Saturday, March 26, 2011

Walaupun aku hitam, aku cuba untuk putihkan muka nanti

Ok. Dah habis sudah 3 sesi rawatan buat Peeling kat klinik. After this, continue buat treatment untuk hilangkan parut jerawat ni. The result memang bagus dik non. Dalam sebulan setengah je my pimple dah hilang. Now tinggal scar je:)

Overall dari segi perkhidmatan aku suka la. The staff friendly. Dan diorang memang cuba serve you as best as they can. Tadi pun sempat borak-borak dengan Dr. Suzana sendiri. Very warm and friendly.  She clarify everything yang i ask... oh.... Kalau korang pon rasa  lebih yakin if the doctor itself yang beri penerangan tentang your treatment kan??

For scar treatment management, Klinik  Suzana ada 2 choices. Satu, biasalah  LASER treatment tapi this one kalau untuk student macam aku ni memang mahal la. Except mak bapak ko sponsor. Then tak apa. Tapi bagi kes aku, aku yang bayar sendiri. Koyak poket bai.

We go for second choice, DERMABRASION?? Yeye. Aku google. Betul. Instead of the price yang memang banyak beza (laser lagiiiiiiiiiiii mahal) this treatment nak kata tak mahal tak boleh jugak. Tapi agak berpatutan. Dan dia bagi quite same result as laser (but of course laser lagi bagus result dia)

Tadi as usual. Beli lagi ANTIBIOTIC. Ubat ni kene makan selama 3-6 month. Ikut severity of your skin la. Aku ni baru makan sebulan lebih. Kena go for another 2 and other month untuk safety result.

Balik lepas wat PEELING jangan main panas ye. Nanti jadi HITAM macam aku! Sebab peeling ni, side effect die muka senang burn. Patutnye lepas je buat treatment, hari ni duduk umah diam-diam.

Balik tadi still main panas jugak. Sebab pergi makan kat Pesta Konvo UTM.
Ye. Pada yang tak tau sekarang UTM tengah ada pesta konvo. Semalam my friend bagitahu BLACK MENTOR datang. Tak kisah kalau Black??  Suka hati la.!

Malam ni Afik makan dekat rumah ex dia. Masa call dia nak bagitahu tapi takut aku marah... oh aku nak marah??? Takde masa lah!!.
As long as ko pergi untuk makan. Bukan untuk merapu. Then it is ok with me.

Lapar. Nak makan. Bye!

No comments:

Post a Comment

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Labels

Adsense (11) Dunia Cikgu (13) food (112) Lifestyle (85) Personal (80) Resepi (42) Tips blogging (38) travel (52)

Contact Form

Name

Email *

Message *