SweetMuslimah.com

Saturday, March 26, 2011

walaupun aku hitam, aku cuba untuk putihkan muka nanti

ok.da habis sudah 3 sesi rawatan wat peeling kat klinik. after this, continue wat treatment untuk hilangkan parut jerawat ni. the result memang bagus dik no. dalam sebulan setengah je my pimple dah hilang. now tinggal scar je:)

overall dari segi perkhidmatan aku suka la.the staff friendly. dan diorang mmg cube serve you as best as they can. tadi pon sempat borak borak dengan dr suzana sendiri. very warm and friendly.she clarify everything yang i ask..oh..kalau korang pon rase labih yakin if the doctor itself yang beri penerangan tentang yr treatment kan??

for scar treatment management. klinik suzana ada 2 choices. satu. biasalah. LASER treatment. tapi this one kalau untuk student macam aku ni memang mahal la. except mak bapak ko sponsor.then tak ape. tapi bagi kes aku, aku yang bayar sendiri. koyak poket bai.

we go for second choice: DERMABRASION?yeye.aku google.betul. instead of the price yang mmg banyak beze(laser lagiiiiiiiiiiii mahal) this treatment nak kata x mahal tak bleh jugak. tapi agak berpatutan. dan die bagi quite same result as laser (but ofcourse laser lagi bagus result die)

tadi as usual. beli lagi ANTIBIOTIC. ubat ni kene makan selama 3-6 month. ikut severity of your skin la. aku ni baru makan sebulan lebih. kene go for another 2 and other month untuk safety result.

balik lepas wat PEELING jangan main panas ye. nanti jadi HITAM macam aku! sebab peeling ni, side effect die muka senang burn. patutnye lepas je buat treatment, hari ni duk umah diam-diam.

balik tadi still main panas jugak. sebab pegi makan kat pesta konvo UTM.
ye.pade yang tak tau.sekarang UTM tengah ade pesta konvo. semalam my fren bgtau BLACK MENTOR datang. tak kisah kaalau black??suka hati la.!

malam ni afik makan dekat rumah ex die. masa call.die nak bagitau. tapi takut aku marah...oh.aku nak marah???tade lah.
as long as ko pegi untuk makan. bukan untuk merapu. then it is ok with me.

lapa.nak makan.bai.
walaupun aku hitam, aku cuba untuk putihkan muka nanti
4/ 5
Oleh

Share

Entry Pilihan

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Followers

Google+