SweetMuslimah.com

Monday, October 24, 2011

Customer is always right

jaga kedai lagi hari ni.tension lagi. sebab tiap tiap hari kan mesti jumpe orang macam ni.
orang yang tak reti. eh.tak berape reti bahasa melayu.

and this terjadi dekat orang malaysia ok. MALAYSIAN. im not talking about foreigner yang duk kt malaysia. then blh dimaafkan kalau malay dorang tunggang langgang. sebab aku pon kalau cakap englisH still tunggang langgang eventhough dapat band 5 for test like muet.

selalunye india.(no hard feeling eh. and im not racist either). sebab kalau perasan kan. a few of them ni kalau speaking english , mmg lancar la kan. and biasenye jugak speaking malay quite good. but kalau tak. dorang punye malay. ya rabbi. pening gak ko nak memahamkan.

Situasi 1:
akak hindustan: ada jual kopi 0 kecil tak?. sebab yang dekat situ sume yang besar besar.
aku: kopi o? sini kedai runcit la. ke nak kopi? nescafe? kopi o dekat kedai makan kak.

situasi2:
akak hindustan: nak panadol.
aku: panadol yang mane?yang biase ke?(yang biase merujuk panadol yang kotak die kaler hijau. if they say yang masuk dlm air, it is soluble, kalau yang panjang3 actifast. yang sakit badan extend)
akak hindustan: aah.
then bile aku bagi yang "biase". the green one
akak: eh, nak yang panjang.(merujuk actifast)

ok.kalau mood aku tgh tak baik time ni. memang menyirap jugak. eh kamon la. takkan sampai sekarang tak tau beze biase dengan actifast. i mean. dah brape lame iklan tuh duk kuar dekat tv. but. kite fikir positif la. mungkin umah die takde tivi.dan mungkin jugak ade, tapi beliau buat tidak tahu, atau mungkin tidak perasan.

and this one memang macam siot ok. and topik malay ni dah abis. sekarang aku cakap secara umum. mak bapak suruh anak2 pegi kedai perkara biasa kan? sebab mak2 nak masak tak boleh tinggalkan dapur takut masakan die tak jadi. so hantar anak pegi kedai. if mak2 yang pandai or anak3 yang cepat pickup ni mesti tau dorang ni nak beli ape. takpon mak die ade bekalkan kertas tulis nak ape. then keje aku senang la. terus amek je bnde dalam kertas tuh. tapi yang menyulitkan keadaan adalah situasi dimana budak ni datang kata nak beli gula. GULA. agak agak nak gula ape?gula air?gula batu?gula melaka?yang budak bijakpandai ini pon ambik gula sendiri. and lastly datang kembali ke kedai kerana salah ambil gula. mak nak gula air, ko amik gula aising.PANDAIIIIIIIIIIIIII..

mak suruh amek kacang hijau ko bantai amek kacang kuda. pandai kan?menyudahkan diri ko jugak akhirnya.menyusahkan aku jugak sebab kekadang dorang ni datang 2, 3 kali sehari semate3 nak tukar barang. or dah beli tetibe kensel nak mintak duit balik. damn la.nak beli buat care nak beli!jangan memain ok.

kadang kadang ade jugak budak budak datang tanye ade jual mee goreng ke tak.huh. mesti la aku jawab takde walaupon aku tau sebenarnye dorang nak mee kuning. but still kite mesti loyar buruk gak kekadang.

eh.aku tak racist ok. aku just nak cakap. y this malaysian people malay pon cakap tunggang langgang. tapi aku pon tulis malay tunggang langgang gak kan.cam sekarang.hahahahahahaha.sebal!

ade satu lagi hal yang memang selalu aku malas nak handle. so aku akan buat muke masam sambil panggil pekerja untuk settlekan.tau ape? customer datang kedai datang terus kaunter.

" saya nak telur 10" tak pon "nak beras 5kg"
kalau ko laki, ape tak cukup lagi telur yang ko ade sampai nak mintak kat aku lagi?ceh.

cara cara ko mintak macamkan korang ni tuan besar kan? ade kaki tangan ambik sendiri la macha. cube kalau korang pegi jusco, takpon tesco.go straight to the paying counter mintak minyak 5 kg. amacam dapat tak?

oh kedai runcit mesti dapat kan? sebab kedai kecik. make orang orang kat situ mesti ikut arahan ko punye. ye la kan. tagline kat malaysia ni.

CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT

eh. pegi jalan la.sebab korang yang tak seberapa ni la yang buat sume kaum korang kene cop tau. tau cop ape?eh.pikir pikir la sendiri. ada akai.guna la!
Customer is always right
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+