SweetMuslimah.com

Friday, July 13, 2018

KFC Mad Mex Twister dengan Spicy Mexican Cheese. Spicy ke tidak?

July 13, 2018 10 Comments
KFC Mad Mex Twister dengan Spicy Mexican Cheese| Pertama kali makan KFC Mad Mex Twister hari ini lepas lama tak jejak kaki ke KFC. Kerap juga KFC keluarkan menu baru, tiap kali aku pegi mesti ada benda baru.

KFC Mex Mad Twister - Twister Dengan Spicy Mexican Cheese|

KFC Mad Mex Twister ini mengandungi spicy mexican cheese (itu yang nama Mad Mex), zinger strips, geng kekacang - chickpeas, corns & kidney beans, lettuce & dibaluti dalam tortilla yang dipanaskan.

KFC Mex Mad Twister - Twister Dengan Spicy Mexican Cheese|

Tadi dapat tortilla garing! Sodap. Yey. Mexican cheese pun melimpah ruah ke ladang gandum. Sesuai sangat buat penambah geng lelemak sedia ada πŸ˜†.

KFC Mex Mad Twister - Twister Dengan Spicy Mexican Cheese|

KFC Mex Mad Twister - Twister Dengan Spicy Mexican Cheese|

Zinger strip banyak, lettuce dan geng kekacang. Aku ok je dengan kekacang ni. Tapi kalau takde lagi aku suka? Haha. Mexican cheese tu level pedas dia so-so je, jadi yang tak makan pedas pun boleh makan. Tak jadi masalah.

Kalau compare Mad Mex dengan Cheezy Twister, aku lagi suka Cheezy Twister sebab takde kacang, tapi kalau dapat modified menu letak spicy zinger strips combine dengan mexican cheese. Memang meletop kebabom la jadinya. Dapat pulak cheese yang melimpah ruah. Ya Allah. Awa ta kuad πŸ˜­

Overall, aku bagi 4 bintang untuk KFC Mad  Mex Twister cawangan Tesco Semenyih πŸ˜‰. 

Thursday, July 12, 2018

Pesta Durian Murah & Sedap di Taman Medan, PJ

July 12, 2018 8 Comments
Pesta Durian Murah & Sedap di Taman Medan Petaling Jaya | Musim durian tiba lagi, yeyyyyy. Peminat durian yang jumpa durian dan durian dan durian lagi berlonggok tepi jalan menunggu untuk dilapah dibuka kulit, dimakan peh. Nikmat dunia.

Kalau malam sebelum ini aku dah makan durian 4 biji yang abah beli di rumah, semalam tengahari aku sambung kenduri durian lagi di office, kali ini di Taman Medan, Petaling Jaya.

Pesta Durian Murah & Sedap di Taman Medan, PJ
Baru makan doyan 6 bijik muka dah besar pinggan πŸ˜’

Keluar lambat sikit daripada waktu lunch, dalam pukul 2.00 petang macam tu. Rezeki juga tempat Pesta Durian Murah & Sedap tu dekat sepelaung je dari office. 3 minit perjalanan kereta dah sampai. Dan bila kami sampai je just nice lori durian pun sampai. Terus berpusu-pusu orang yang menunggu serbu durian.

Pesta Durian Murah & Sedap di Taman Medan, PJ

Pesta Durian Murah & Sedap di Taman Medan, PJ
Durian Kampung RM5/RM8
Durian Kawin RM8 / RM10
Durian D101 RM12
Durian Udang Merah RM12
Durian Musang King RM20

Officemate aku memang memborong habis durian. Ada durian kampung, durian kahwin, durian D101, udang merah & musang king. Eh jap. D101 dengan durian kahwin tu baka yang sama ke? Konfius πŸ˜…

Pesta Durian Murah & Sedap di Taman Medan, PJ

Lagi kelako. 101 aku ingat ioi. Siap promote cakap doyan ioi. Kahkah. Ingat ioi putrajaya ke hape? πŸ˜†

Ada yang tanya kat facebook aku, musang king murah ni RM20 sebab durian gred B ke?

Eh, musang king ada gred-gred ke? 

Tanya aku yang serba tak tahu ni, errr. Memang hampeh la kan. Hehe. Aku tahu makan je. Kalau tanya beza durian musang king, udang merah, kampung? Haram aku tahu πŸ˜†. 

Pesta Durian Murah & Sedap di Taman Medan, PJ
Bawa expert pilih durian. Tangan brader ni memang hebat pilih durian. Semua yang kitorang makan memang sodap. 

Pesta Durian Murah & Sedap di Taman Medan, PJ
Udang merah.
Ya ampun. Malam ni mimpi durian balik even dah mencekik 6 bijik

Tapi yang pasti, durian kat sini memang THERBAIKKKK!! Merecik hawau orang kata. First time aku makan udang merah & musang king. Ya ampun. Balik opis pun tangan semerbak bau durian. Petang tu bakal pelajar datang dengan parents dia nak tanya untuk kemasukan semester depan. Ada 3 benda yang aku perasan masa kami tengah berborak.
1) Kolej bau durian
2) Aku bercakap bau durian
3) Tangan aku bau durian

Dan aku dah sabun tangan laaaaa!!!!

Pesta Durian Murah & Sedap di Taman Medan, PJ
Geng bawang bertemu durian.

Buat yang nak datang borong durian ni, dia dekat PJCC, sebelah Taman Medan. Waze je Villaria Condo PJCC sebab stall durian ni betul-betul depan kondo. Better datang awal, dalam pukul 2 gitu sebab masa tu lori baru sampai. Boleh la korang serbu dengan bergaya!

Saturday, July 7, 2018

Money Changer Murah di IOI City Mall Putrajaya

July 07, 2018 12 Comments
Money Changer Murah di IOI City Mall Putrajaya | Misi mencari money changer yang menawarkan kadar tukaran matawang yang kompetitif masih diteruskan πŸ˜‰.

Kalau sebelum ini, dalam blogpost sebelum ni aku cerita yang aku jumpa money changer murah kat Semenyih, dan pada aku kadar tukaran kat situ agak ok. Boleh tahan murah. Dah hepi ni senang lepas ni nak tukar duit. Dah macam tetiap minggu gaya gembira bercerita ni, kihkih.

Tapi aku lupa pulak, yang bila kedai kecik ada beberapa currency yang tak ada. Contohnya, macam aku nak tukar duit Brunei baru ni kat money changer Semenyih tu, takde sebab orang jarang tukar dollar Brunei. 

Jadi, malam sebelum bertolak terus deras ke IOI Mall Putrajaya. Sebelum tu dah google, ramai bagi feedback kata kat situ money changer murah la, ape la, rate lebih kurang Masjid India. 

Yang aku pergi ni kat sini. 


MONEY CHANGER MURAH IOI MALL PUTRAJAYA

Ada 2 money changer, sebelah menyebelah. Lokasi baris kedai depan Dubuyo. Level LG tak silap. GMT dan Visionary Creation. Dalan review ramai suggest Visionary Creation. Dalam facebook group pun sama. Tapi kebetulan masa aku sampai, GMT bagi harga dollar Brunei lagi best!

Money changer murah di IOI Mall Putrajaya

Okeh. Setakat ni dah pernah tukar kat Masjid India, Semenyih & IOI Putrajaya. 

Rate mana lagi best?

Entahlaaaaaa, cara aku periksa harga tukaran  semasa dan kalau jumpa kedai yg  rate hampir dengan market, tuko je lah. Tak kosser nak compare, haha.

Wednesday, June 13, 2018

Beza raya tahun ini dan tahun lepas

June 13, 2018 26 Comments

Dah sampai 27 Ramadhan kan? Sekejap je rasa, tup-tup dah menghampiri penghujungnya. Kalau masa awal-awal Ramadhan hari tu, rasa ehhhhhh..... lamanya masa berlalu. Baru mula puasa, perut pun asyik sebu masuk angin. Manjang sendawa keluar angin kerjanya sehari 2 tu.

Kentut? Slow-slow ah lepas. Agak-agak nak meletup macam bom ko larilah laju-laju keluar office, kahkah.

Tapikan, tahu tak dulu masa kecik, sekolah rendah tak silap. Aku pernah tanya kat mak
Kalau kentut batal puasa tak?

Rasanya konfius batal puasa dengan batal wudhuk. Ekeke. Tabahnya lahai mak aku layan soalan anak. Tapikan kalau ikut lojik, mau ungu muka semua orang nak tahan kentut masa puasa.

Rasanya ini Ramadhan ke-7 aku sejak bekerja. Ramadhan ke-3 sejak balik posting KL. Dan kan....... Rindunya nak Ramadhan lagi kat Tawau. Tawau berbuka awal sejam dari KL. Itu yang paling dirindui, kahhhhhhhhh. Orang KL baru nak solat Isyak, kitorang kat Tawau dah balik Terawih. 
  
SINGGAH PASAR
Dan waktu-waktu macam ni kan, lagi seminggu nak raya, aku dah siap-siap beg nak balik kampung. Seminggu sebelum raya dah mohon cuti untuk 2 minggu, mohon tiket balik raya, pergi Pasar Gantung shopping brooch, kain batik, kain pelekat.

Lepas tu pegi Pasar Ikan pulak. Nak shopping ikan uols, hiks.



Dulu setiap kali balik, lobster, ikan kerapu, ikan jenahak, udang laut dan entah hape-hape lagi aku bawak balik. Dah macam pemborong ikan weh! Frozenkan siap kat rumah, hari nak balik menggulupur beli polisterin box, wrap siap bawak naik kabin. Mengengkeh bawak beg, bawak badan & bawak ice box. Kahkah.

Itu pun korang tak tahu dalam beg baju aku bukan setakat ada baju. Ada sekali amplang (amplang sotong sedapnyaaaaaaaa, malam ni mimpi keluar air liur), ikan bilis siap kopek indrasabah, udang kering.

Amacam. Usahawan berjaya tak? Sebab kalau baca entry tu, sekali aku bawak balik sampai 20kg ikan bilis okayyyyyy. 

Bila balik seminggu awal, adik ko dan semua orang lain kerja lagi. Aku time tu dah bersenang lenang kat rumah.. Boleh keluar pergi Jalan TAR shopping mopping. Oh syorga!

Tapi, bila dah balik sini. Walaupun office kau sekangkang kera dari Jalan TAR / Mid Valley / Sunway Pyramid / Sogo, pun tak dapat nak keluar shopping. Hari Jumaat ni dah raya, hari Rabu pun aku masih kerja lagi. Staff kat office aku tu, sorang-sorang mula hilang cuti. Esok pun aku suspect berapa ketul je ada. Menguap la aku esok sepanjang hari.

Nasib badan.

Walau macam manapun, rezeki dapat posting KL ni lepas 5 tahun memang tak dapat disangkal. Alhamdulillah. And kauorang tahu, even dah 2 tahun pun, aku masih rasa bersyukur dapat posting balik KL. Kawan-kawan batch selepas aku cakap sekarang susah sangat nak mintak pindah. Banyak kekangan. Kerenah birokrasi.

Jadi bersyukur. Syukur masih berjumpa Ramadhan lagi, dan Syawal, Alhamdullillah :). Sooooooo, mari menzahirkan perasaan syukur itu dengan bagi aku duit raya.

Eh.

Monday, June 11, 2018

Nak Balik Kampung? Muat Turun VSP Dahulu Untuk Maklumat Polis!

June 11, 2018 9 Comments
Pernah dengar VSP? VSP atau Volunteer Smartphone Patrol merupakan inovasi baru oleh pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang bertujuan bagi memudahkan orang awam menyalurkan maklumat atau aduan yang memerlukan bantuan daripada pihak polis.

VOLUNTEER SMARTPHONE PATROL (VSP)

Buat yang meragui status kesahihan aplikasi ini, tidak perlu risau kerana VSP dibangunkan menerusi kerjasama Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia atau lebih dikenali sebagai MAMPU dengan PDRM dibawah Program Rakan Cop. 

Muat turun Aplikasi Volunteer Smartphone Patrol (VSP)

MUAT TURUN APLIKASI VSP DI SMARTPHONE

Aku dah muat turun aplikasi ini di dalam smartphone, sebab hari raya yang semakin menjelang ni, mesti nak keluar beraya atau balik kampung. Kalau sebelum ini, kita hanya mengharapkan bantuan pihak polis untuk meronda taman/kampung kita, apa kata kali ini dengan adanya VSP, kita pula yang maklumkan pihak polis secara terus menerusi VSP tentang masa ketiadaan kita supaya pihak polis boleh merancang masa rondaan yang sesuai.

Muat turun Aplikasi Volunteer Smartphone Patrol (VSP)

Daftar terlebih dahulu. Kena masukkan nama dan nombor telefon bimbit.

Antara modul yang terdapat di dalam VSP:

1) Aduan
Muat turun Aplikasi Volunteer Smartphone Patrol (VSP)


2) Balik Kampung
Muat turun Aplikasi Volunteer Smartphone Patrol (VSP)
 Hantar maklumat balik kampung kepada pihak polis untuk memudahkan pihak polis membuat rondaan dan pemantauan.

3) Direktori
Senarai alamat dan no. telefon ibu pejabat kontinjen polis.

Jangan lupa juga ambil langkah pencegahan sebelum pulang beraya ke kampung. Antaranya mematikan dan mencabut semua plug elektrik yang tidak digunakan, menutup semua lampu dan kipas serta memaklumkan kepada jiran yang boleh dipercayai sepanjang ketiadaan kita.

Selamat pulang ke kampung halaman dan Selamat Hari Raya Aidil Fitri :)


 

Friday, June 8, 2018

Tebus Fave BIG Deals Menggunakan BIG Points AirAsia

June 08, 2018 6 Comments
Tebus Fave BIG Deals Menggunakan BIG Points AirAsia | Baru-baru ini aku berpeluang untuk ke Pelancaran Big Deals by Fave, pelancaran kerjasama eksklusif AirAsia BIG bersama Fave, untuk menawarkan lebih banyak promosi menarik yang terdapat di dalam aplikasi mudah alih Program Kesetiaan AirAsia BIG.

Kerjasama Program Kesetiaan AirAsia BIG dan Fave beri pengguna mata ganjaran di lebih 8,000 tawaran

BIG DEALS BY FAVE

Kerjasama yang menarik buat kaki shopping, kaki makan, travel hunter atau mencari voucher dan promosi menarik, kini kita berpeluang menggunakan mata ganjaran BIG untuk menikmati promosi sehingga 95 peratus daripada pelbagai tawaran menarik yang ditawarkan oleh Fave. Ahli BIG boleh menggunakan Mata Ganjaran BIG untuk menebus baucar BIG Deals dalam kategori makanan, kecantikan, pelbagai aktiviti, perkhidmatan automotif, pelancongan dan kecergasan dari jenama-jenama popular seperti A&W, Healthland, Forever 21, Le Meridien Kuala Lumpur, Kenny Rogers Roasters dan banyak lagi di lebih daripada 3,700 cawangan.

Kerjasama Program Kesetiaan AirAsia BIG dan Fave beri pengguna mata ganjaran di lebih 8,000 tawaran

TEBUS PENERBANGAN AIRASIA PERCUMA DENGAN FAVE

Tambah menarik lagi buat travel hunter dan pengguna setia AirAsia, dengan setiap RM1 yang dibelanjakan di Fave, ahli BIG akan mendapat 1 Mata Ganjaran BIG! Siapa tak nak kan jika dengan hanya membeli-belah dalam talian, Ahli BIG boleh menebus penerbangan PERCUMA! 

Kerjasama Program Kesetiaan AirAsia BIG dan Fave beri pengguna mata ganjaran di lebih 8,000 tawaran
Serena Teoh, Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia BIG

Kami mempunyai lebih 3.6 juta Ahli BIG di Malaysia yang setia menyokong kami selama ini. Dengan kerjasama ini, kami boleh memberikan ganjaran kepada mereka bukan hanya melalui tempahan perjalanan, tetapi sepanjang masa dengan tawaran  hebat dalam pelbagai kategori setiap hari, semuanya hanya melalui aplikasi Program Kesetiaan AirAsia BIG.

Kerjasama Program Kesetiaan AirAsia BIG dan Fave beri pengguna mata ganjaran di lebih 8,000 tawaran
Joel Neoh, Pengasas Fave

Kerjasama dengan Program Kesetiaan AirAsia BIG ini akan membolehkan kami meningkatkan lagi misi kami untuk menawarkan kemudahan dan ganjaran harian kepada pengguna BIG dan Fave. Sama ada mereka memilih untuk melakukan aktiviti tertentu, membeli minuman atau percutian singkat, kedua-dua pengguna Fave dan Ahli BIG kini boleh mendapatkan Mata Ganjaran BIG.  


MUAT TURUN APLIKASI KESETIAAN AIRASIA BIG

Muat turun aplikasi Program Kesetiaan AirAsia BIG dan daftarlah hari sebagai Ahli BIG  untuk mula menikmati BIG Deals by Fave dan mula mengumpul Mata Ganjaran BIG! Tebus tiket penerbangan ke lebih daripada 130 destinasi AirAsia dan baucar BIG Deals, semak akaun ahli BIG dan baki Mata Ganjaran BIG serta ketahui berita dan promosi terkini, semuanya di dalam aplikasi AirAsia BIG LOYALTY. 

Muat turun juga aplikasi Fave dan mula menikmati penjimatan melalui tawaran hebat dalam pelbagai kategori.

GANJARAN BERGANDA, KUMPUL MATA GANJARAN DAN TEBUS TAWARAN KEGEMARAN BIG DEALS MELALUI APLIKASI AIRASIA BIG LOYALTY 


GANJARAN BERGANDA, KUMPUL MATA GANJARAN DAN TEBUS TAWARAN KEGEMARAN BIG DEALS MELALUI APLIKASI AIRASIA BIG LOYALTY GANJARAN BERGANDA, KUMPUL MATA GANJARAN DAN TEBUS TAWARAN KEGEMARAN BIG DEALS MELALUI APLIKASI AIRASIA BIG LOYALTY

1) Muat turun aplikasi AirAsia Big Loyalty. Daftar masuk
2) Pilih ikon "shopping bag"
3) Pilih mana-mana kategori pilihan
 
GANJARAN BERGANDA, KUMPUL MATA GANJARAN DAN TEBUS TAWARAN KEGEMARAN BIG DEALS MELALUI APLIKASI AIRASIA BIG LOYALTY GANJARAN BERGANDA, KUMPUL MATA GANJARAN DAN TEBUS TAWARAN KEGEMARAN BIG DEALS MELALUI APLIKASI AIRASIA BIG LOYALTY

4) Pilih promosi / tawaran yang disenaraikan. BIG Points yang diperlukan untuk menebus tawaran tersebut dinyatakan. Atau boleh juga bayar menggunakan opsyen lain selain BIG Points.
5) OK dengan BIG Deals yang ditawarkan? Pilih 'continue'

GANJARAN BERGANDA, KUMPUL MATA GANJARAN DAN TEBUS TAWARAN KEGEMARAN BIG DEALS MELALUI APLIKASI AIRASIA BIG LOYALTY

6) Kalau baru mendaftar, confirm tiada BIG Points kan? Ataupun BIG Points tak cukup. Boleh pilih opsyen pembayaran lain. Teruskan.
7) Voucher / promo yang ditebus tadi ada di bahagian My Voucher. Tebus voucher tersebut HANYA apabila anda berada / telah menghubungi merchant tersebut.
 
 Dengan setiap pembelian melalui Fave, BIG Points akan dikreditkan ke dalam akaun BIG dalam masa 30-60 hari dari tarikh pembelian. Tetapi ingat, BIG Points hanya akan dikira sekiranya anda melalui aplikasi BIG Loyalty ataupun aplikasi Fave (link BIG member account terkebih dahulu) sahaja. 

Lets reward ourself with great deals from Fave, start earning BIG POINTS and kickstart your journey with free flight from AirAsia!

 
 

Wednesday, June 6, 2018

Lupa Paling Extreme

June 06, 2018 12 Comments
Hi! Baru-baru ini ada kawan share yang husband dia tertinggal handphone atas kereta. Ya tuan-tuan dan puan-puan. ATAS BUMBUNG KERETA.

Dan kereta tu pulak, husbandnya bawa ke tempat kerja! Ya ampun.

Sampai di tempat kerja baru sedar handphone hilang. Tapikan, memang masih rezeki, handphone tu masih selamat berada di atas bumbung kereta, melekat macam punggung melekat di kerusi bila kau puasa. Haha.

Bila gambar ko senget, try lagi sampai tak senget. Kerusi ni aku punya! Haha.

Rezeki, Alhamdulillah.

Bila aku baca, rasa nak gelak. Macam mana boleh lupaaaaaaaa sampai macam tu? Haha. Tapi bila ingat balik, eleh. Sebenarnya banyak ja benda yang kita lupa, even benda tu ada depan mata kita, kan?

1) Tahan kencing
Kahkah. Tak menahan tajuk. Tapi ini memang boleh jadi lupa nak kencing bila kau terjumpa kawan bawang tengah jalan. (Sekurang-kurangnya akulah manusia itu). Habis je borak baru teringat tujuan utama pergi ladies nak kencing.

Nasib tak terburai depan pintu. πŸ˜…

2) Cari handphone
Yeeeeeee, kau cari handphone yang tengah kau pegang. Lagi sadis, tengah on call, then cakap "mane handphone aku ni?"

Tepuk dahi.

3) Cari getah rambut
Okeh, ini baru berlaku sahur tadi. Bangun tidur nak ikat rambut, tapi tak jumpa mana getah nya. Jadi terpaksalah turun bawah dengan rambut mengerbang kelawar pergi dapur carik getah sayur. 

Dah ikat-ikat rambut semua, tanyalah Epa ade nampak tak getah rambut aku. Sebelum duduk makan tu, sempat mencari-cari kat lantai sebab malam tu, aku tertidur depan tv, then baru naik bilik.

Tak jumpa jadi kita teruskan makan. Masa nak cedok nasi baru nampak.

Getah rambut kat pergelangan tangan kanan. πŸ˜ͺ

4) Beli makanan nak bawak balik rumah, makanan tertinggal kat meja office
Ini pun sejenis lupa yang aku selalu kena. Bukan setakat makanan, barang hasil shopping online pun sama. Buktinya, hari ni aku tertinggal lagi parcel tudung yang baru sampai tadi kat office.

Tak dapat nak melaram tudung baru esok πŸ˜­.

5) Lauk tapau nak bawak balik tertinggal tepi punch card
Ini lupa paling extreme, hahaha.

Kawan aku, kemain bungkus lauk nak bawak balik sebab nanti tak payah masak dah untuk dinner. 

Dah bawak turun office, singgah punch card. Lepas punch card, terus balik tak bawak sekali lauk bungkus dia tepi mesin punch card tu. Padahal lauk tu duduk elok je sebelah punch card. Ko punch kompem nampak punya. Punnnnnn tertinggal.

Hahadoi. 

6) Lupa kereta parking kat mana
Tahun lepas masa aku outstation kat Melaka, ada 1 malam tu aku dengan kawan keluar pergi Aeon Mall. Alah, benda biasa buat.

Window shopping. 

Keluar kereta dengan yakin waktu masih siang, terang benderang kat luar.

Habis jalan nak balik, dah malam, bila cari kereta TAKDE! Rasanya betul dah pintu keluar tu sebab tempat parking tadi dekat dengan gate keluar. Tapi kereta takde! πŸ˜­

Panik.

Tapi takpe, kita jalan dulu cari. Mana tau silap mata ke? Dan teruslah kami berjalan sepanjang parking Aeon.

Hujung sebelah sana........ Baru nampak kereta. Sebelah pintu gate keluar jugak. Bezanya itu pintu gate selatan. Kahhhhhhhh.

Sebesar-besar Aeon, takkan 1 je gate keluar, ye tak? Ya rabbi bila ingat balik kesengalan berjalan dari hujung ke hujung parking Aeon. Rasa nak berguling gelakkan diri sendiri. Dahlah sambil berjalan tu sambil bawak hasil shoppingan. Semput ok bawak barang sambil tahan gabra sambil lari-lari anak kuasa negatif 10.

Ini pun lupa baru berapa kali makan pulut mangga seumur hidup. Rasanya baru sekali ni, tapi kawan aku kata sebelum ni aku pernah makan.

Hadoiiiiii. Macam mana diorang lagi tau aku makan apa? Tolong selesaikan πŸ˜ͺ

Friday, June 1, 2018

Yasss Raya 2018 - Kumpul BIGPoint Sehingga 4X Ganda | Jom Shopping Sampai Cun !

June 01, 2018 14 Comments
Yasss Raya 2018 - Kumpul BIGPoint Sehingga 4X Ganda | Jom Shopping Sampai Cun ! | Diam tak diam, sudah separuh bulan kita berpuasa. Selepas Ramadhan, akan tiba bulan Syawal, bulan kemenangan, dan semestinya topik persiapan mesti menjadi perbualan hangat. Bagaimana dengan persiapan raya Syawal nanti?

Ada yang suka untuk menyiapkan keperluan raya sebelum tiba bulan Ramadhan lagi. Dan ada juga yang tak berkesempatan, dan perlu mencari di saat--saat akhir. Buat yang belum mempunyai persiapan raya, apa kata datang ke Quill City Mall Kuala Lumpur dan membeli belah di Yasss Raya 2018! Shopping Sampai Cun! 

Pelancaran Yasss Raya 2018 di Quill City Mall KL - Jom Shopping Sampai Cun | Shopping Raya dan Dapat Kumpul Big Points Air Asia Sehingga 4X Ganda

  YASSS RAYA 2018 - QUILL CITY MALL KL

Pelancaran Yasss Raya 2018 di Quill City Mall KL - Jom Shopping Sampai Cun | Shopping Raya dan Dapat Kumpul Big Points Air Asia Sehingga 4X Ganda

Yasss Raya 2018 diinspirasikan daripada trend dekorasi raya moden.  Pengunjung Quill City Mall akan disajikan dengan tema moden yang diserikan dengan warna-warna pastel dan lampu neon, dekorasi hipster.

Yang bestnya, terdapat lebih 1,000 pilihan koleksi  hari raya dan lebih 40 buah gerai jualan terdiri daripada jenama terkemuka dan para selebriti seperti Rozita Che Wan, NSA Beauty Official, Mora & Haze, Calaqisya, Lily Petuna, Minaz, Teratak Delights, Shelle'e Belle'e by Azura Couture, Furby & Sugar, Anzel Hair, Gajah Duduk, Petra.Rtw, El. Elfiraloy, Dlasha, Fana Couture, Dyxy Cosmetic, Losravelda, Ashh & Annas, De' Gemilang, Di Moda Closet, Jelitasara dan banyak lagi. Semua ini boleh didapati di Main Entrance dan Main Atrium Quill City Mall KL.

PELANCARAN YASSS RAYA 2018

Pelancaran Yasss Raya 2018 di Quill City Mall KL - Jom Shopping Sampai Cun | Shopping Raya dan Dapat Kumpul Big Points Air Asia Sehingga 4X Ganda

Pelancaran Yasss Raya 2018 dimulakan dengan persembahan tarian yang ceria dan berwarna-warni dan seterusnya ucapan dan pelancaran rasmi oleh Dato' Ar. Michael Ong, Pengarah Eksekutif Kumpulan Syarikat Quill. 

Pelancaran Yasss Raya 2018 di Quill City Mall KL - Jom Shopping Sampai Cun | Shopping Raya dan Dapat Kumpul Big Points Air Asia Sehingga 4X Ganda

IamNEETA pun ada tau memeriahkan majlis semasa pelancaran Yasss Raya 2018 ni tau! Selain persembahan artis secara langsung, pada tarikh-tarikh tertentu akan ada selebriti undangan seperti Annas Easkey, Anzalna Nasir, Azura Mazaruddin, Hafiza Hamid, Hafiz Mahamad, Yaya Zahir, Rafidah, Yana Khairuddin dan Hazwan Faiz yang akan hadir dan memeriahkan Yass Raya 2018 di Quill City Mall. 

26 Mei 2018, 4:00 petang hingga 7:00 malam 

- Lily Petuna – Yaya Zahir
- NSAbαΊ½au – Syafiqah Ainaa & Hafiz Mahamad
- Petra – Rafidah
- Calaqisya – Hazwan Faiz & Yana Khairuddin


2 Jun 2018, 4:00 petang hingga 7:00 malam 

- Anzel Hair – Anzalna Nasir
- EL – Elfra Loy
- Minaz – Hafiza Hamid
- Calaqisya – Hazwan Faiz & Yana Khairuddin


9 Jun 2018, 4:00 petang hingga 7:00 malam 

- Mora – Mira Filzah
- byRCW – Rozita Che Wan
- ASHH & Annas – Annas Easkey
- Lily Petuna – Yaya Zahir

Pelancaran Yasss Raya 2018 di Quill City Mall KL - Jom Shopping Sampai Cun | Shopping Raya dan Dapat Kumpul Big Points Air Asia Sehingga 4X Ganda
100,000 Big Points AirAsia di dalam belon untuk semua pengunjung yang hadir ke majlis pelancaran Yasss Raya 2018. Memang peluang yang terbaik untuk mula mendapatkan Big Points AirAsia 

PROMOSI & PERTANDINGAN YASSS RAYA 2018

Tak lengkap sekiranya tiada promosi gempak dan pertandingan untuk para pengunjung Yasss Raya 2018 kan? Jangan lepaskan peluang untuk sertai pelbagai aktiviti yang disediakan sebabnya promosi dan pertandingan Yasss Raya 2018 memang sangat menarik!

1) Carousel Ride

Pelancaran Yasss Raya 2018 di Quill City Mall KL - Jom Shopping Sampai Cun | Shopping Raya dan Dapat Kumpul Big Points Air Asia Sehingga 4X Ganda
 
Belanja minimum RM50 dan ke atas untuk menebus satu pas percuma untuk menikmati 1 pusingan carousel ride. Kadar biasa ialah RM5.00 untuk setiap entry untuk carousel ride.


2) Penebusan Paket Hari Raya

Belanjakan minimum RM88 untuk menebus Yasss Raya Paket yang direka khas untuk tempoh perayaan Raya ini. Penebusan mesti dibuat dalam satu atau maksimum 2 resit terkumpul.


3) Yasss Raya Lucky Grab

Tebus pas masuk ke “Lucky Grab Chamber” dengan perbelanjaan minimum sebanyak RM100 untuk memenangi hadiah hebat. Penebusan mesti dibuat dalam satu atau maksimum 2 resit terkumpul.


Step 1: Belanja minimum RM100 dan ke atas di Quill City Mall KL
Step 2: Dapatkan borang penyertaan di Kaunter Concierge, Tingkat Bawah
Step 3: Tebus satu pass masuk untuk “Lucky Grab Chamber”
Step 4: Dapatkan sebanyak mana hadiah yang terdapat di dalam "Lucky Grab Chamber" dalam masa 20 saat.

4) Yasss Raya Photo Contest


Peserta hanya perlu mengikuti langkah-langkah mudah di bawah:
1.Snap photo anda dengan sebarang decoration Yasss Raya di Quill City Mall KL
2.Upload photo itu di Instagram dan #YASSSRAYA2018 #QuillCityMallKL
3.Tag 3 kawan di caption pada post
4.Set Instagram profile anda ke public


Pertandingan akan bermula pada 17 Mei sehingga 12 Jun 2018, hanya satu gambar untuk setiap penyertaan, peserta boleh menyertai pertandingan ini tanpa had dan hanya 3 pemenang akan dipilih secara rawak untuk memenangi baucer tunai membeli belah dari Quill City Mall KL sebanyak RM500.00.

5) Shop, Dine and Win 3.0 contest prizes


Pelancaran Yasss Raya 2018 di Quill City Mall KL - Jom Shopping Sampai Cun | Shopping Raya dan Dapat Kumpul Big Points Air Asia Sehingga 4X Ganda

Minggu 1 & 2 (18 Mei – 3 Jun 2018)
Audio Desktop YAMAHA, 10,000 AirAsia BIG Points, kad The Coffee Bean & Tea Leaf bernilai RM200 & Tumbler

- Minggu 3 & 4 (4 Jun – 17 Jun 2018)
Mesin Basuh Panasonic, 10,000 AirAsia BIG Points, Set Pot Seramic Happy Call


 - Minggu 5 & 6 (18 Jun – 1 Julai 2018)
Peti Sejuk Twin Cooling Samsung, 10,000 AirAsia BIG Points, Pengisar Kaca Philips


- Minggu 7 & 8 (2 Julai – 15 Julai 2018)
49’’ Smart LED TV, 10,000 AirAsia BIG Points, Mesin Pencetak Canon


- Minggu 9 & 10 (16 Julai – 29 Julai 2018)
iPad, 10,000 AirAsia BIG Points, Kad Starbucks bernilai RM200 & Tumbler


6) Program Kesetiaan AirAsia Big Points

Pelancaran Yasss Raya 2018 di Quill City Mall KL - Jom Shopping Sampai Cun | Shopping Raya dan Dapat Kumpul Big Points Air Asia Sehingga 4X Ganda

Bermula dari 17 Mei 2018 sehingga 24 Jun 2018, pembeli boleh mendapatkan 2X BIG Points untuk pembelian di setiap kedai di Quill City Mall KL. Pembeli berpeluang untuk menebus 4 BIG Points untuk setiap pembelian RM1 pada hari bekerja dan 2 BIG Points pada hujung minggu. 

Pembeli juga berpeluang untuk menikmati 3X BIG Points eksklusif untuk pembelian di GSC. Pembeli berpeluang untuk menebus 6 BIG Points untuk setiap pembelian RM1 pada hari bekerja dan 3 BIG Points untuk setiap pembelian RM1 pada hujung minggu. 

Ahli Program Kesetiaan BIG Points AirAsia boleh mengumpul point untuk ditukarkan kepada tiket penerbangan serendah 500 BIG Points AirAsia. Pembeli boleh memilih destinasi seperti Alor Setar, Penang, Jakarta, Surabaya dan banyak lagi dengan point serendah 50 sehingga 500 point.

Untuk sebarang pertanyaan dan pendaftaran untuk program dan promosi di Quill City Mall KL, layari laman sosial Quill City Mall di:

Facebook: @quillcitymallkl
Instagram: @quillcitymallkl
Laman web: http://www.quillcitymall.com.my



 

Follow Us @nshahira88