 2011 0 Comments

misi menyelamatkan kucing!!! xtually kitten tuh termasuk or sengaje msk dlm lubang salur air ujan.ak pon ta tau. kalu ko mm sengaje masuk dgn niat tuk memain.silap besar la ko! the latest event.ade katak dlm longkang.hahaha K-A-T-A-K

ptt la ank kucing tu menjerit mcm nk rak!haha.tu la ko.,pepandai msk dlm lubang tu sape suruh!

pasukan penyelamat tgh berfikir mcm mane nk kluarkan mgse


ok.da dpt penyelesaian

kite angkat dulu besi tutup longkang ni

angkatttttttttt.jgn ta angkat

kucing tu da berjaye kuar la gaknye tuh.hari ni da ta dgr kucing meraung. gud job block mate.haha


hari tu mkn durian...tadaaaaaaaaaa
durian ta sdp. tapi mhl!apek.ko tipu betul!menyesallllllllllllllllllll aku beli mhl2

gmbar tak lawa.salahkan henset samsung yang da giler ni.dah la ade satu tmpt jek tuk zoom camera. dan2 la button tu jugak yg rosak. seriusly, samsung. u could do better than this la. ape ke siot buley tekan zoom button kt satu tmpt jek. same goes with volume. aku cukup tercabar betul ngn enset skrg. siap men cmpak3 lagi. tapi still mcm gitu jugak.bebal.

Friday, March 18, 2011

kamu tahu yang aku takut?

March 18, 2011 1 Comments
oleh sbb ak tau yang blog aku ni takkan ade orang jumpe. xcept for yang aku follow tuh (i trust those people yang 2 kerat tuh) then aku percaye yang aku boleh tulis ape je yang aku nak.
  1. sebab korang orang yang aku kenal dari dulu smpai sekarang
  2. korang mmg ade tempat dalam hati aku sbb korang mmg boleh simpan rahsie ak
  3. aku tau korang mmg bizi ngan life korang.make tade mase nk tau ape yang aku tulis ni
  4. kesimpulannya aku yang tulis aku yang bace sendiri.tade sape tau
  5. make aku boleh lepaskan ape yang aku rase kacau jiwe aku tanpa perlu beriaksi berlebih-lebihan depan orang ramai
after take a decision to have a relationship with my own bestfren. suddenly ade rase kupu-kupu dalam perut. rase tak selese. sbb tau my feeling untuk die sekarang memang tade. i still consider die as my bestie. i know sometimes people say it will take time to realise the feeling. but i still dont believe that this relationship will work. sbb kalau tak dah lame dulu i accept the relation. now sometimes i ask myself. do i regret with my decision.sometimes it a yes.hmmm.

buat aku rase plain. xtually.to be truth. aku rase takut. bukanla die ajak terus kawen ye. but then the way he act macam nak jadi begitu serius. dan aku sangat takut bende bende serius ni. relationship makes me afraid. aku rase aku mmg sungguh tak bersedia untuk ade ape-ape.kawen jauh sekali. bile aku tanye betul ke nk serius. the answer is yes. in just about 1 and 1/2 month je lagi dah nak abis blaja.lepas tu ape nk buat?skrg maybe boleh mengelak bile die ajak keluar.later?

sometimes i feel its unfair to him by not teeling the truth.but after all. i afraid that i will loosing my bestfriend. xtually i dont know what i want in my life. i feel that i can survive without love. macam one of my officer ckp mse i intern. "die ni tade perasaan. hati kering".
do i? please3. get me out frm this butterfly world.i actually dont know what to do. try to accept seiring dengan waktu? thats what im trying to do. n i really afraid that maybe if someday that i still couldn't accept it. then. friend. please dont hate me:(

Wednesday, March 16, 2011

betul ke ape yang aku buat ni?

March 16, 2011 0 Comments
smlm aku dah terbuat a "yes" decision. tak tau la if that will last forever .or.
putus di tgh jln.huh. dont knw why i accept that. karma says that i'm not ready.. jgn la aku tibe tibe terbuat hal plak nanti. after all. semua ni mungkin ada hikmah disebaliknya. may be i just have to wait until the truth come up. and also. kalau rasa tak sesuai.then ape boleh buat!jalan saja!


life never been so complicated. but we are the people that make it sooooo complex to see through it. may be i will not need love. when i dont see why i need it. but may be others need love. so. what is the win-win situation for us.come. u tell me.

Tuesday, March 15, 2011

makanan = sifat anda

March 15, 2011 0 Comments
tetibe ak rase nk tulis psl mkn2..hahaha..ak bkn la expert tang mkn2..apetah lagi msk2 (tp tetap gumuk juge).. tapi ak rase mcm nmpk ape yg ko mkn ade kaitan dgn diri ko.
contohnye..ak sndri..td pg psr mlm..nmpk byk giler mknn smpai tatau nk mkn pe.pdahal perot da lapa giler.itu mgkn bermksd.ak ni bile ade byk pilihan makenye akn jd penin.
ah sudah.ak rase sume org mcm tu.thts y kn wat solat tahajud.abaikan.

rase3 mcm nk mkn nasi dagang.sbb ak ta penah mkn ns dagang lg..last3 mkn ns yg bese ak mkn.nasi briani.huuuuuuuuuu..ta brani nk mkn bnde yg ta penah mkn.sbb takot ta sdp@ta kn selere.dlm real life mksdnye ak sorg yg ta brani nk mncube bnde baru?hmm....ade la sikit2 btl.ceh!

then, dulu2 ms duk umh my aunt.ak salu tgk my uncle ni.ade fussy skit sal mkn..eventhough my aunt ckp my uncle ni jns ta ksh mkn.huu...ta ksh as in mkn ikn bls je.ikn bls pon mhl tau! for me he knw ape yg die nk.n strict sket.(read:bkn sket, byk sbnrnye)

ade gak org yg jns ta ksh.ko mkn je la ape yg ade dpn mate.ha.org mcm ni jns ta ksh..hepi go lucky mgkn. sng cite sng kawtim la ngn org jns ni. kau mmg seswai jd pengacara tak pon artis jmputan tuk jalan2 carik makan.




sdp giler mkn.gmbar sume ak curik dr blog si aizuemi tuk bgktkn slere..wahaha.to those yg ta tau (read: ta knl) sape diri anda.manusiakah.atau alien kah.sile kaji what kind of food u r eating.
kalau ko ade eating disorder.silelah jmpe doc.jgn jmpe ak.!haha

enjoy yr food.nyum nyum.



oh ye..to those drivers yg suke benar drive laju laju. sile bersabar kt blkg sblm org tuka msk lane lain ye!kalu ko stkt WAJA.gaye nk potong kete ak mcm ko naik BMW.sile jln la bang!. punye la ta sbr smpaikan 2 lane kt highway buley muat 3 kete in one row.si gile driver WAJA. ko ta bley tgu barang 5 saat tuk ak lpskn kancil ni.ke ko nk suh ak hentam kancil ni.BODOH punye org!

Wednesday, March 2, 2011

update muke

March 02, 2011 5 Comments
sampai hari ni almost 2 weeks la after my 1st treatment. n rase3nye ok kut. jerawat da kurang.but still ade sket2 la. nak2 plk now tgh period. ish2. but this is my update after 2 week2 wat chemical peeling and pakai product TDF:
  1. jerawat kurang compared to last 2 weeks
  2. muke kurang oily sket
tu je kot.sbb bru 2mgu kn? tp parut hard to recover la.sbb parut lame + dlm. kn wat treatmnt len plk.oh~~~pokai la daku sem ni!kn cpt3 carik keje utk tampung nafsu shopping ni! da lm x g shopping!~~~:(

igt hr jumaat ni go for 2nd treatment.huhu. gogo chaiyokk!!

overall puas ati la. seems like i go for the right clinics for treatment.alhamdulillah:)

nak gak tepek muke!huhu. ade beze sket kn before sblm ni?ckp la ye!baru i sng ati hanguskn duet tuk wat treatmn!

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+