[Personal][carousel][6]

Friday, December 13, 2019

Penangan Sale 12.12

December 13, 2019
Tudia penangan sale 12.12. Boleh tahan juga harga ye. Tak dan nak habiskan trauma shopping Black Friday & 11.11 datang pula sale 12.12. Fuh. Parkinson tau tangan kita ajak window shopping. Tapi nasib baik duit dah kering, tak jadi menyoping hehe.

Sebenarnya dah riki-riki juga nak beli apa untuk sale 12.12 ni. Takde apa sangat pun. Bukan Arcopal atau non stick pan pun. Atau handphone. Bukan. Cuma barang keperluan harian macam sandal dan serum.

Serum?
Yup serum. Dah lama nak beli serum hiruscar sebenarnya sebab dah berbotol pakai pencuci muka dia. Memang ok sesuai dengan muka. Lepas tu cuba gel parut & gel jerawat. Pun best jerawat cepat susut.

Now nak cuba serum pula sebab muka over berminyak. Tak tahan betul minyak muka ni. Boleh buat goreng keropok ikan dan goreng donat gebu!

Harga biasa boleh tahan jugak. Ingatkan nak tunggu 12.12. Tapi kan.... Tak tahan gak nak tunggu. Lama nau. Aku dah terbeli pun serum tu haha. Dapatlah murah sikit sebab sale awal. Beli jugak sandal Monobo yang sedap gilaaa itu. 

[Baca juga] : Surat Cinta Pertama MBPJ

Sandal Monobo sedap dan selesa dipakai
 Sandal Monobo yang sedap dipakai itu. Dia ala-ala kasut getah. So takde risau isu sandal basah kena air.

Semalam start dari pagi apps shopee setiap jam asyik menyanyi. Shopee.... Shopee... Shopee.. Watson pun sama. Lazada pun sama.

Ini semua godaan mengajak window shopping le tu. Sorry beb. Iols dah shopping awal. Tak kosserlah nak tunggu. 

Buat yang shopping 12.12 dan seangkatan dengannya. Hati-hati ya. Pilih store yang verified. Berurusan hanya didalam apps (shopee sahaja) dan tengok-tengok juga rate postage. 

Macam semalam terkena kes tak masuk akal. Nak beli mini beg mekap. Ala candy bag yang selalu jadi souvenir kalau beli kolagen. Dulu aku selalu dapat hihi. Sale Shopee dapat 1 beg berharga RM 0.65. Ada 5 warna. Jadinya pilih setiap warna 10 pcs sebab Eja nak jadikan beg mekap ni goodies kenduri. Test beli sikit dulu sebab nak tengok kualiti.

Bila checkout kan... Delivery from China jadi RM127. Pitam jap. Gila ke postage harga gitu? Kensel.

Jumpa lagi yang lain. Harga laaaaaagi murah gila. RM0.20 sahaja! Tapi boleh beli 1 pcs sahaja setiap warna beg. Dan postage harga tak masuk akal. Kensel juga. 

Kahkah. Ketawa sorang-sorang jap. Orang lain elok je shopping, awak dapat harga shipping RM127. Mana tak kelakar 😂. So.. Apa cerita shopping sale 12.12 korang?

Thursday, December 12, 2019

#JJCMPenang (Part 2) : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota Lama

December 12, 2019
#JJCM Penang : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota Lama | Ok jom sambung adventure kita ke Penang dulu. Part 1 boleh baca di SINI. Yang kelakar pasal blogpost ini adalah ......... it takes me 2 years untuk sambung semula cerita ni. Pengsan! Kiranya ini throwback blogpost lah kan? Kira halal laaa... Tapi setakat ke hari ini inshaAllah tempat-tempat di Penang yang aku pergi ni masih lagi buka di Penang, dan tempat menarik Penang makin bertambah nampaknya memanggil-manggil untuk datang lagi, ahaks.

Kalau bertolak dari KL waktu pagi weekday sesuai sangat sebab kereta tak banyak. Tengahari dah sampai Penang. Boleh terus check-in. Kalau nak terus makan kat Padang Brown pun boleh je sebab Padang Brown tu betul-betul belakang One Pacific Hotel. 

Tapi kami tak makan kat Padang Brown. Saja nak feel angin tiup-tiup belai pipi. Jadi ingat nak bawak mak kita ronda Padang Kota. Lepas check-in, rehat sekejap dan solat jamak baru keluar cari makan. Waktu keluar tu just nice hari dah petang waktu sesuai untuk minum petang, makan benda yang manis-manis sesuai dengan tuan taip yang manis (kah!) dan semestinya makan pasemboq! 

PASEMBOQ PADANG KOTA LAMA

#JJCM Penang : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota

Ini yang kita cari. P.A.S.E.M.B.O.Q.
Penang kan dah ada banyak pilihan nak makan pasemboq. Bagi aku, mana-mana sama je, haha. Tapi sebab menang kat sini sebab tepi laut. Dan dulu ni tempat aku dating dengan crush tak jadi masa zaman intern dulu. Jadi sesambil bawak mak jalan-jalan bagilah can kakak nak campak belakang sekejap.

#JJCM Penang : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota
#JJCM Penang : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota
Mesti dah lain kan jalan ni? Ke sama je?

#JJCM Penang : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota
Laici Kang & Air Batu Campur (ABC)

#JJCM Penang : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota
Aiskrim ABC dia main guna bermacam flavor haha. Lupa nak request aiskrim vanila. Shedapppp sebab banyak jagung! Kacang pun banyak.


#JJCM Penang : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota
Macam biasa ABC kita gabungkan dengan laksa.

#JJCM Penang : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota
Laici Kang warna warni..

#JJCM Penang : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota
Standard lah datang Penang kan?

#JJCM Penang : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota
#JJCM Penang : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota
Sebenarnya kan.... Dah lupa nak cakap apa haha. Sebab tak perasan blogpost ni terperuk draft dah 2 tahun. Baru-baru ini bila godek tukar template blog, nak masukkan balik blog entry di sidebar baru perasan. Aik. Benda alah ni masih draf? Jadinya terpaksa rela juga publish! Hehe. Itu pasal, kalau ada benda yang tak update 2 tahun lepas, korang buat-buat tak nampak sudah hahaha.

#JJCM Penang : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota
The next day, round pertama breakfast.

#JJCM Penang : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota
Seingat aku, breakfast dia biasa je. Ok lah banyak juga pilihan tapi biasa-biasa. Agaknya sebab ramai yang lebih suka breakfast luar.

#JJCM Penang : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota
Settle breakfast saja pergi ke Bukit Bendera walaupun tahu tak boleh masuk pun. Kebetulan masa datang ni, Bukit Bendera tutup lama untuk maintenance. Dah tahu tutup tapi saja jugak datang tengok. 

#JJCM Penang : Makan Pasembor Minum Laici Kang di Padang Kota
Dah macam pungguk rindukan bulan pulak. Tak dapat tengok orang, tengok bumbung rumah pun jadi..... Datang jauh-jauh tapi tak dapat naik. Ralat jugak tapi apa boleh buat ye tak? Ada rezeki kena datang lagi nampaknya nak naik Bukit Bendera pulak. Seingat aku, lepas balik dari Bukit Bendera ni, kami pergi Pantai Tanjung Bungah. Tapi tak buat apa pun. Tengok-tengok je. Masa tu panas berdenting ok! Mau rentung hangus aku yang dah sedia rentung kalau join bersidai kat tepi pantai. Tapi yang bestnya, ramai pulak yang bersidai panas terik tu... 

Takpelah... Diorang semua memang mencari kerentungan. Aku seperti rakyat Malaysia yang lain kebanyakannya mencari.... Yang putih hehe. Kelabu + Putih baru lah nampak aura dia memancar. MasyaAllah.

Last transit sebelum singgah penuhkan tangki perut adalah Hard Rock Penang. Tapi tak beli apa-apa pun. Not fan of Hard Rock actually. Tapi saja masuk tengok-tengok. Macam masuk Hard Rock Ho Chi Minh dulu pun sama. Gigih + beria-ia tau ajak guide naik Grab semata-mata nak masuk HR. Tapi bila keluar tak beli apa-apa. Hmmmmm.... Nasib tak digulaikan.


Wednesday, December 11, 2019

Resepi Sambal Telur Hancur Paling Mudah dan Cepat

December 11, 2019
Resepi Sambal Telur Hancur Paling Mudah dan Cepat | Hai. Syoknya hari ini orang Selangor bercuti sempena Hari Keputeraan Sultan Selangor kan? Aku pun sama syok aih lepak rumah sambil bergusti dengan anak buahan 2 orang ni. Banyak betul mulutnya bila 2 orang ni bergabung. Buat acik geram je tau! 

Alang-alang dah cuti ni, selain bergusti bolehlah main masak-masak. Sebab ada tripod pink baru sampai. Saje la nak test ok ke tak. Sekali kan comel je tripodnya kahkah. Nak rakam video masak pun tak sampai. Jadinya dari 3 lauk, rakam 1 lauk je. Guna tangan. Jadilah...

Resepi Sambal Telur Hancur Paling Mudah dan Cepat

Ok. Ini resepi sambal telur hancur yang senang gila. Masa penyediaan dan masa memasak roughly tak lebih 10 minit. Menu ni memang paling kerap masak (selain sambal ikan bilis) jika lapar gila tapi malas nak keluar dan malas nak masak.

Ok jom.
[Baca juga] : Resepi Pajeri Terung Simple

RESEPI SAMBAL TELUR HANCUR

Bahan-bahan:
- Bawang merah 2 biji
- Bawang putih 2 ulas
- Asam keping 1
- Cili kisar 6 sudu
- Telur 4 biji

Cara masak:
1) Tumis bawang merah dan bawang putih sampai layu.
2) Masukkan cili kisar. Masak sampai pecah minyak.
3) Semasa mengacau cili, masukkan asam keping.
4) Selepas cili pecah minyak, perasakan garam secukup rasa.
5) Masukkan telur. Kacau rata.

Jangan lupa subscribe tau!
https://bit.ly/2rGMKYT

Mak kata malunya tunjuk kuali hitam. Haha. Adoi. Ye lah mak lepas ni kita cari kuali cantik ok... Ada lagi tak lauk yang lagi simple dari Sambal Telur Hancur ni? Hehe.

p/s: Kalau tak suka asam keping, boleh ganti dengan tomato.

Resepi Sambal Telur Hancur Paling Mudah dan Cepat

Tuesday, December 10, 2019

Shopping di Kedai Berhantu RM2.10

December 10, 2019
Shopping di Eco Shop Kedai Berhantu RM2.10 | Tengahari waktu lunch tadi keluar dengan officemate ke kedai berhantu. Kedai puaka pun boleh juga. Kedai yang membuatkan perancangan awal gagal. Mana taknya, sebelum pergi dalam fikiran nak beli 1 atau 2 benda je. Paling banyak 3 benda. Tapi bila keluar 3 beg!

Mana lagi kalau bukan kedai Eco / Eco Shop RM2.10..

Shopping di Eco Shop Kedai RM2.10. Apa yang menarik di Eco Shop?
Eco Shop berhantu katanya

Yang kami pergi ni Eco Shop Desa Mentari Taman Medan. Berhadapan dengan Restoran Murni Discovery. Kalau di Semenyih Eco Shop nya 3 lot, sini lagi besar okeh! Sepanjang 4 lot, mau pitam menyoping barang RM2.10 hahaha.

[Baca juga] : 297 km

Shopping di Eco Shop Kedai RM2.10. Apa yang menarik di Eco Shop?
Ada Kicap Jalen & Sos Puteri juga.

Shopping di Eco Shop Kedai RM2.10. Apa yang menarik di Eco Shop?

Alaaaa, korang pun mesti dah biasa kan masuk Eco Shop? Lepas tu terkena saka kedai. Macam aku, sebelum pergi katanya nak beli perfumes untuk bilik je. Bukan tak tahu, perfumes Eco Shop walaupun harga murah tapi bau ok boleh tahan wangi. Untuk office aku yang kecil ni, duduk dalam aircond memang semerbaklah baunya.

Tapi bila tengok bakul balik... Hmmm. Tersawan juga rupanya.

Shopping di Eco Shop Kedai RM2.10. Apa yang menarik di Eco Shop?

Abah selalu bawa cucu dia pergi kedai RM2.00 (bukan Eco Shop) nak beli toys. Anak buah ni pun pandai setiap kali balik mesti pau atuknya. Last time nak pergi kedai yang sama, rupanya dah tutup pula. Jadinya bawak diorang pergi Eco Shop. Balik rumah dah bawak 10 toys. Janji sebelum pergi nak 1 je.....

Itu cara-cara abah tak perasan rupanya kedai tu ada 2 tingkat. Toys laaaaaagi banyak di Tingkat 2. Yang Tingkat 1 toys sikit je. Itu pun dah 10 toys. Naik Tingkat 2 pitam agaknya abah nak membayar hahaha. Okeh, apa yang korang selalu beli kalau masuk kedai berhantu Eco Shop ini?

Jangan lupa subscribe tauuuuu, hihi

5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong

December 10, 2019
5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong | Hai. Kali ini dapat terjah Kinrara Resort Puchong disebabkan ada program kolej buat disini. Terjah pun bukan bermalam, setakat 2 hari datang ulang-alik dari Beranang, tapi....2 hari pun dah cukup untuk bagi 5 benda yang aku suka mengenai Kinrara Resort Puchong ini.

Sebenarnya, tak tahu pun pasal kewujudan resort ni, hehe. Yang lagi kelakar, jarak kolej dengan resort ini hanya.... 10km sahaja. Sepelaung. Kiranya kalau kau kentut dikolej, kawan kau di resort pun boleh bau....


5 PERKARA MENARIK YANG AKU SUKA DI KINRARA RESORT

5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong

Terus masuk 5 benda yang aku suka mengenai Kinrara Resort Puchong lah ye. 

1) Parking Banyak
Paling menyampah bila terpaksa outstation hotel yang parking seciput. Customer parking ada keliling bangunan je. Dah tu customer lain datang naik bas? Sebelum ni pernah terkena di Penang, hotel serius cantik baru lagi. Tapi parking fail. Sikit sangat. Yang banyak keliling hotel? 

Kena bayar beb. Adusss. Memang kali terakhir la datang.

5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong
Bumbung oren Golf Club. 

Kinrara Resort ni sebelah dia ada Golf Club. Same management. Jadinya they share parking space. Selalunya parking dalam kawasan Golf Club banyak kosong. Jadi silakan park disitu jika parking resort penuh.

Errrr. Nak test bakat main golf pun syok gak. Collegue aku sempat juga pukul bola golf masa lunch break. Sejenis kegigihan tau skip lunch sebab nak hayun kayu golf haha.

2) Korean Corner Waktu Makan Tengahari
5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong
Kimchi, salad dan sos gochujang? Entah. Tapi rasanya untuk salad dressing tu. Salad biasa ada di station lain.

5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong

5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong
2 hari makan tengahari makan kimchi semangkuk.

Siapa peminat makanan Korea mesti terloncat! Aku pun sikit lagi nak meloncat eksaited tapi lepas tu cepat sedar diri...yang kalau lompat pun mungkin tak lebih dari 10cm jaraknya.

Kimchi sedap gilos! Padu betul rasanya. Makan dengan nasi fuhhhh. Tiba-tiba rindu kimchi. Eh.

3) Bilik Mengadap Swimming Pool

5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong
 Bilik bawah

5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong
Bilik atas

Pool di tengah-tengah dikelilingi bilik hotel. Syok aih. Buka je sliding door boleh terus lompat masuk kolam. Yang tingkat atas ada balkoni. Personally aku suka yang tingkat atas sebab malam-malam nak mengeteh sambil berborak sambil ditemani pool yang bercahaya. 

[Baca juga] : #JJCM Penang : One Pacific Hotel & Apartments Penang


5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong
5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong
5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong
Kalau book, make sure ambik pool view. Tak dapat pool view, dapat view lain? Boleh je. Tak kisahlah. Ikut selera masing-masing. Luas bilik sama je.

4) Mini Playground di Pool Kanak-kanak
Aku baca blog orang, mostly tahun 2015 dan 2016 takde lagi mini playground ni. Kiranya baru lagi lah ni.

Bukan setakat aku, collegue yang lain pun tak tahu kewujudan Kinrara Resort ini okeh! Dan kewujudan mini playground dalam pool ni.

5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong

Sekarang ni malas betul nak keluar bercuti jauh-jauh. Masa pergi jem, balik kang jem jugak. Geram. Kinrara Resort Puchong ni dekat je jadinya.....jem? Ape tu? Kahkah.

Collegue dah kata best bawak family bercuti kat sini. Ada mini playground cukup untuk anak-anak main. Tapi bila buka Agoda & Booking.com nak book bilik. Tapi sepanjang bulan 12 full booked!

Musnah harapan.

Personally hotel dan resort yang ada playground memang bagi impak yang lagi best terutamanya family dengan anak-anak. Anak buahan aku pun suka betul dengan palyground, terutamanya slide. Dapat water slide ni tak tahu lah berapa lama nak mandi nanti.
5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong

Termasuk juga aku. Semenjak terjebak masuk slide dengan anak buah aku, sentiasa tasabar nak masuk slide. Iyelah dah fefeling kuwus sebab masuk slide tak sangkut. Hahaha.

5) Persekitaran Hijau

Aduh, tenang betul dengan persekitaran sini. Green and green and green. Itu sebab aku kata tak tahu dan  tak sangka ada resort di tengah-tengah bandar.

5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong
5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong

Ini benda yang aku nampak sepanjang 2 hari berprogram disini. Yang lain kalau ada yang tak diberitahu, mungkin hijab ditutup haha 🤭.  Next entry aku share buffet breakfast & dinner Kinrara Resort Puchong ini okeh 😉


5 Perkara Menarik Yang Aku Suka di Kinrara Resort Puchong
KINRARA RESORT PUCHONG
Jalan Kinrara 6, Bandar Kinrara
47180 Puchong Selangor
03-80791000



Monday, December 9, 2019

Bermalam di Chalet Warisan Hati Rimba Kg. Kemensah Ampang

December 09, 2019
Selesai main ATV, kami semua balik semula ke Chalet Warisan Hati Rimba Kg. Kemensah. Kami bermalam 1 malam di chalet ini. Lupa nak bagitahu cara ke sini. Pintu masuk ke Kg. Kemensah melalui jalan di sebelah pintu masuk utama Zoo Negara. Jalan terus sampai hujung. Sampai jumpa kawasan hutan nanti nampak ada signboard.

Ok jom lah kita jamu mata dengan persekitaran di Chalet Warisan Hati Rimba. Serius tenang mata memandang.


Bermalam di Kem Warisan Hati Rimba Kg. Kemensah Ulu Klang Ampang
Bermalam di Kem Warisan Hati Rimba Kg. Kemensah Ulu Klang Ampang
Ada pelampung juga.

Bermalam di Kem Warisan Hati Rimba Kg. Kemensah Ulu Klang Ampang
Bermalam di Kem Warisan Hati Rimba Kg. Kemensah Ulu Klang Ampang

Yang lagi best, air sungai yang mengalir ni deras! Sejuk sangatttttt. Nampak ada buaian dalam sungai? Angan-angan tinggi nak ambik gambar kat situ ala-ala Majalah Mangga uols. Dan air dalam swimming pool? Sumber dari air bukit Hutan Simpan Kemensah. Tak sabar rasa nak terjun pool.

Bermalam di Kem Warisan Hati Rimba Kg. Kemensah Ulu Klang Ampang
Aktiviti pertama lepas ATV adalah penyampaian hamper kepada pemenang. Ada lucky draw katanya. Rupanya semua orang dapat hamper. Semua orang bertuah. Propa sangat hihi. Ada 1 je hamper yang lain daripada yang lain, tinggi dan besar berbanding hamper lain. Haaa yang itu extra special bos cabut nama orang yang pertama dapat.

Bila balik kolej kongsi pasal isi dalam hamper, rupanya isi dia sama je kahkah. Baik yang besar mahupun yang semua orang dapat tu. Jadinya toksah nak jeles kalau tak tahu okeh. Pandai organizer adil dan saksama  hehe.

Petang sambung BBQ. 
Ada kambing dan ayam. Member yang bakar kat atas ni yang bawak siap perap.  Sedap perapan dia. Kambing sampai 2kg! Ayam lagi banyak, tak ingat berapa.
Sebelum nak mula membakar tu, aku, Kakwa & 2 orang member dah cabut dulu pergi mandi pool. Tapi kami pandai sebab tak terjah pool yang depan BBQ pit ni. Kami pergi pool yang jauh sikit. Biar orang tak tahu kami kat mana. Tenang sikit sambung menjadi duyung.

Tengah berenang boleh pulak jumpa something dalam pool? Erk.. Terencat niat nak berenang. Lagipun sis tasabar nak makan kambing bako. Yang lain nak terus mandi silakan. Sis nak menggembirakan isi perut dengan kambing dan ayam bako. Siapa lambat tinggal tulanglah!! 

Bermalam di Kem Warisan Hati Rimba Kg. Kemensah Ulu Klang Ampang

Tempat basuh tangan. Air paip seperti biasa.. Air bukit. Jimat sungguhlah kan? Nampak bangku panjang belakang tu? Malamnya kami bantai karaoke sampai pukul 11 malam. Gila. Itupun dah lebih masa sebab sebenarnya masa sewaan sampai pukul 10 je. Merayu tak beragak dengan abang ATV, dapatlah kawan-kawan menyawan sambung karaoke sejam lagi. Harap bertabahlah dengan geng kuat karaoke ini. Hehe. 

Bilik Mandi & Bilik Termenung / Jamban
Bilik Mandi pun guna air bukit. Itu sebab malam bila nak mandi, air suam-suam. Syok aih mandi. Tapi yang paling kelakar, bilik termenung aka jamban jauh!. Dan ala-ala jamban kampung cangkung. Sesuai sangat untuk orang yang nak termenung lama.

Benda lagi kelakar masa aku mula-mula masuk tu, tak perasan lagi, bila dah selesai kencing baru perasan. Ada lubang di tepi pintu! Kahkahkah. Matilanak orang nampak ko kencing 😂

Keluar dari toilet siap pusing-pusing depan belakang. Okeh tak payah risau takde orang nampak ko kencing. Sebabnya toilet tu menghadap bukit. Itu sebab agaknya diorang biar je lubang tu haha. Selamat.

Dalam rasa lega itu pun, hari tu aku tahan taknak memerut. Mengada betul sedangkan kawan yang lain rilek je melepas. Padahal perut dah rasa tak selesa sebab makan kambing bakar banyak sangat tapi aku psiko perut dont you dare minta nak melepas kat sini! Tak sanggup rasanya melepas, bak kata bos "Shahira orang bandar kan?"


Nampak sangat perangai divanya haha. Apa yang bos aku tak tak tahu toilet kampung aku pun macam ni. Biasa je sebenarnya bagi aku. Cuma bawak perangai diva biasalah duduk KL khennnn 🤭. Esoknya aku sambung meeting di Putrajaya dan melepas dengan bahagia ekekeke. 

Bilik Tidur
Konsep bilik kat sini adalah 1 rumah. Kiranya rumah itulah biliknya. Depan pintu bilik ada beranda. Kalau bawak karom dah lama bersila di beranda tu. Terlupa nak ambil gambar bilik. Tapi yang aku boleh cakap adalah bilik consider ok. Sesuai sebab namanya chalet. Bukan hotel, bukan resort.

Dalam bilik kami ada disediakan kipas, tilam queen & plug point. Basic necessity. Kalau diva sangat tidak digalakkan datang dan tidur sini. Tetapi yang spesis diva tahi kucing macam aku amat digalakkan. Yang happy go lucky, jenis tak kisah, independent laaaagi silakan datang. Syok aih buat family day kat sini. 

Sebelum bertukar menjadi model Mangga

Info: 
Kalau tak bermalam, kem ini open for walk-in customer yang nak mandi pool. Masa kami datang, ada je family yang berpiknik tepi pool sambil mandi. Rate masuk tak pasti tapi seingat aku macam RM5 per head. Kalau salah betulkan aku ya!

Bermalam di Kem Warisan Hati Rimba Kg. Kemensah Ulu Klang Ampang
CHALET WARISAN HATI RIMBA, KG. KEMENSAH
Alamat : Kg. Kemensah, Ulu Kelang, 68000 Ampang Jaya Selangor
WhatsApp : 013-231 5711

Labels

Adsense (11) Dunia Cikgu (8) food (98) Lifestyle (80) Personal (58) Resepi (34) Tips blogging (38) travel (49)