Friday, February 25, 2011

Thursday, February 24, 2011

pencurik beras

February 24, 2011
tadi baru bace accident melibatkan lori beras. ade lbh kurang 43 tan beras tumpah. instead of pengguna lebuhraye tu tolong org yg injured n one of them almost died at tht time.they kutip beras yg tumpah. in my mind bile bace.WHAT THE HELL?ko boleh sibok kutip beras dgn alasan nnt ko rugi beras org len amek?ko ta dpt pape dgn tlg org yg injured tu?or tape.injured die ta brape srius!ini la mentaliti org.if ko tu org bkn islam.never mind.ko ta kisah psl dose pahale ni. but kalu korg ISLAM. ta rase berdose ke?korg tu kire mencurik bkn harte korang tau!pastuh bg ank bini mkn.jd drh daging!ish3..kesian bile ak bace yg one of the kelindan is died.sorg lg badly injured gak.manusie ape la agknye korg yg curik beras ni?
this is the world today. satu hari nnti mst TUHAN bls kt korg.ak ta doakn mcm tu.sbb ta baik doakan yg buruk2 tuk saudare islam sndri. but.korg pon tau kn. balasan ALLAH tu cash. what u give u get back.

*ak bkn nk brsyarah ye.ak pon bkn perfect.just being care as human being.

sumber:kosmo


Saturday, February 19, 2011

Pegi Klinik Kulit

February 19, 2011
Semalam aku pergi klinik kulit.
Klinik Suzana eh nama die. Kat Bukit Indah. Dekat giler dengan Jusco Bukit Indah nun.
Macam biasa, untuk 1st time mesti Cik Pipah yang kena teman i ye. Almaklum lah i ni kuat benar sesatnye kalau pergi sendiri.
Ini cara-cara pergi 2 orang pon sesat-sesat gak balik tu.!

Ok. Pergi klinik sebab rasa dah lama gila jerawat ni duk bertepek kat muka. Start dari form 2 kut! Kira-kira berapa tahun? Tak terkira rasanya! Haha.
So i pon bulatkn hati. Just goooooooooooo..
Gooooooooooo jugak duit hari tu.
Pergi-pergi je terus buat Chemical Peeling. Yang ni ikut kata akak comei tu untuk buang lapisan kulit yang ada jerawat tuh.
Gambar tak ambik ye sebab buat treatment i tutup mata.
Tapi akak comei tu tak tutup mata la ye. Nanti habis dia letak peeling tu kat tempat lain!

Sebelum balik dapat pencuci muka, dan ada lah 2,3 krim + ubat makan.

Pergi rawatan (chemical peeling) kulit di Klinik Suzana Bukit Indah JB
Teruk benar mukanya kan? Ini muka baru lepas 1x treatment. Next appoinment lagi 2 minggu.


Pergi rawatan (chemical peeling) kulit di Klinik Suzana Bukit Indah JB
Ini untuk muka. Pencuci muka, krim pakai waktu siang dan waktu malam segala la. Tapi ada jugak barang dia yang aku tak ambik. Tak mampu den.

Pergi rawatan (chemical peeling) kulit di Klinik Suzana Bukit Indah JB
Ini ubat makan. Yang kaler hijau itu untuk cuci darah (doxymycin). Kotak kuning  tu pula supplement untuk remaja. Katanya la.

Kalau nak cepat result, akak comei kata kena jaga makan. Yang minyak-minyak means goreng-goreng kena kurangkan.
Srbenarnya memang macam tu kan. Memang untuk kesihatan pun kena kurangkan makan makanan berminyak. Tapi aku ni degil sangat. Dah tahu muka banyak jerawat pun tak sedar diri lagi!! Ceh!

Lepas ini kena minum air putih banyak-banyak. Sekurang-kurangnya 2 liter. Aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Korang kalau rasa jerawat kat muka tu degil sangat macam jerawat aku ni cuba la pergi dermatologist. Macam Klinik Suzana ni, orang dia baik-baik. Nice lah. Aku tanya diorang jawab dengan senyuman ye:D
Walaupun duit melayang, hati sejuk sikit dengan layanan baik. Nak muka cantik, duit pun cantik jugak keluar. Huhu.

malam tadi boleh pulak takde eletrik. Tidur dalam kepanasan.  Dah la gelap giler macam dalam gua (Pipah yang kata).
Tengah-tengag malam baru ada eletrik. Sebelum itu aku tidur bukak tingkap luas-luas. Huuuu. Nasib baik takde makcik karipap memunculkan diri. Nasib baik tak jadi apa-apa.

Friday, February 18, 2011

almost..........................

February 18, 2011
td hmpir2 nk eksiden!

kus smgt.slh ak jugak.pndg dpn.ta pndg tepi.
skli amek ko!tetibe jek dtg pkck naik motor bersame ank3 beliau.
dan beliau mmbuat muke angker ye!
mntx ampun pacik.sy ta perasan pacik td.
kalu pacik staff utm.jgn cek no plat kete sy ye.
yg pntg.jgn smn syyy..........................

**moral of the story:kt simpang.eventhough just nk belok kiri.
tgk kiri knn!berhati2 dijln raye.

Tuesday, February 15, 2011

February 15, 2011
dears.
esok kite nk wat ape ye?

  1. bowling
  2. archery(ni kalu bukak)
  3. mkn stimbot? or
  4. seoul garden?
waahaha..

Elianto blush cheek rose

February 15, 2011
Wahaha..semalam keluar.woot!!
14 Febuari !Haha.. I keluar with my sayang - sayang.
Pip and Bil..Kihkihkih.
I drive .Tapi aku sendiri tak tahu jalan - jalan kat Jb ni. Haha
Nama aje duduk Jb dah nak dekat 4 tahun. Shame on u!
Dan beruntung ye bawak Cik Pipah bersama. She's our road guide!^_^
Next time if u want to take tour around Jb. Then call her. Haha

Pegi makan lamb chop yang agak liat. Tapi sedap (Cik Pip kata pahit)
then pegi solat. And..ohoho.. Kitorg pegi Elianto. Masa kitorang pergi tu, tengah SALE okeh. Beli 2 barang FREE 1 barang. Untung tak? 
Sebab Cik Bil want to buy eyeliner Cik Pip yang best itu ya!
At last, all of us memborong. kahkahkah

Elianto blush cheek rose
Elianto blush cheek rose
   
Saja je aku nak letak gambar kat sini.
Padahal orang lain dah lama beli! Ake aje yang tinggal keretapi ! Weee.


Thank you dears.. Nanti hari RABU ronggeng lagi!

Labels

Adsense (11) Dunia Cikgu (13) food (112) Lifestyle (85) Personal (80) Resepi (42) Tips blogging (38) travel (52)

Contact Form

Name

Email *

Message *