Nurul Shahira:

Saturday, February 19, 2011

# Beauty & health # Lifestyle

pegi klinik kulit

smlm ak pegi klinik kulit.
klinik suzana eh nme die.kt bukit indah.dkt gler ngn jusco bkt indah nun.
cam bese.tuk 1st time.must cik pipah yg kn teman i ye.almaklum la.i ni kuat benar sesatnye kalu g sndri.
ni care3 g 2 org pon sesat2 gak blk tu.!

ok.g klinik sbb rase da lme gle jerawat ni duk betepek kt muke.start dr form 2 kut!
kire3 brape thn.ta tekire rasenye!haha.
so i pon bulatkn ati.just goooooooooooo..
gooooooooooo jugak duet hri tu.
pg2 je trs wat chemical peeling.yg ni ikut kt akk comei tu.tuk buang lpsn kulit yg ade jerawat tuh.
gmba ta amek ye sbb wat treatment i tutup mate.
tp akk comei tu ta tutup mate la ye.nnt abes die ltk peeling tu kt tmpt len!

b4 blk dpt pencuci muke, n ade la 2,3 krim + ubat mkn

teruk benar muke nye kn?ni muke bru pas 1x treatment.next appoinmn lg 2 mgu


ni untuk muke.pencuci, krim segale la.tp ade gak brg die yg ak ta amek.x mmpu den.



ni ubat mkn.yg kaler ijau tu untuk cuci drh.kuning tu supplement tuk remaje.katenye la.


kalu nk cepat result, akk comei kte kn jg mkn.yg myk2 means goreng2 kn kurangkan.
sbnrnye mmg mcm tu kn.mmg utk kesihatan pon kn kurangkn mkn myk2.tp ak ni dgl sgt.da tau muke byk jerawat pon x sdr diri lg!ceh!
pasnih kn minum air putih byk2.kurg2 2 liter.aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
kamu2.kalu rase jerawat kt muke tu dgl sgt cam jerawat ak ni.cube la g dermatologist.mcm klinik suzana ni, org2 die baik2.nice la.ak tnye dorg jwb dgn senyuman ye:D
w/pun duet melayang, ati sejuk skit ngn lynn baik.nk muke cntk.duit pon cntk gak kluar.huhu

mlm td blh plk tade letrik.tdo dlm kepanasan.da la glp gler cam dlm gue(pipah yg kt)
tgh2 mlm bru ade letrik.sblm tu ak tido bukk tgkp luas2.huuuu.nsb baik ta jd pape!

22 comments:

  1. Hehhehehe. sesat gak ye, ngeh3. anyway hope u're getting better. yup, kurng mkn mknn bergoreng, mknn manis! hee. gaya hidup sehat yaaahhhh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  2. Assalammualaikum. Brapa harga awak bayar buat rawatan ini? Awak ada tak list perawatan muka di klinik suzana nie? Terima Kasih.

    ReplyDelete
  3. waalaikumsalam.harga tak brape ingat.but first time datang terus buat peeling and beli medication and for cleanser and moisturiser. dlm 300 (ambil pakej 2x peeling) jugak la.tapi tu sume ikut budget. papepon nak senang, call klinik terus la. fix an appoinment. ade no klinik tak?

    ReplyDelete
  4. kena amalkan pemakanan sihat la lepas ni kak sha..hehe

    ReplyDelete
  5. camne progress skrg? ad improvement tak after gi klinik tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama pun pergi klinik ni. Tahun 2011 tu. Sekarang ok dah. Tapi ubat & tratment dia memang berkesan dan affordable untuk student (at that time masa student)

      Delete
  6. Replies
    1. Ok je Kak Ami. Cuma biasa lah, muka jadi sensitif (kena pakai sunblock) dan kulit jadi gelap sikit. Other than that, semua ok =)

      Delete
  7. kalau nk consult free ke bayar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Not sure lah. Sebab aim pergi memang nk consult and treatment. Tapi kalau memang tak nak amik treatment, maybe can opt for cleanser & pills dulu. Just my 2 cent =)

      Delete
  8. Harga mmg riban2 kt sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu saya bayar installment, 3 kali bayar. Tak ingat pulak total berapa, huhu

      Delete
  9. Masa buat peeling treatment tu sakit tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sakit pun. Sebab dia macam letak krim and so on. Cuma lepas treatment tu, kulit jadi over sensitif. Kena pakai sunscreen high SPF.

      Delete
  10. salam nak tanye, lps buat peeling tu kulit awk jd kering or menggelupas x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang jadi kering & menggelupas. Dalam 2 minggu macam tu. Lepas je buat peeling, advised pakai sunblock yang tinggi spf bila nak keluar rumah. Moisturiser jangan lupa jugak.

      Delete
    2. Sama laa mmg mggelupas.. Berapa kali buat treatment ye?

      Delete
    3. Dalam 3 kali. Sampai kali ke-3 tu, jerawat memang dah jarang sangat keluar. :). Tapi memang kena konsisten pakai sunblock. Makan Livfit tu memang membantu sangat. Sampai sekarang saya makan lagi :)

      Delete
  11. Tq awk respon.. Yg livfit tu awk beli kat mane ye? Kat farmasi biase ke guardian ke ade jual ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guardian boleh tanya dekat bahagian farmasi dia. Tapi setakat ni belum pernah nampak lagi. Saya selalu beli deat farmasi biasa. Tanya je farmacist tu LivFit, sure diorang tahu :)

      Delete

Hai. Terima kasih kerana meninggalkan komen. Kak Sha will get back to you sooner =)

Follow Us @soratemplates

Followers

Google+