Tuesday, November 29, 2011

sudah dapat kerja.Alhamdulillah

sudah dapat kerja.Alhamdulillah

syukur. baru je 2 hari tahun baru ni menjelang, aku dah dapat kerja. syukur ya Allah.
cik D. nmpknye azam aku yg kelima dah termakbul.Alhamdulillah.:)

tapi aku tak dapat lagi confirmation letter. just confirm dgn lisan, means via phone call.
aku harap nanti, walaupon aku pilihan kedua, aku akan berjaya menyenangkan hati semua pihak, terutama sekali my future boss.

gambate neh shahira!(^_^)
Baca selengkapnya

Monday, October 24, 2011

Customer is always right

Customer is always right

jaga kedai lagi hari ni.tension lagi. sebab tiap tiap hari kan mesti jumpe orang macam ni.
orang yang tak reti. eh.tak berape reti bahasa melayu.

and this terjadi dekat orang malaysia ok. MALAYSIAN. im not talking about foreigner yang duk kt malaysia. then blh dimaafkan kalau malay dorang tunggang langgang. sebab aku pon kalau cakap englisH still tunggang langgang eventhough dapat band 5 for test like muet.

selalunye india.(no hard feeling eh. and im not racist either). sebab kalau perasan kan. a few of them ni kalau speaking english , mmg lancar la kan. and biasenye jugak speaking malay quite good. but kalau tak. dorang punye malay. ya rabbi. pening gak ko nak memahamkan.

Situasi 1:
akak hindustan: ada jual kopi 0 kecil tak?. sebab yang dekat situ sume yang besar besar.
aku: kopi o? sini kedai runcit la. ke nak kopi? nescafe? kopi o dekat kedai makan kak.

situasi2:
akak hindustan: nak panadol.
aku: panadol yang mane?yang biase ke?(yang biase merujuk panadol yang kotak die kaler hijau. if they say yang masuk dlm air, it is soluble, kalau yang panjang3 actifast. yang sakit badan extend)
akak hindustan: aah.
then bile aku bagi yang "biase". the green one
akak: eh, nak yang panjang.(merujuk actifast)

ok.kalau mood aku tgh tak baik time ni. memang menyirap jugak. eh kamon la. takkan sampai sekarang tak tau beze biase dengan actifast. i mean. dah brape lame iklan tuh duk kuar dekat tv. but. kite fikir positif la. mungkin umah die takde tivi.dan mungkin jugak ade, tapi beliau buat tidak tahu, atau mungkin tidak perasan.

and this one memang macam siot ok. and topik malay ni dah abis. sekarang aku cakap secara umum. mak bapak suruh anak2 pegi kedai perkara biasa kan? sebab mak2 nak masak tak boleh tinggalkan dapur takut masakan die tak jadi. so hantar anak pegi kedai. if mak2 yang pandai or anak3 yang cepat pickup ni mesti tau dorang ni nak beli ape. takpon mak die ade bekalkan kertas tulis nak ape. then keje aku senang la. terus amek je bnde dalam kertas tuh. tapi yang menyulitkan keadaan adalah situasi dimana budak ni datang kata nak beli gula. GULA. agak agak nak gula ape?gula air?gula batu?gula melaka?yang budak bijakpandai ini pon ambik gula sendiri. and lastly datang kembali ke kedai kerana salah ambil gula. mak nak gula air, ko amik gula aising.PANDAIIIIIIIIIIIIII..

mak suruh amek kacang hijau ko bantai amek kacang kuda. pandai kan?menyudahkan diri ko jugak akhirnya.menyusahkan aku jugak sebab kekadang dorang ni datang 2, 3 kali sehari semate3 nak tukar barang. or dah beli tetibe kensel nak mintak duit balik. damn la.nak beli buat care nak beli!jangan memain ok.

kadang kadang ade jugak budak budak datang tanye ade jual mee goreng ke tak.huh. mesti la aku jawab takde walaupon aku tau sebenarnye dorang nak mee kuning. but still kite mesti loyar buruk gak kekadang.

eh.aku tak racist ok. aku just nak cakap. y this malaysian people malay pon cakap tunggang langgang. tapi aku pon tulis malay tunggang langgang gak kan.cam sekarang.hahahahahahaha.sebal!

ade satu lagi hal yang memang selalu aku malas nak handle. so aku akan buat muke masam sambil panggil pekerja untuk settlekan.tau ape? customer datang kedai datang terus kaunter.

" saya nak telur 10" tak pon "nak beras 5kg"
kalau ko laki, ape tak cukup lagi telur yang ko ade sampai nak mintak kat aku lagi?ceh.

cara cara ko mintak macamkan korang ni tuan besar kan? ade kaki tangan ambik sendiri la macha. cube kalau korang pegi jusco, takpon tesco.go straight to the paying counter mintak minyak 5 kg. amacam dapat tak?

oh kedai runcit mesti dapat kan? sebab kedai kecik. make orang orang kat situ mesti ikut arahan ko punye. ye la kan. tagline kat malaysia ni.

CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT

eh. pegi jalan la.sebab korang yang tak seberapa ni la yang buat sume kaum korang kene cop tau. tau cop ape?eh.pikir pikir la sendiri. ada akai.guna la!
Baca selengkapnya

Thursday, October 20, 2011

merewang ke putrajaya

merewang ke putrajaya

barangsiapa nak cube keje gomen. anda.ye. sile lah membace tentang dasar2 kerajaan.
seperti DEB. Dasar Pandang ke Timur. tau sikit sikit pasal bajet negara.aha!

tatau??hahahahahahahahaha
ko jadi la macam aku ni.begini ye.alkisah la kan.tadi sebenarnye aku pegi inteview SPP.konon ah nak jadi lecturer (heh.padahal diri sendiri pon tak terlecture)

seting time sikit punye baik. inteview pukul 10.30. kuar pukul 9.45. ko hade???ok.rushing giler ah nk kejar mase takut lmbat sampai.ptuuihh.hampeh.rupenye ade je orang lg lmbat dari aku.
ok. tape.

nasib baik den tak sosat. almaklumlah kete tade GPS. wa pulak jenis sesat barat punye orang. masuk putrajaya pon blh sesat.memalukan betul.

nasib baik la ade amal yang sudi pinjamkan die punye buku nota pasal dasar2 kerajaan ni. bace2 eventhough tau memang da tak masuk otak jugak. but still kite sumbat je selagi boleh.then bile sampai turn guwe. huuu.guwe pon melangkah dengan yakin.bagi salam ala ala ayu.
tetibeeeee....

soklan personaliti yang kluar??damn.apesal aku tak amek tau pasal bnde alah ni mase blaja ha???tak pun aware pasal current situation.soklan tak susah weh. gini jek.

Interviewer: you know that our current student here, are lacking in personality built in. so.. how are you gonna do change this situation.
macam gitu la contoh soklan.

serius aku blur giler time ni. sampai interviewer kata "awak ni banyak cakap. tapi saya tak jumpe lagi die punye main point"

ah ah ah.sesak napas.aku mmg tade main point pon.thats why aku meraban.dah balik baru boleh pikir jawapan die.ngeng.otak lmbat bertindak.

kesimpulannya. interview senang. interviwer ramah tamah + comel,( tambah2 lagi pengerusi die, tuan haji tak ingat nama). tapi aku bebal.

ye.bebal.soklan senang pon ta bley jawab. ko balik UTM balik menuntut ilmu lagi bagos!


kawan aku kate take it as experience. ye.mmg pengalaman.dari pengalaman aku before this, if interview senang, then kompom ta dapat.ta ape.

balik plak mesti jumpe dengan orang yang tak reti gune signal.deh. engineer design signal gunenye nak bagi tau orang lain, terutama sekali orang belakang kereta anda bahawasanya anda nak memotong ke hadapan. either sebelah kiri or kanan. tapi ni lah bangsa pemalas. kete mu tuh nak potong kete saya mase traffic tgh padat. but tak bagi signal. eh. nasib baik aku bwk kete slow tau. kalau tak dah lame berlanggar. angkat tangan pon tak!

serius. this kind of personaliti lah yang kite nak skolahkan balik ye!tengok aku da paham mksd personaliti tuh. tq ye incik tuan haji!


Baca selengkapnya

Wednesday, October 19, 2011

convocation day

i am now an UTM alumni.yey!..the graduation had been held on 25 sept.
but sadly tak ade gambar yang banyak. i just have about 5 picture from the camera.sedih kan?
sudah takdir begitu. sobs sobs sobs.
bateri kamera habis:(

gambar konvo, which is gambar atas pentas dah sampai rumah. tapi.......
pipi tembam and montel.demittttttt la.
inilah hasilnye duduk umah lame2 ..si gemok!dan hitam!ceis.
sehari before convo pergi berjemur dekat padang helipad amek gambar!siot!

betul kan?menci betul.
Baca selengkapnya

Thursday, August 18, 2011

kucing gemok bukan milik saya

cats so adorable.rite?
but for those yang kate tak-suke-kucing or takut-kucing wont say that.
and for me. i suke kucing comel.mostly kitten.
tapi rupe rupenye ade gak kucing jantan besar yang comel!yey.suke:)
tak caye?ni tengok kucing gemok pemalas asyik-suke-tido milik my neighbor



ye.ni die.si hitam yang gebu.



kungfu sikit.taici.




eh.ape tengok tengok.

si hitam ni ade mix.thats why bulu die gebu. and soooo.gemok.comel.kawaiiiiiiii.
pagi pagi (kenkadang tengahari) keluar jemur kain mesti die ade buat 'yoga' kat blakang washing machine.
and i winder why hitam ni takut sangat dengan amin. die macam ade senses amin nak datang.terus cabut lari masuk umah sebelah, which is umah tuan die.
si hitam. boleh anda tolong jawab?


Baca selengkapnya

Monday, August 1, 2011

pengalaman puasa pertama di tahun 2011

pengalaman puasa pertama di tahun 2011

ah.hari ni 1st day puase..aiya.penat.sakit badan.tulang belakang.sakit hati.
eh.ade jugak ke?ye.sakit hati.kenape?
sepanjang jadi penganggur terhormat ni. keje sekarang tolong abah jage kedai runcit die.
now. dah ramadhan. lagi la bertambah penat kn.
semalam tak payah cite la ke'havoc'an yg jadi kt kedai.
hari ni time siang3 hari pon mcm tu. but less compared to yesterday.
mesti pelik kan.apsal orang ramai datang kedai. u should happy sebab banyak duit masuk.

pfft..ye ye. tang duit masuk memang hepi. yang tak hepinye sebab kene layan perangai orang yang kenkadang tak sabar ni.
tak reti nk queue. mementang ni kedai runcit. men bantai je potong queue.
ape tak nmpk ke org blkg da jeling2?nk kene skolah dulu how to queue up baru tau agaknye!

nanti kejap kejap.
"kak. kire ni dulu. nk cepat la"
jap lagi "dik.sikit je ni, kire akak dulu"
sambil beliau mainn datang kedepan letak brg atas meje selambe badak die.
eh.pliss la.kalau kt tesco, carrefour ko reti beratur.pasal kt sini tak reti beratur?

haish. sabar2. org berniaga ni kene muke manis. tak boleh marah customer. sebab kt malaysia ni tagline "customer is always right" menjadi pegangan.
tapi kalau dapat customer yg kurang ajar.kurang adab.how?

cara caranye adalah sabar ye.SABAR.
ah. da nmpk kedut kedut kat muke bertambah!!!kejam!menci macam ni.
kalau boleh saya nk customer yg well behave. sabar.ASSOBARU MINAL IMAN.buley?
kite pilih pilih customer.yang baik2 g kedai i. yang kureng tuh g kedai sebelah.
sebab kedai sebelah tuh lebih kurang je perangai diorang ni.2x10.hehe


semalam Afik cakap.sejujurnye dalam hidup die sekarang ade 2 org wanita.saya and akak mimim. hm..sakit hati. dengar nak menangis. tapi. kuatkan hati. kenape nak menangis sebab lelaki yang buat sy mcm tuh. even though die cakap die sayang sy, but he still sayang akak tu jugak. actually, saya tak tahu dekat mane letaknye saya ni. tinggi ke rendah ke. sedih:(

tapi. ikut nasihat kakak. jangan terlalu serius dengan die. sebab kite tak tahu mane lagi hala tuju hidup dengan die. betul cakap kakak. sebab tuh saya cube kawal perasaan. jangan terlalu sayang. jangan terlalu bagi perhatian. lagipon sekarang raseye die mmg dah lain. dah kurang mase untuk saya. tak ape la.hidup ni mcam roda. sekejap kite kat atas. sekejap kat bwh.

saya percaya. kalau die dah bosan nanti. insyaAllah die akan bgtau. i dont want to be like Elia and KFCM. Elia says she very confident that KFCM wont cheat on her. but the results??
bace la sendiri dlm Harian Metro dengan blog Elia ye.

hubungan ini mengajar saya erti sabar. matang. bertanggungjawab. tetapi tafsiran saya terhadap lelaki masih tak berubah. malah rasanye semakin buruk. baru baru ni rasanye hati saya makin dihiris hiris.

tak mengape. bulan Ramadhan ni akan mengajar saya menjdi insan yg lebih baik. insyaAllah.mane tahu rupe rupenye bulan ni saya akan mendapat pengajaran yg paling bermakna?hanya Allah yg tahu.
ya Allah.tetapkan hatiku dijalanmu. semoga aku akan mendapat yg sesuai dengn ku. walaupun bukan yang terbaik. kerana yang terbaik tak semestinye sesuai dengan diri kite. tetapi yang sesuai dengan diri, akan mencube menjadi yang terbaik, melengkapi diri dan orang lain.

p.s: apsal jadi cam baik ni kan?macam bagus je tulis gini?hahahaha.entah. sometimes nak jugak jadi baik sbb selalunye kureng sikit baik nye tuh!

mari niat puasa sebelum tido.babai!


Baca selengkapnya

Saturday, July 30, 2011

salam ramadhan

salam ramadhan

salam ramadhan untuk diri sendiri.:)
iye. kenape untuk diri sendiri?sebab mule mule kene tengok diri sendiri dulu. adakah diri kamu ni dah bersedia untuk menempuh ramadhan??
sebab ramadhan ni bulan yang penuh berkat. jadi rugi kalau tak bersedia. nanti rase tak best je sepanjang ramadhan ni.
uhuhuhuhu....cakap mcm nak nasihat orang kn shahira. ko dah sedia ke belum???




jawapan die???????ohohohohoh
insyaAllah...saya akan berusaha menghayati dan mendalami ramadhan kali ini.Amin.


kenape jadi baik sangat ni???kenape??

sebab sekarang cube untuk berubah ke araha kebaikan.ye. tapi kekadang terlebih jugak..hahaha
pape pon.kite mesti cube, selagi hidup.!

dekat area taman ni. hari membantai dah start. untuk 3 hari. jumaat, sabtu ngn ahad ni.
iye. hari membantai untuk puase ye. bukan raye. raye kang hari membantai lain pulak.
untuk orang orang yang duduk dekat area bandar tasik kesuma. kalu rajin datang la ye.
dapat kupon free la.hehehe.

sape tak suke bnde free. cakap!!!!
Baca selengkapnya

Friday, July 29, 2011

hari jadi budak amin

ah.today birthday adik paling kecik saya.ahmad muhaimin.
kenal tak ngan budak kecoh tuh???sebab kat taman ni. kalau ade yang tak kenal mesti pelik.
sebab budak amin tu memang ramah tamah orangnye.suke bergurau pulak tuh!

ini budak amin tuh. sebab hari tu die ade tnye kenape amin takde dalam gmbr2 kt sidebar mahupon dalam post2 yang ade. kakak tak sayang amin ke??

wah3. sayangku intan payung amin. ni akak letak gmbar amin ye.


hepi birthday amin busuk. jgn igt akak selalu marah amin akak tak sayang amin. akak sayang amin.sangat sangat. kalau amin tade umah ni rase tak meriah.huhuhuhu

birthday die pon kitorang tak bagi kek. kakak kakak budak ni yang len pon just call n wish. sebab dorang sume takde kt rumah sekarang.saya je ade. but my sis did say that she want to buy him baju melayu as a gift. as is for birthday n hari raya gift. and sepatutnye mlm ni mkn mcd. but then budak ni men tarik tali ngan abah. kejap kate nak. kejap kate taknak makan. last last terus tak jadi makan.waaaaaaaaa.. menangis la amin ...menyesal tak sudah. kene tinggal kete api la.!


secondly. my bestie. pah@maya zafran. no. birthday die lame lagi.but i want to dedicate some words for her.kwn baik aku. susah senang. kwn bergaduh.kawan men boling. kawan menangis.sume la.xcept die yang slalu tak cite if die sedih kat aku.uhuk uhuk.
thanks for the rain. for the shine. for the rainbow.
the laughs, the tears we share. seems like it wont fade from my memory.
im not sure whether we will be together again.but. im sure that.
the connection we share will always be forever.

pah.kalau3 aku da lupe ko. tolong ingatkan aku ye!sebab aku taknak lupe kawan susah senang sehidup separt time aku.

nite:)

Baca selengkapnya

Thursday, July 28, 2011

i am plumpy

i am plumpy

ah.baru sekejap tadi kat kedai ade orang cakap i am very plumpy!!!
hellll nooooo.it is not a bit. but very plumpyyyyyyy...
aaaaaa...nasib baik sungguh dah dekat puasa.make kene tmbh diet sikit je mase bukak puase.
hohoho.kalu plumpy chumel mcm ni tape jugak!
tapi masalahnye tak pulak!!ish3.:(
oh.dan satu hal.i just cant endure this feeling.
feeling yang mcm mne nk ckp ye.hm.
like this. i just caught a woman in cctv.she steal susu. and tht time she also brought her kid.
marah actually. marah satu hal sebab ko mencuri. and secondly ko curik susu.then ko bagi anak ko?aku memang tak halalkan bnde yang ko amik tu tau!
poor your child as having u as her mom!

i know tht ko mmg bukan x mmpu nk beli. but just want to save.rite?kalau tak mcm mne boleh pegi kedai org len. shopping dulu.then u came to our shop, then stealing?

u are such a robber!


Baca selengkapnya

Sunday, July 24, 2011

jiran kene tolong menolong

jiran kene tolong menolong

ahhh...da lame tak update blog!!!da lameeeeee...
aik.nmpk ade sawang tak????
nmpk?tipu betul la kamu ni!
ni mesti pc kamu yang berabuk.kan kan??

aku nak cite ni. ini kisah hidup berjiran ye.sepatutnye berjiran ni kene amik tahu.tapi bukan busybody. tapi tolong menolong dan saling membantu.bukan jual ikan semate mate.

tapi ade la encik jiran depan umah ni. bapak orang. aku tak tau la ape masalah die. tebang pokok kt tepi umh die. ok. luar pagar umah die ye. dengan alasan daun pokok gugur die yg kene bersihkan?

eh pakcik. biase la pokok.kalau tak jatuh kt tanah. nk jatuh kt mne plak?boleh main pilih pilih ke nk jatuh kt mne?macam my dad cakap la.memang dah ade masalah pakcik ni!

dah la die itu garang gilo. ko baru tengok dia marah ko. haila. when my dad ask him.

"eh.kenape tebang pokok ni?"
"suka ati aku la nak buat ape. ni rumah aku"

ceh.yang ko tebang pokok tu bukan dalam kwsn umah ko ok.luar rumah.dan mcm mne nk menjadikan persekitaran bertambah hijau.keje ko asyik nk tebang pokok je.
rase3 pacik ni sesuai duk kat padang pasir rasenye. mesti tade daun pokok yang boleh buat pacik marah.

sebenarnye duduk berjiran ni kite kene jadi bertimbang rasa. bertoleransi. bukan nak ikut kepale sendiri je. esok esok umah ko terbakar. sape nak tolong??jiran jiran tepi kiri kanan depan belakang jugak kan? ini tak. keje asyik nak gaduh ngn jiran jek.

tape.hari ni hari ko ye pacik. insyaAllah.esok hari aku plak.

jurnal da submit today.rase beban yang besar da lepas. tapi ade beban yang lagi besar. cari kerja.
ye tau. bile jadi penganggur nak keje. bile da keje rase nak cuti. bile da cuti rase nak kawin.eh.belum lagi.

nite.
Baca selengkapnya

Friday, May 27, 2011

KARAK

KARAK

DARI 5 BINTANG, cite ni aku bagi 3 je la.sebab pe je??sebab hantu die sikit je.ulang tayang je lebey. then watak pelakon utama yang annoying. sungguh la.menyampah.sepanjang cite buat aku cakap bodoh.bodoh.bodoh.sepanjang mase.

ade ke lojik ko jumpe budak kecik pakai baju skola dalam toilet yang terbiar malam malam bute?melainkan budak tu adelah cik antu?sile pikir pakai otak ye!

kot ye pon nak pikir lojik. kate mayb budak tu baru balik skola.tak sempat nk tukar baju dah kene balik kampung. but takkan la parents budak tu tak salinkan baju anak die sepanjang jalan?kan kan?

haila. memang cite antu antu ni tak lojik sungguh. tapi tu kan cerite.kalau tak takkan la jadi cerite plak.eventhough from the movie it say from true experiences. yes. i believe bnde bnde halus ini memang wujud. tapikan sile la berfikiran lojik terlebih dahulu. adeke ko jumpe abang ko tengah tengah hutan in nowhere. then ko boleh kejar "abang" ko tuh?
hei.memang la nak dibuat cerite.

cerite.cerite.cerite. but overall.aku kesian dekat pkck tuh la.serius. tak kesian dekat member yang mati tuh.but dekat pkck yang lose his wife tuh.memang kesian kalau in real life ade orang macam tuh.

pengajaran drpd cite ni?kat tempat keras jangan nak memain. sile gunekan kepale hotak tuh untuk berfikir. ade mase boleh memain.ade mase kene serius.ini tak.da tau lalu kat tempat hutan tengah tengah malam boleh plak cite bnde bukan bukan.save yr curiosity untuk mase yang tepat.dan.kekuatan iman dan semangat sangat penting dalam diri setiap orang islam.

semoga aku akan berubah kearah kebaikan juga.Amin.

renung renungkan dan selamat beramal(^_^)


p/s:sekarang tengah tanam anggur lagi. tapi tak sempat lagi nak tanak tebu ditepi bibir. !!
Baca selengkapnya

Thursday, May 12, 2011

help me with this grammar!

help me with this grammar!

ala.grammar sangat SUCK!!menci la gini.menci menci!!!!
huhu...mcm mne nk request sv naikkn marks if grammar pon haram jadah??hai la....
plis plis. saye mau naikkn sikit marks PSM.tapi grammar sgt teruk.
baru 2 hari blaja HT.but baru phm sebenarnye macam mane mereka bertindak.oh.nk tulis dalam draft.buttttttttttttttttt...........dengan grammar yang cam bebal tuh?oh.bebalnye aku!

kls HT 4 hari ni FKM provide b/fast ngan lunch. pagi3 biasenye die bagi mee groreng ngn telur rebus. korang tau pagi2 dah mkn telur???oh.sedap tau mkn telur rebus pagi pagi.

tapi yg tak bestnye ade je orang yg tade sivik.KENTUT dalam kls!BODOHHHHHHHHHHH punye orang.ko dah mkn telor.then ko kentut!bodo bodo.pemalas nak mampus!nk kentut keluar kls la woi!!mcm nk pengsan tahan busuk ko tu!bangang!

da 2 hari gitu..mmg menyirap jek.tadi mcm da dpt detect sorang pembawe bau.huh.siot.ko igt ko bangun3 dari kerusi ujung g ujung lain kitorang x tau?eh.ko silap la.bau kentut ko tuh dah melekat kt suar baju ko tau!ceh.pura pura wat muke tak bersalah.podah!

kesimpulannya. anyone please help me with this grammar things. rephrase sentences.hai la.aku bace balik pon pening. ni ayat labu mane plak la.
Baca selengkapnya

Saturday, May 7, 2011

SELAMAT HARI IBU:)


mak.selamat hari ibu:)
love so much. till the end. ira sanggup tinggalkan kawan2 tau semate3 nk balik umah jumpe mak smpai kene cop anak mak.
tape:)mmg ira ank mak.abah.kan kan kan??

tapikan.ira rase setiap hari adalah hari ibu.dont need special one day like today to wish hepi mothers day la. i love u la.because everyday i always love u!my incredible mom!

*hari ni baik sikit bahasekn diri untuk bersopan santun memuji mak sendiri.miss u mom.


my beloved parent
eh.aku pon nk menempel kt sini.suka ati la

ayah kepada one of my closes fren sakit sekarang ni. i pray for the best for her father. moga2 pakcik cepat sembuh ye..semoga pakcik dapat melihat dunia ni kembali dengan azam dan harapan baru.
afifah.semoga kamu tabah.take care
Baca selengkapnya

Friday, May 6, 2011

merapu punye cite

merapu punye cite

now tengah buat kerja kerja suntingan untuk draft PSM. apekah PSM tuh? premenstrual??eh.tu PMS ye! yang ni PSM, which is stand for projek Sarjana Muda. ye. aku bru nk dpt degree. fuuhhh. sungguh tak sangke da 4 thn rupenye aku kt sini. mmg x sgke!^_^

padahal kan patutnye rini dah kene submit draft. tapi aku pemalas nk mmpus ni lengah lengah. tido dulu. mkn dulu. oh. Ya Allah. tolonglah bg kerajinan sikit kpdku...Aminnnnn. tgk.ni pon still ade mase nk blogging.hempuk pale dulu!

and. aku nk carik org yg stabil ye. stabil dari segi kewangan! yes. aku tau ko dah keje. but tgk jugak la keje ko tuh mcm mane. kalau keje ko tuh yg bile kene tanggung 2 org. tgh bulan je da kene mkn maggi tomyam. huh. lupekan je la . tak sanggup nye aku mkn megi lagi. dri zmn mude3 da puas mkn megi.

care tulis mcm la aku ni materialistik kn?yup.aku mmg!aku mmg mate duitan. hei.spe tak suka duit kan?cakap dekat aku. sape tak suke duit!!cakappppppppppppppppp.aku bagi pelempang sedas.
oh.tgk tv yg jalan cite die dgn cinta je dah boleh hidup. yg lain lain akan datang dengan sendirinye dengan kuasa cinta itu.
eh. lempang laju laju nak? itu tv hokeh. ko jangan tertipu dengan angan angan tinggi melangit tuh!ko hidup dalam realiti!mcm bersamamu.then that one u should believe. ade org mkn siput bab!??yeye.sile lah percaye!

thats y aku sanggup tunggu until ko stabil. tak brape nk kaye pon tape (eh. kalau kaye lg best) but STABIL dari segi kewangan. takde la nanti aku nak beli bnde alah tuh. makan ni. tak boleh dengan alasan tade duit. ceit. hahahahaha
sbb aku fikir dgn akal yg waras ni. if u dunt have money, then cinta itu akan lari ikut pintu belakang when kemiskinan ketuk dekat pintu depan. i really believe in that phrase.so. plis la.if u have courage and also desire to change your life. then pliis do it. sebab mungkin nanti lastly ko bukan dengan aku. mungkin ko end up with some one else. but then ko dah ade kestabilan tuh. ha. see. bukan untuk kesenangan aku sebenarnye. but untuk ko.

haish. ape yang aku tulis ni??merapu?mmg!lagi best tulis merapu dari tulis bnde berilmiah mcm PSM ni!kenape aku tulis macam ni?? sebab a person yg konon2 ajak kawen.but then cakap x sedia la.great. sebab aku pon x sedia. n also. i really believe he will not end up with me. so. i wish he will end up with someone much better than lousy me.haha.i dunt trust in u la!

kepercayaan itu susah untuk dicari pada seseorang yang bernama lelaki!u a man?then.hard to believe u la!
Baca selengkapnya

Thursday, April 28, 2011

aku sikit pon tak heran la dengan statement ko tau!

aku sikit pon tak heran la dengan statement ko tau!

eh.kot ye pon ko syg giler pakwe ko. simpan je la dlm hati ok. ta payah nk tayang3. bgtau satu dunia yg u love yr bf very much!

poyosss punye statement hokeh!

lain la if ko tulis. I love my parents. tak pon paling siot i love my husband. then tape la.
ni blm tntu ko kawen dgn tht boy dah letak mcm2 ..

eh.aku tak jeles ok!sikit pon tak.i hve my own issue here.
kesian dekat org yg fikir yg her bf is her world now. KESIAN tahu!

but.itu sume bergantung kepada yr interpretation about life. sape la aku nk nasihat camne ko patut live yr life.kan?hahaha.dunt emo if u read this statement. this is just my opinion.

peace no war.tata:)
Baca selengkapnya

Wednesday, April 27, 2011

gambar technip


this is Technip at Tg Langsat. tempat die agak ceruk. but cantik sebab belakang die laut!wah. wah


gilo mase balik jem betul!plus ade hujan dan juge ade accident!padahal pagi present. aku blk smlm da penat terus. bam..tidorrrrrrrrrr...kroh kroh smpai kul 10 mlm!mau tak kelam kabut siapkan slide + prepare ape3 yang patut.

tapi. lastly today still kene tembak dengan dahsyatnye!sedih sikit.:(
tapi mmg salah aku ye!basic thermo pon x ingat?bodo. nyanyuk.
actually i didnt expect they will ask about the same thing as the UGP 1.cuai......

tapela.(padahal ko tido kemain lame smpai saket kepale sbb sedih present teruk tadi)
dah tade rezeki this time. redha je la.pape pon.

meh kite study plk for upcoming final exam. luse tahu!gambate~~
persetankan ape yang telah jadi!!!huahuahua

Baca selengkapnya
first timer interview

first timer interview

haish. minggu yang bizi ya!oh oh. tak cukup tangan!kalaulah kaki juga menjadi produktif dan boleh menekan nekan keyboard?menulis?
hey!bersyukurlah ade kaki untuk berjalan hokey!ok ok. cool down.

tadi pegi interview at Asiaflex company. which is actually under Technip. oh. dunno Technip tu company hape?just google la beb!tu pon nk kene ajar?huh.

ape aku nak cakap sbnrnye?ye!
im SUCK!yeah. betul. kamu teruk!bebal. ape yang susah sangat ko nak jual diri ko kat auntie tuh?haish. boleh plak aku cakap just nk gain experiences?BODOOOOOOOOOOOOO.
tak boleh ke ko cakap sumthing yang meyakinkan sikit?????

ish3.ish.ish. geleng pale dulu!kamu. plis la. belajar cakap gebang dengan atan. make boleh la bergebang dengan yakin sekali!yeah. perlu cakap gebang untuk carik keje ye!
jangan jadi mcm aku yang tulus suci. make ditendang. Dush!

ape ko ni. sume ta tau!ape yang ko blaja 4 thn kt UTM? (ni mesti orang len pikir kalau dengar balik hape yang aku cakap)


ohhhhhhhhhhh...sungguh beballllllllllllllllllllllllllllllll..


tak mengape. bebal itu ko simpan dulu. sebab esok ade FYP presentation. dapat panel garang!grrrr...a. a . a. usahe dulu. kamu. plis doa untuk saye ye!
eh. nk mntk tolong doakan yang baik2 tau!semoga Viva esok berjalan lancar.Amin.

peace.no war.babai.
Baca selengkapnya

Saturday, April 23, 2011

paper car amazing race

paper car amazing race

yeah.akhirnye habis sudah kls automotive design. the last class is on last friday. which is the presentation and race part.
i want to say that i proud with u, my all team members. korang sume usaha keras untuk memastikan kereta kite can move.!!!bravo!
usaha tangga kejayaan. thats all i can say!
ni kereta group kitorang. the structure part is made up from an A4 paper and glue only hokey!
gigihnye kitorang wat gulung3 kertas!

n 4 SMVian has to take 4 days class of heat transfer. this decision had been made after a visit from EAC for accreditation. and rasenye this is the first time aku rase sayu dengar KBT berucap. lastly die telah menyentuh hati aku dgn ucapan penuh tanggungjawab beliau. oh.

rupenye aku yang bute hati selame ni!hahahaha.ceh. beliau mmg sesungguhnye mengajar kitorang untuk menjadi insan berjaye la!tq KBT^_^
Baca selengkapnya

Wednesday, April 20, 2011

bekerjasama membuat kereta kertas


okeh. mangsa pertama
mangsa kedua
eh. mangsa pertama?
mangsa ketiga!


ini adalah kepala kepada sekalian mangsa.
ye.aku adalah mangsa juga!!!!

kami adalah mangsa kepada kelas automotive design.koranggggggggggg....jangan amek kls ni!sbb nnti kene wat kereta kertas!azabbbbbbbbbbbb.babai.sekian.
*itu adalah muke x cukup tido gara gara menjadi student final sem.padan muke!
Baca selengkapnya

Monday, April 18, 2011

hempukla laptop apabila beliau hang

okeh.sape tau kenape aku letak gmbr side bar tuh???sebabbbbbbbbbbbbbbbbbb.
marah giler amat sebab bukak MATLAB untuk wat PSM. tapi hang. dan menyebabkan tak boleh bukak yg len. yg blh bukak hanye intenet. see...yg kaler3 timbul3 tuh?jahanammmmmmm!
haram jadah betul!kuaq ajaq!!!dah.nk g hempuk laptop ni dulu!bai.
Baca selengkapnya

Sunday, April 17, 2011

sile benci diri sendiri

sile benci diri sendiri

oh ok.tadi da termarah orang. sbb nye adalah aku sgt tension buat ekonomi, which is wat costing. ko bayangkan aku mengadap bnde alah ni dari mlm tadi hokey!pastuh smbg plk dari pagi sampai la ptg!mau ko tak gile?

sedangkan org yg mmg amek akaun pon boleh gile wat costing lelame, ni plak aku yang mmg x minat + suke costing.siot. apsal kene wat sem ni?

aku.tension. so duk dlm blk wat keje. Ling pon dah tak dpt jumpe:(. abesla PSM.
then tetibe tadi inn datang dgn nk bwk kabaran yang die dah buat part die. so. aku cakap. "plis. aku tgh pening ni wat akaun."

mesti minah tu terase kan?die da la yeye nk crite part yg die wt. so sori ler. mood giler tak baik ni. n salah aku gak sbb aku yang willing nk wat this part.the hard part. dgn niat kunun3 tanak susahkan die la. because mlm tadi kate pening la.mcm2 nk buat la.
oh.aku dah la mls nk dgr org merungut rungut ni. dah keje ko kan. buat je la.so. i decide.okeh tape.aku amik part yg susah + byk ni. ko buat part len!
n the result is,now aku yg tensen gile bab!..menci la gini.

ni la aku punye sikap. if aku tension. then sume org keliling kene tempias. padahal dulu dah kene sound kaw kaw punye ngn sorang akk tuh. tapi susah gak nk berubah.
tape, pasni mmg aku knci bilik kalau tension. sape2 dtg pon aku wat derk je. aci kn gitu?

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. ade lagi cash flow diagram + income statement+balance sheet nk kene wat ni!

dah la. lantak la. yang penting aku siapkan dulu keje aku.eh. aku plak yang merungut! sayonara~

*nak tau. sbnrnye aku plg bnci dgr if orang kate. ala. ni x siap. tu x siap. pening kepale la.eh.bullshit la!bkn ko je yg blaja bnde tuh. sume org pon same hokey!tgk.aku dah smpai tahap mencarut.kronik dah!ko blah la shahira!

*tgk3 skrg aku pon merungut. sile bnci diri sndri!

Baca selengkapnya

Saturday, April 16, 2011

kebizian melampau

kebizian melampau

ok.tahap buziness melampau.!!!!ini adalah kesan daripada kemalasan melampau juga!!yang rajin adalah ternak lemak!!!!bebal.

ok. sile tengok tentatif aku untuk hari ni. malam ni must siapkan part untuk projek ekonomi. which is buat business proposal for re-planting oil palm. esok pg send dkt org len untuk she teruskan ape3 yg patut.
then esok siang must jumpe ling for my PSM. tahu sape ling?linggam?darling????
wahahaha. name die is Ling ok. aku po ta tau full name die. must ask him to teach me about contouring.
then siapkan report design pada malam hari esok juge!
start isnin. must prepare draft and slide for presentation.PSM presentation.
kelam kabut tak dunia aku skrg???inilah akibatnye sayangkan lemak sgt!padan muke ko!

bizi pon still ade mase wandering in blog.hahaha.sebab aku takde orang yg nk disharekan my whole day activity. so. blog je la kene terime. sebab blog ni die terime je aku nak cakap pe. carut pe.wahahaha.and aku rase lege as is ade orang dgr aku membebel.

shahira.gambatte kudasai!yosh~~(^_^)

*jeles dgn member yg boleh blk umh..:'(...umah jauhhhhhhhhhhhhhh. dan banyak kejeeeeeeeee.
rase mau nangis.mak abah..isk isk.uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Baca selengkapnya
kantoi aku bagi love poem dekat ko

kantoi aku bagi love poem dekat ko


ok. kad ni aku buat mase form 4?form 5?tak hengat ok..but mase ni mmg atom atom dalam badan aku ni tengah aktif. dan ade mood tuk kenekan orang saje. aku ingat lagi, aku ngn azie boleh buat surat chenta hokey. bagi dekat budak kmy ni. jawe rasenye..haha.mmg siyes. padahal aku ngn azie yg rancang. tapi last3 sume org igt aku sorang jek yg buat. ceis!

then ade lagi. bagi love poem dkt budak perd cekal kut. sape ek name die. ala.yag ketua klas tuh. tak hengat gak. aku pas kat keri suruh pas dkt budak tuh. then aku duk dalam kelas tu semate mate nak tengok reaksi muke die. memang gile lawak. aku igt lagi smpai hari ni ayat die.
"weh. sape bagi ni weh. cakapppppppppp ahhhhhhhh"

sampai ke sudah keri tak bagi tau. mmg hari tu aku naik klas ngn muke puas giler sebab dapat kenekan org. sebab time tu aku menyampah tengok muke die. ceh. muke berlagak hensem!podah!itu adelah nakal aku. tapi aku bukan jahat ok. sbb time tu aku rase the maturity blm sampai lagi untuk aku menjadi seorang yg mature.

then kad yang kat atas ni. serius aku tak ingat aku bagi kat sape. rase aku joey kut. ko tak tau sape joey???sape budak teknik kajang name die joey???hahahahaha...haram..ko takkan tau.
and. macam mane boleh ade dekat ko?pa' encek azwan?mmg seingat aku, aku bagi dekat org len?how come it end up dkt tangan ko?

ko mengingatkan aku mase zaman2 nakal la!sekarang aku da baik tau!ceh.
Baca selengkapnya

Wednesday, April 13, 2011

movie review

movie review

i happen to watch a movie. an accidental husband. cite ni rasenye dah lame kut. not sure la. but i really enjoy the movie. to those yang suke romantic genre. then i think u should watch this movie la. maybe some of u akan kate yg this movie quite boring. but who knows. selera orang lain lain kan?

pengajaran from the movie??maybe people yang korang rase not yr league, or maybe not your taste. actually is your soul mates. who knows the tragedy behind it that will lead u to the new world. kan?
oh.korang jangan panggil yr dad with names aje ye. not nice.


so. beware people. wish u all a happy day.and all the best(^_^)
Baca selengkapnya
no marriage. not now. maybe later.

no marriage. not now. maybe later.

what u feel if someday, a person ask u to marry him? ok. not the marry part. just engaged with him at the moment. what comes first in yr mind???what?what?
come on. tell me lah!

i did happen to know, from my readings, not remember when, but. if a man propose u and u agreed to marry him, u r automatically engaged to him eventhough u two not having proper majlis tunang. it is as simple as that. and a woman that in engaged phase, are HARAM dipinang oleh lelaki lain. tahu??

so for woman outside, please beware dengan ape yang kamu perkatakan. if your bf propose, then u say yes. but yr parents doesnt know about your relationship. and even worse, they had accept pinangan from other. then.who's to blame???

aku tau la korang cakap ."tape, boleh cancel ape yang pinangan tu. boleh cakap baik2 dengan parents". BUt like i said before, the HARAM things.

aha. gaye cakap macam nak mengajar orang!aku bukan nak mengajar ye!tade la. just want to share. sharing is caring kan?:)

oh.berbalik pada ape yang aku tnye tadi. what u suppose to feel ha??happy?if u r really love yr couples, n yr parents approve it.

unhappy???confuse??maybe some glitch happen?who know?

for me. i feel afraid actually. so. please. i maybe like fairytale. but i appreciate it if u dnt ask me anything bout marriage. coz i maybe turn u down. n maybe i'll make u leave me. unsatisfied with my answer?then. what yours?
Baca selengkapnya

Monday, April 11, 2011

sakit mata la labu

sakit mata la labu

aku sakit mate..haiya....ta tau la if this sakit sbb msk habuk or wht. or mmg nak sakit mate betul betul. wahhahaha. ke kesan sebab menangis smlm sbb tak siap lagi PSM?oh.yeke?

sedih sikit hari ni. sebab kene maraha dgn SV. actually die bukan mcm marah. i think beliau memang marah.huhu.sebab?
1. almost 2 month ta jumpe. make dalam 2 bln jugak tade progress. tade progress?ai lu mat. nak mampus? dah la final sem. ok. i admit mmg salah aku. dem.!
2. ta tau la nape complicated nau equation tuk kire thermal ni. apsal aku tengok orang lain rilek je. aku yang kelam kabut mcm nak tunggang dunie. ke mmg senang ??ke mmg ko yang ala ala bebal?ko pikirkan sendiri!
3. ok. yang ni tade kene mengene dgn SV. beliau adelah murah hati dan funny actually. haha.dah tade reason y aku ta bley solve this PSM problem.

my swing mood tang tak bley blah. ko nak tunggu mood datang baru boleh buat keje??cit. podah. apekejadahnye ko tunggu mood dtg??beliau mahu datang dari mane? Beranang umah lu? beliau datang nak naik bas??oh. patutla lambat smpai mood ye? lepas 4 bulan baru en. mmod sampai. BEBAL.sila salah kan diri sendiri kerana lousy time management.

siap sudah sesi blame yrself. lets get to work. eh.salah ke ayat aku?hantam la labu. malas aku nak fikir lagi. mari bekerja.

Yosh~~~~
Baca selengkapnya

Saturday, April 9, 2011

si bebal jadi hero

si bebal jadi hero

ok. apebile hbs tengok cerite green hornet td. aku rase aku mmg menyampah dgn org yg sikapnye mcm britt reid. eh. aku baru tgk green hornet??hahaha.ye cakap la aku outdated. tapi sungguh aku mmg baru dpt tgk cite ni td.

aku rase mmg ramai org dalam dunie ni sikap die mcm brit reid??kan kan??kahkahkah. sbb aku tau aku pon kenkadang mcm tu.

mcm tu mcm mne???sikap mcm mne kah yang dikatekn sikap britt reid???org yg bodoh sombong. ko igt ko tau sume bnde dlm dunie ni???ceh. and mostly ank org kaye mmg mcm ni. tak kire la laki ke pompuan. spoil brat!huh.

bnyi mcm aku jeles ko kaye. aku sederhane je???



iye. mmg aku jelez!!!but bkn dgn sbb ko kaye make ko blh jadi sesorang yg BEBAL!!!

dan sebenarnye aku nk ckp. aku ckp menyampah dgn org yg tak mau klh ni. mcm ko je yg betul ko je yg tau sume bnde.ek eleh. bai. kalau stakat tau cakap je x gune tau. tak gune ko cecite cecite bebnyk. orang yg dgr pon naik nympah.

sometimes modesty is a perfect way to act.rite?

apsal aku emo lepas tgk cite ni?eh.tensen kut sbb hero die ta ensem. but boleh jadi hero. comel lagi jay chou. and ko perangai mcm si bebal. tensen bergande jadinye.
Baca selengkapnya

Thursday, April 7, 2011

oh. aku malas dengar suare ko

oh. aku malas dengar suare ko

aku memang suke luahkan perasaan aku kt sini. ko nk muntah bile bace????
ah. suka ati aku!

n actually walaupon aku yang bace balik bnde alah ni sensorang. aku still kunun kunun nak tnye la kan. ape perasaan anda apabila yr gf/bf mase tgh in call with u. tetibe die cakap gini.
"eh. _____ lalu" (tmpt kosong sile isi nme die punye ex sebab ex die keje in one building)

ade rase mcm nk penampo x???tade?

oh.korang sgt baik ati.

ala. biase la tu kan?nak wat cane kalau dah keje 1 building. tapi ye la kan. smpai org tu lalu pon ko bley perasan., apekah perhatian itu tndenye????

aku ni rasenye mmg sabar. dari dulu aku dengarla pasal kisah cinta encik tuh. tapi sekarang kate ko ni berchenta dengan aku plk. but ko still . no . sangat selalu cerita pasal ko nye ex ni. bergurau la. men baling baling barang la. kate yr ex nakal la. oh shuweet nye.
dan yang paling klasik. she still kejut ko bgn pagi??then pas tu ko kejut aku plk. ko kate this is fair n square.

FAIR N SQUARE????tengkorak la!

tak tau kenape aku trime ths in the first place. and x tau knape aku still bertahan smpai skrg. oh. may be mmg aku deserve this..kut???

kenape ye ade rase makin malas nk dengar suare ko??MALAS tahu!

bnde alah ni kecik je kan. kalau x suke kate x suke. but ni la prob aku. selagi boleh tahan aku tahan. tapi kene crite gak la..haha.mayb 1 day kalau bnde still mcm gitu gak macam tade mase depan. maybe aku suruh mak bapak aku kawenkan aku terus dengn anak kawan dorang. kut kut la depa ade anak truna tang tang. make ade alasan tuk lepaskan diri. amacam??^_^




Baca selengkapnya

Wednesday, April 6, 2011

aku tak reti gune matlab

aku tak reti gune matlab

hadoi. bebal betul. dulu2 belajar tak nak sungguh sungguh. sekarang da tekebil kebil. cane ko nak abiskan FYP ni??cakaaaaaaaaaaaaaappppppppppppppppppppp.:(

ade sape sape buley tolong aku gune matlab ni. function exponen pon fail.dush!
hokey. tape. esok jmpe lec. mntak3 encek lec tak marah..doa doa.



oh. tadi dah dpt sijil dgn surat pengecualian kuliah.yey!oh. lupe. 5 hengget juge:)
wahahahahaha.cekal gile dtg HEP nk amek duit.kihkihkih.





tapi sungguh tak puas hati dgn beberapa org staf kerajaan ini ya. if yr boss da bgtau yg ade BUDAK (aku ni budakkah?) nk jumpe sebab ade hal yg remeh pon. sile attend ye! ni ko sibuk borak3 yang tak sudah dkt phone. then jmpe buat muke masam. plissssss la. sile senyum sikit. nmpak na wat keje malas!tu mmg keje kamu ya. kamu kene byr buat keje attend student ni! n aku bukan bias. but selalunye pompuan yang slalu gini. kan?kan?kan?

ke aku sorang je yang slalu kene gini?cis!
Baca selengkapnya

Tuesday, April 5, 2011

kursus etiket & protocol

kursus etiket & protocol

today go to kursus etiket & protokol dekat DSI. pegi lmbat sikit sebab tebangun lmbt!wahahaha. mmg sesar2 je tepat pukul 8!adoi...............
kelam kabut mndi .( ok.ini tipu .x kelam kabut pon. sempat lagi borak3).
sampai dewan dlm pukul 9 pg. fuuhhhhh.. nasib baik. pefi scan kad matrik. dan masuk..orang dah ramai la.....member2 yang len sume dtg awl sikit. make aku kne duduk sorang3. tape.boleh hidup pe sorang2??

tapi. seriuosly, mmg best tau kursus ni. sebab penceramah die. puan yasmin siddik wat klakar mmg pecah perut...tak caye??g google positive event. then ko buat la bengkel grooming. nescaye ko percaye!!hahaha.

aku nak bagi tau ye. if naik tangge. ladies kne naik 45 degree. baru proper. men tak pyh. ko blh naik mcm biase...aku baru tau hari ni..:)

lagi.ape yea???hoooooooooooo. tunjuk care makan. the way u dress. the way u communicate. sume la...mmg bagus actually attend event2 gini. aku je yang manusia pemalas!dah jadi wajib baru nk pegi.
but the sad thing is. mase nk balik. name aku tade dalam list!!!!!!!!!11111watehelllllllllllll.
aku datang dari pagi smpai petang. then x dapat sarapan pagi. mcm ni ko bls kt aku?????siot!
bukan aku da scan ke??ape akk jage kaunter tu buat? x mskkn name aku dlm list?dose tau kak!buat sy mcm ni!

dah x dapat sijil. surat pengecualian kuliah. 5 hengget. :( sob sobsob
eh. 5 hengget je???aku x kesah la 5 rgt. blh carik kt mne3..cewahhhhhhh ( ni ayat kwn aku ye)
n actually aku kisah ye. sbb aku bkn kaye. 5 rgt amat berharge.
dan lain reason,. sebab aku rase aku dah attend ths seminar dgn jayenye. dan aku rase aku patut mndapat ape yg sepatutnye aku dapat.
ape. dtg seminar utk dapat ilmu???x pyh nk hadiah???

sape yg ckp gini. ko mmg PENIPU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hei. ade ke yg nk buat sesuatu without reward??nehi kan???if u say u r sincere.oh. ok. aku ta bley nk kate ape la. sincere ni hnye ko dgn Allah je yg tau. aku x tau. so. better shut up!

without surat pengecualian kuliah. bermakne aku monteng kuliah la walaupon mmg sume final year WAJIB attend the seminar. but we need profe rite? sebab ade je org yg mmg x dtg lgsg. ade yg dtg separuh hari. ade yg dtg purposely mmg nk amk sijil je. so. penting ye anda scan dan amik surat tu. dahfhm skrg knape surat tu penting?????

esok must pegi HEP tuk jumpe en....alamak. tak hengat plak name die.aiyoyoyoyo..
nk km merayu bagai la ni. mntak3 la berjaye. pliss plisss...tlg aku ye.

*ps. tadi jmpe mamat comey.aku je kot yg rase die comey.hahha.oleh sebab boleh tgk skali je. make bile nk tgk tuk kali kedua dah jadi malu plk. nsb baik die tegur dulu eventhough die just cakap hape tau " nak tengok?"
hahahha.(tapi sadly sekarang aku da lupe muke die cane. see. aku ade lah seorang yang mude. tetapi mempunyai mate dan ingatan yang tua!)

mari berkerja.. adios. cau cin cau
Baca selengkapnya

Monday, April 4, 2011

detox patch

detox patch

currently aku pakai slimming detox patch. beli hari tu dekat pesta konvo. 20 keping= RM25. actually 1 set = 2 keping = Rm 3. but if beli 2 set = RM 5. make haku pon bantai la beli 10 set. testi aku???hm...bagus...

  1. rase sekarang dah senang bangun pagi. plg lmbt pon pukul 9 dah tejage. dulu2 kalau tak pukul 11 mmg tak sah (ni kalau tade kelas)
  2. before tht, da sembelit seminggu rasenye. pas pakai patch ni about 4 days, sembelit da kurang. till now da rase lege skit.
macam ni rupe detox patch ni. rase3 sekarang ade banyak orang jual dah sekarang. try google hokey.

yang ni detox patch (100% detox)

yang ni slimming patch. (90% slimming 10% detox)

pakai slimming dengan harapan dapat kurus sedikit tanpa perlu berlapar sangat.hehe.ok.esok pg nk mkn srapam mcd. mari tidur!
Baca selengkapnya

Sunday, April 3, 2011

alMAPEKA


pegi MAPEKA. stand for majlis penghargaan kelab automotif. automotif????ye. aku amik auto.. kenape???tak percaye??pompuan x larat??oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

sile fikir dulu b4 tanye ye. jangan jadi mcm satu akak ni yang aku jumpe kat SUB. this akak nk promote die nye lingua phone. ha.ni lagi satu aku tak suke. kalau pon nak promote ko punye produk, tak payah la sampai care ko tuh buat macam la aku ni teruk giler. strategi die adelah dengan ko spell those rare words. hek eleh. aku da pernah kene dulu. ade gak die tnye gini.
"dik. kalau adik nak tanye nama orang len kan. mcm mna nk tanye?"

aku cakap biase3 je la. like" what is yr name?" hahahaha
korang gelak?mcm budak3.yup. i admit mmg care tnye mcm budak2. but tu sume communication.
means kene byk communicate dgn org len. then we will gain knowledge. but ko harap dengan beli bnde alah lingua phone ni dgn hrge 2000++ (konon ni dah murah) ko boleh speaking berabok??ehhhhh..boleh blah lahhhhhhhhhhhhhhhhh



eh.aku da lari jauh.balik.balik.MAPEKA..dinner tu ok la. but the intro terlalu lame. nak perkenalkan sume stud auto. smpai almost 200 stud. hai....gilo lame. then pastuh montaj pasal aktiviti auto. pon lame gak.
kematu ponggong ko tau!frankly aku rase. if u panggil VIP like dean faculty ni .means org3 besar2 ni. u should pandai divide which part yang mane patut kluar dulu.dah la lapar giler. nak tunggu makan pukul 10.00 baru dapat.sedih betul.padahal start pukul 8.30 mlm.huhuhu:(

makanan sedap.tapi servis out!!!!nasi boleh habis.ko caterer tak buat backup nasik ke??igt budak3 ni mkn sikit2??tolong sikit. dah la mkn lmbt.gerenti la lapar gilos. bile da lapar gilos kene la mkn bnyk3.yang ko tak buat nasi spare apsal??bebal.kesian ade yang kn tgu nasik. but tak dpt briani cm kitorg.dpt nasi grg je.tape la kn?asalkan mkn nasik.bolehlaaaaaaaaaaaaaa.
nasib ko msk mmg sdp. make aku tak brape kisah sgt. hahaha.asl aku kenyang.korang yg lmbt mkn tuh...hmmmm...alah. halal la.tape kan???kan.?kan?

aku nk jugak tepek gmbr aku muke bulat ni. nak buat mcm mna. suda azali muke begini. kene bangge dgn muke sndri..hahahaha.nasibla muke tak comel.gemuk plk tuh!uhuk uhuk.

aku baju ijau tuh.eh.itamnye aku!



hoih....korang buat pe bawah meje raramai tuh??????????misteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Baca selengkapnya

Saturday, April 2, 2011

jangan emo macam aku.

jangan emo macam aku.

mane budak yang sungguh sungguh nak duit claim JPA tuh?
aku post kt FB tnye untuk umum. tapi mereka tiada jawapan pon??tak bukak FB kah anda?
huuuuuu..ta tau. tapi kalu anda dah dapat duit claim.sile bgtau ye.tq

oh okeh. harituh aku mmg emo.make telah termencarut. sori mori ye..adekah korang ni jmpe blog aku?x?bgs.....lege:)
jumpe???hai3.....sori ye.emo hari tuh.haha.
Baca selengkapnya

Wednesday, March 30, 2011

mengantuk.

mengantuk.

mengantuk. nak tido la.tapi notes ta abes bace :(
assignment TWB pon tak buat lg:(
nanti tolong kejut aku ye.nk tdo kejap.
zzzzzzzzzzzzzzzzz.eh. ade ke istilah tido kejap??
ko bkn kalau dah tido terus smpai pg?naye.
Baca selengkapnya

makan breakfast mcd yang murahhhhhhhh

okeh.entry da lapuk!!hahaha.nak jugak cakap g makan mcd!
aha..dapat makan breakfast kat mcd. minimum 5 rgt dapat free 2 breakfast set. jimat hari ni:)
nak dpt privilege ni kne ade kupon die ye. mcm ni kupon die


nk print tak kisah hitam ke kaler. kecik ke besar. asalkan org mcd dapat cam kupon ni. then tade probs la..tapi kannnnnnn..kannnn... 31 MARCH 2011 da abes.. dah ta bley mkn breakfast murah lagiiiiiiiii(padahal baru hari ni tau ade breakfst mcd gini. OUTDATED sungguh!!)

kalau ko termasuk dalam kategori org yg suke wat keje last minute, termasuklah dapatkan makanan murah last minute. macam gini la jadinye!!sempit dan padat!sile saksikan.

serius tak cukup meje org mcd nk letak tray dan order. aku punye je dah terskip sebab die tak tau mane satu order dengan org yang tgu tuh. too crowded. rasenye lepas je abes sesi tuh sampai kul 11 mesti rase lapang giler!but kan. salute la dgn org yg keje tuh. ade sorg tuh eventhough org ramai giler, die blh buat keje denagn smile sepanjg mase. fuuuhhhhhh. mmg rase. if die tak tarik muke masam, why should kite yg tgu ni tarik muke gak kn??it is psikologi ye !

there, blh bace paper mase queue nk beli makanan. dont get angry ya pal! korang agak kn. brape la agaknye untung mcd wat promotion gini???kire kire kireeeeeeeeeeeeeeeeee

on the way balik. jumpe a group of kambing. comel:)
hey. each of every person has their own perception on cantik and comel hokey! for me, kambing adelah binatang yg comel, despite tabiat die yang ta suke kne air (takut hujan)



nampak tak incik kambing itu semua???kurang nmpak??aiya.....ini sume salah samsung !!!ngeng.merosakkan gmbar aku!

kalau buley dapat keychain mcm ni kan best??????wahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
tengok ABP jom!!tatata

Baca selengkapnya

Monday, March 28, 2011

windscreen aku retak



risau betul. windscreen kete sudah retak.retak memanjang.macam gini rupe die.
see.teruk kan??padahal kereta ni gune tak sampai setahun.tapi windscreen da retak. sekarang da takut nak bawak laju laju. sebab dengar macam bunyi cermin bergesel.aii.takut.tapi kenkadang macam tadi bawak lelaju gak sebab nak release tensen.

tapi kan.bagi aku biase la nmpak windscreen retak. sebab selalu batu datang dari arah depan kete. so it go straight to yr mirrow. tapi hari tuh aku ade nmpak kereta ni cermin belakang die plak yang retak?hm.

okeh.ta payah risau sangat!boleh tunghu sampai bulan depan ni. renew road-tax + insurance+windscreen insurance. there baru blh kawtim nk cover tuk windscreen ni. now kene tahan diri jangan merempit.

eh.tengok dalam henset ade banyak gambar mase intern dulu. quite best la tempat intern tuh s sebab the people there best2. rase3 aku ni mmg lebih senang get along with mush older people.hahaha. cakap banyak ta gune. sile enjoy gambar ni. esok esok kalau aku dah terdelete gambar2 ni sume. boleh gak tengok balik kat sini.






amalkan bersukan dan selamat beramal:)
Baca selengkapnya

Sunday, March 27, 2011

aku ta puas ati dengan korang

aku ta puas ati dengan korang

okey.tutup cite pasal aku yang selalu emo bile time perasaan. ko dah tulis tadi, make hal tu dah abis.sekarang kite pegi hal yang best plak.

esok hari last pesta konvo UTM.ta sure yang keberape kali ni..huu...katak bwh tempurung!!x alert!!hai...suka ati aku la!

esok sure best giler pegi shopping.!mesti ade byk SALE..tapi daku tiada ongkos. makenye hanye perlu lihat lihat dan jalan jalan.beli??nehiiii.......suda jatuh bangkrap sekarang.

igt la saat kau tade suit shahira. then next time mesti ko jadi jimat cermat.next time bile ko bace balik jurnal ko ni mesti ko gelak gelak balik..haha.mcm mase aku bace blk diary aku. tak caye aku boleh tulis gitu rupe.maybe bile perception aku towards men dah ok. then aku akn fikir balik. oh.ape yang aku tulis before this??
kenape dalam sangat tak puas ati ko tuh??oh. sebab ko tak lawa.make tak puas hati la kan??dush!

sekarang still lagi mood swing.so.nk cakap.bdk2 laki class aku totally bangang!ye.mmg aku tulis bangang. tak cukup lagi?bebal.samdol.
y is the reason aku mencarut ni?sebab.ko tau? ptg tadi after sesi fotografi. punye la sungguh sungguh ajak makan same. sebab still in the mood yang gembire brsame kawan kawan. kate tunggu diorang message untuk confirmkan time.
we the girls punyela tunggu . dari maghrib sampai la ke isyak. smpai member messages among us tanye."eh, jadi ke pegi makan makan malam ni?"

aku ta tau.....tape, kite tunggu lagi ye..





nak tau jawapan die???oh..budak2 laki ni dah pegi makan dulu. siap kate ingat budak pompuan taknak pegi??bebal. tadi ko dah aja. siap pesan suh tunggu korang text. alih alih wat assumption sendiri.eh. korang ni nujum pak belalng ke nk wat tilik2 ni.men igt2 plak.bebal!
buat penat tunggu!nsb baik ta bersiap.


okeh.mayb ta patut marah. maybe dorang takut aku gemuk ni habiskan makanan.make x ajak aku,tape.tak kisah lah.dont worry be hepi. rase3 tak puas ati ni jadi mase mgu ni je.n eventhough mereka x brape nak matang. tapi mereka pandai.make ade balance disitu. apasal aku puji dorang ni?haish. aku takut la ni!
Baca selengkapnya

Saturday, March 26, 2011

walaupun aku hitam, aku cuba untuk putihkan muka nanti

walaupun aku hitam, aku cuba untuk putihkan muka nanti

ok.da habis sudah 3 sesi rawatan wat peeling kat klinik. after this, continue wat treatment untuk hilangkan parut jerawat ni. the result memang bagus dik no. dalam sebulan setengah je my pimple dah hilang. now tinggal scar je:)

overall dari segi perkhidmatan aku suka la.the staff friendly. dan diorang mmg cube serve you as best as they can. tadi pon sempat borak borak dengan dr suzana sendiri. very warm and friendly.she clarify everything yang i ask..oh..kalau korang pon rase labih yakin if the doctor itself yang beri penerangan tentang yr treatment kan??

for scar treatment management. klinik suzana ada 2 choices. satu. biasalah. LASER treatment. tapi this one kalau untuk student macam aku ni memang mahal la. except mak bapak ko sponsor.then tak ape. tapi bagi kes aku, aku yang bayar sendiri. koyak poket bai.

we go for second choice: DERMABRASION?yeye.aku google.betul. instead of the price yang mmg banyak beze(laser lagiiiiiiiiiiii mahal) this treatment nak kata x mahal tak bleh jugak. tapi agak berpatutan. dan die bagi quite same result as laser (but ofcourse laser lagi bagus result die)

tadi as usual. beli lagi ANTIBIOTIC. ubat ni kene makan selama 3-6 month. ikut severity of your skin la. aku ni baru makan sebulan lebih. kene go for another 2 and other month untuk safety result.

balik lepas wat PEELING jangan main panas ye. nanti jadi HITAM macam aku! sebab peeling ni, side effect die muka senang burn. patutnye lepas je buat treatment, hari ni duk umah diam-diam.

balik tadi still main panas jugak. sebab pegi makan kat pesta konvo UTM.
ye.pade yang tak tau.sekarang UTM tengah ade pesta konvo. semalam my fren bgtau BLACK MENTOR datang. tak kisah kaalau black??suka hati la.!

malam ni afik makan dekat rumah ex die. masa call.die nak bagitau. tapi takut aku marah...oh.aku nak marah???tade lah.
as long as ko pegi untuk makan. bukan untuk merapu. then it is ok with me.

lapa.nak makan.bai.
Baca selengkapnya

Friday, March 25, 2011

aku keje part time jadi awek jual baju

aku keje part time jadi awek jual baju

baru balik dari keje part time kt pesta konvo.jage gerai yang jual baju muslimah.. overall..hm..ta tau la nak cakap cane my performance. sebab this is the first timeaku jadi salesgirl . kene jadi ramah mulut.."kak.masuk kak.tengok baju. sehelai 20 ringgit je"..................................


on then way nak balik..pegi makan char kuey tiaw..sebab lapar giler tak makan dari pagi lagi..n guess.sape yang aku jumpe????YB????

tang berhormat mane kah???kahkahkah....YB yang kami kami budak PF5 KMJ yang tau.. afifah memang sangat kenal beliau. kerana beliau tidak mahu belanja afifah setelah segala usaha dan perit jerih dikeluarkan untuk membantu business YB berjalan lancar.

oh.tadi aku dah bagitau kt YB untuk belanje ko bai..haha.:)

eh.tu bukan tujuan utama aku tulis ni. nak cakap sebenarnye. YB said die nak kawin.OMG..tekejut ke dengar cite ni??ni..no..nehi..nehi..kabinehi.. suka ati ko la nak kawen bile. but the prob is.tade calon lagi.tapi nak kawen?nk grab je sesape yang ko jumpe mse wat PJJ nanti??suka ati ko la labuuuuuuuuu...aku ta kisah pon.

bile aku cakap aku nk kawen after 1 year graduate."eh.lame giler tuh"
eh beb.mane de lame.standard la tuh. ko yang tak sabar nk kawen kn??tape3.mungkin ko dah sampai seru.Alhamdulillah.aku belum sampai seru.make kene tunggu sampai seru sampai.

die advice suruh aku carik laki yang kaki masjid. kaki surau .jangan carik laki yang kaki pompuan. yang macam aku slalu jumpe.hohoho..advice itu mmg betul. tapi bang. aku nak carik mane laki kaki masjid.?kene bersidai kat masjid la gini?dan kalau pompuan masuk meminang laki.mesti laki tu terime.wah3..adekah mksd sebenar ko nak suh aku masuk meminang ko??

melalut betul entry ni.sekarang aku nak tido. penat giler ngn bahang rini.bye.
Baca selengkapnya

Thursday, March 24, 2011

mana nak cari duit?

mane nak carik duit nih???aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...road tax kete da nak mati bulan 4 ni.
pastuh windscreen plak retak..peninnnnnn..

duit dlm bank da tinggal ciput. cane nak survive ni??nak carik keje.nak carik keje.nak dapat duit. nak dapat duit.




kan best kalau ade duit berkepuk mcm ni...wahwah.
jadi gelap mata plak kalau gitu.huhu..mane nak carik duit ni??

nampak gaya kene usaha carik keje dari sekarang la. nanti pas habis belajar senang sikit. terus ada duit. tade la jadi penanam anggur yang mengabiskan beras mak bapak je!

usaha tangga kejayaan.!!
Baca selengkapnya

Monday, March 21, 2011

misi selamatkan kucing


misi menyelamatkan kucing!!! xtually kitten tuh termasuk or sengaje msk dlm lubang salur air ujan.ak pon ta tau. kalu ko mm sengaje masuk dgn niat tuk memain.silap besar la ko! the latest event.ade katak dlm longkang.hahaha K-A-T-A-K

ptt la ank kucing tu menjerit mcm nk rak!haha.tu la ko.,pepandai msk dlm lubang tu sape suruh!

pasukan penyelamat tgh berfikir mcm mane nk kluarkan mgse


ok.da dpt penyelesaian

kite angkat dulu besi tutup longkang ni

angkatttttttttt.jgn ta angkat

kucing tu da berjaye kuar la gaknye tuh.hari ni da ta dgr kucing meraung. gud job block mate.haha


hari tu mkn durian...tadaaaaaaaaaa
durian ta sdp. tapi mhl!apek.ko tipu betul!menyesallllllllllllllllllll aku beli mhl2

gmbar tak lawa.salahkan henset samsung yang da giler ni.dah la ade satu tmpt jek tuk zoom camera. dan2 la button tu jugak yg rosak. seriusly, samsung. u could do better than this la. ape ke siot buley tekan zoom button kt satu tmpt jek. same goes with volume. aku cukup tercabar betul ngn enset skrg. siap men cmpak3 lagi. tapi still mcm gitu jugak.bebal.
Baca selengkapnya

Followers

Google+