SweetMuslimah.com

Thursday, October 20, 2011

merewang ke putrajaya

barangsiapa nak cube keje gomen. anda.ye. sile lah membace tentang dasar2 kerajaan.
seperti DEB. Dasar Pandang ke Timur. tau sikit sikit pasal bajet negara.aha!

tatau??hahahahahahahahaha
ko jadi la macam aku ni.begini ye.alkisah la kan.tadi sebenarnye aku pegi inteview SPP.konon ah nak jadi lecturer (heh.padahal diri sendiri pon tak terlecture)

seting time sikit punye baik. inteview pukul 10.30. kuar pukul 9.45. ko hade???ok.rushing giler ah nk kejar mase takut lmbat sampai.ptuuihh.hampeh.rupenye ade je orang lg lmbat dari aku.
ok. tape.

nasib baik den tak sosat. almaklumlah kete tade GPS. wa pulak jenis sesat barat punye orang. masuk putrajaya pon blh sesat.memalukan betul.

nasib baik la ade amal yang sudi pinjamkan die punye buku nota pasal dasar2 kerajaan ni. bace2 eventhough tau memang da tak masuk otak jugak. but still kite sumbat je selagi boleh.then bile sampai turn guwe. huuu.guwe pon melangkah dengan yakin.bagi salam ala ala ayu.
tetibeeeee....

soklan personaliti yang kluar??damn.apesal aku tak amek tau pasal bnde alah ni mase blaja ha???tak pun aware pasal current situation.soklan tak susah weh. gini jek.

Interviewer: you know that our current student here, are lacking in personality built in. so.. how are you gonna do change this situation.
macam gitu la contoh soklan.

serius aku blur giler time ni. sampai interviewer kata "awak ni banyak cakap. tapi saya tak jumpe lagi die punye main point"

ah ah ah.sesak napas.aku mmg tade main point pon.thats why aku meraban.dah balik baru boleh pikir jawapan die.ngeng.otak lmbat bertindak.

kesimpulannya. interview senang. interviwer ramah tamah + comel,( tambah2 lagi pengerusi die, tuan haji tak ingat nama). tapi aku bebal.

ye.bebal.soklan senang pon ta bley jawab. ko balik UTM balik menuntut ilmu lagi bagos!


kawan aku kate take it as experience. ye.mmg pengalaman.dari pengalaman aku before this, if interview senang, then kompom ta dapat.ta ape.

balik plak mesti jumpe dengan orang yang tak reti gune signal.deh. engineer design signal gunenye nak bagi tau orang lain, terutama sekali orang belakang kereta anda bahawasanya anda nak memotong ke hadapan. either sebelah kiri or kanan. tapi ni lah bangsa pemalas. kete mu tuh nak potong kete saya mase traffic tgh padat. but tak bagi signal. eh. nasib baik aku bwk kete slow tau. kalau tak dah lame berlanggar. angkat tangan pon tak!

serius. this kind of personaliti lah yang kite nak skolahkan balik ye!tengok aku da paham mksd personaliti tuh. tq ye incik tuan haji!


merewang ke putrajaya
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+